Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

close

Træn lige uden for døren

Du behøver ikke at tilmelde dig et hold eller komme i et motionscenter for at få pulsen op. Det eneste, du behøver at gøre, er at komme ud af huset.

Nogle få timers let til moderat træning hver uge kan hjælpe med bekæmpe stress og få dig til at føle dig i form og fuld af energi igennem hele graviditeten. Og jo stærkere du er, desto bedre klarer dine muskler det, når dit barn vokser. Motion kan også være med til at forhindre eller reducere rygsmerter og kramper i benene under graviditeten.

Og hvad mere er, din krop vil klare fødslen bedre, hvis du er stærk og i form.

Men det er ikke nødvendigt at være medlem af et motionscenter eller have en personlig træner for at holde sig i form. Du kan komme i form på helt egen hånd. Her er nogle forslag:

Gåture

At gå er en sikker form for træning for gravide kvinder. Start med en enkelt eller to ture rundt om blokken, og øg distancen, efterhånden som du kommer i bedre form.
Hvis det at gå er nyt for dig, skal du satse på at gå en rask tur på 20-30 minutter tre gange om ugen. Kommende mødre, der er i form, bør satse på 30-40 minutter.

Løb

Hvis du er løber, skal du lytte til din krop og mærke efter, hvornår det er tid til at sætte tempoet ned og stoppe. For eksempel hvis du begynder at føle, at det presser mod den nederste del af maven og underlivet.

Cykling

I de første par måneder af graviditeten kan cykling være den ideelle sport, fordi barnet ligger godt beskyttet langt nede i bækkenet.

Dans

Dans er en sjov måde at få motion på, og det er en oplagt mulighed for at socialisere. Alle former for dans er godt, men husk at undgå hop og pludselige bevægelser.

Svømning

Bor du tæt på et svømmebassin? Vand giver en velkommen følelse af vægtløshed og føles meget beroligende, fordi det kærtegner din krop. Vandaerobic (der er masser af svømmehaller med hold for gravide) og svømning er meget sikre træningsformer, fordi der ikke er nogen belastning, og du kan starte på alle stadier af din graviditet, selv i de sidste par uger.
Du skal bare sørge for ikke at lave bevægelser til siden, når du laver vandaerobic i de sidste stadier af graviditeten. Svøm i et roligt tempo for at undgå at blive overophedet eller overanstrengt. Hold som tommelfingerregel din hjertefrekvens under 140 slag i minutter, og undgå svømmebassiner, der er for varme som f.eks. termalske bade.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...