Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

close

Solbeskyttelse til din baby

Din baby har bedst af at nyde en solrig sommerdag i skøn skygge. Solskin og spædbørn er nemlig ikke en god kombination. Sollyset kan give brandskader og skade barnets tynde hud alvorligt. Børn har også sværere ved at regulere deres kropstemperatur, og derfor skal du være forsigtig, når det er varmt.

Man regner med, at mere end 80% af de solskader, vi får i huden, opstår før 18 års alderen. Jo yngre barnet er, desto mere følsom er huden, som er meget tynd. Men I kan sagtens være ude og nyde de solrige dage, hvis du gør det rigtigt.

Solen kan give drivhusvarme i barnevognen

Der kan være flere grunde til, at man som forælder dækker åbningen til barnevognen. Det kan være, fordi man vil beskytte sin baby fra lyd og lys eller give det ro og fred til sin lur. Men forsøg viser, at det kan blive helt op til 17 grader varmere under kalechen end udenfor, når vognen står i direkte sol. En del børn siger fra med klynken og skrig, hvis de bliver for varme, men små børn kan også reagere modsat og blive stille. Derfor må man aldrig dække åbningen af barnevognen. Hvis du beskytte dit barn mod sol og insekter kan bruge en solshar, en lille paraply og insektnet.
Et godt tip til at vide, om barnet har det for varmt, er at mærke efter med en finger, om barnet sveder i nakken. 

Skygge, let tøj og solhat på din baby i stedet for solcreme

Lad barnet blive i skyggen og bruge tyndt ikke gennemsigtigt tøj og en solhat for at beskytte dit barn. Det kan også være godt at få en paraply eller anden form for beskyttelse med sig, når man er ude i det fri. Hvis barnet er over seks måneder, kan du bruge solcreme beregnet til børn med SPF 30 eller højere.

Solbeskyttelse til børn

Udsæt aldrig det lille barn for direkte sollys. Vær også forsigtig med indirekte sollys, som reflekteres fra vand og sand og også ind under parasollen. Om sommeren er solen stærkest mellem elleve og tre. Det er bedst at være ude lidt senere på eftermiddagen, når temperaturen er lavere - og stadig i skyggen. Der findes solbriller med regulerbare bånd, så de bliver siddende på din baby. De er gode, hvis det er stærk sol udenfor, men det er som sagt bedst at beskytte barnet mod direkte sol.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...