Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

Alkohol

Alkohol er gift for dit barn. Dit barn får samme promille, som du gør, når du drikker vin eller alkohol.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du helt undgår alkohol i graviditeten. Man ved ikke, hvor meget en mor skal indtage, før hendes barn bliver skadet.

At blive udsat for alkohol som foster kan påvirke barnets udvikling både direkte gennem moderkagen og indirekte via sundhedsmæssige vaner og belastede livsvilkår.

Børn født af mødre med forbrug af rusmidler risikerer langsigtede negative udviklingsmæssige konsekvenser. De fødes ofte med misdannelser, har en langsommere fysisk udvikling, lav intelligens og er meget små og følsomme. Nyere forskning viser, at børn født af mødre, der nedsætter deres forbrug eller helt holder op med at drikke vin og alkohol i graviditeten, udvikler sig mere optimalt, end børn født af mødre, der fortsætter deres forbrug. Børn udsat for mødres alkoholindtag i fostertilværelsen, kan udvikle indlæringsvanskeligheder i skolen. At få hjælp til at stoppe sit forbrug eller sætte sit forbrug ned i graviditeten er derfor helt afgørende for barnets udvikling. Skulle du være blevet gravid i en periode, hvor du har drukket vin og alkohol og/ eller taget andre rusmidler, kan du med fordel henvende dig på nogle af landets såkaldte ”Familieambulatorier” der har speciel ekspertise.

Læs mere på hvidovrehospital.dk.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...