Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

Barnets bevægelser

Hvert barn har sit eget bevægelsesmønster

Barnets bevægelser føles i begyndelsen som lidt bobler i maven. Men boblerne bliver stærkere i takt med, at barnet tager på i vægt. I slutningen af graviditeten, kan du måske mærke, at barnets bevægelser bliver mere glidende og sværere for barnet. Det skyldes, at pladsen bliver mere og mere trang.

Fosterbevægelserne kommer i begyndelsen med meget forskellige tidsintervaller. Det betyder, at der i starten kan gå både timer eller dage imellem, du mærker liv. Kvinder, der har født før, kan mærke fosterbevægelser omkring 16.-18. uge.

Førstegangsfødende, som måske i begyndelsen ikke ved, hvordan fosterbevægelser føles, mærker dem normalt omkring 18.-20. uge.

Hvis du først mærker fosterbevægelserne lidt senere, kan det skyldes, at moderkagen ligger foran på maven, eller at du har taget mange kilo på. Hvis du bliver bekymret, fordi der går lang tid imellem du mærker liv, så kontakt jordemoderen på dit fødested.

Notér tidspunktet for, hvornår du mærker liv

På enkelte fødesteder bruger man tælling af fosterbevægelser fra 32. uge som led i overvågningen af barnet.

Hvis fosterbevægelserne forandrer sig, kan det skyldes, at barnet sover eller er blevet større og ”fylder” hele livmoderen ud. Prøv at vække det ved at puffe til det med hånden eller læg dig ned og slap af og send barnet nogle kærlige tanker. Måske kan du også vække barnet, hvis du drikker et glas koldt vand hurtigt. 

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...