Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

Bedsteforældre

Det kan være en gave for alle tre generationer, både børn, forældre og bedsteforældre, hvis I får et nært forhold til hinanden. Det er et forhold, hvor parterne er meget præget af hinanden og afhængige af hinandens vilje til både at skabe nærhed og holde en vis afstand.

Bedsteforældre og børnebørn kan lære hinanden godt at kende og kan have mange gode fælles oplevelser sammen. Mange bedsteforældre er oprigtig glade for deres barnebarn og er sammen med barnet på deres præmisser. De bruger den erfaring, ro og det overskud, de har, til at finde ud af, hvornår de skal tilbyde deres hjælp. Det kan både være som babysitter en aften, hvor mor og far har brug for en biograftur, bare en aften i byen, eller når barnet er sygt.

Mange bedsteforældre arbejder, når de får børnebørn eller bor langt væk. Så kan det være svært at få en tæt kontakt. Men der kan ofte være mulighed for en weekend eller en mini ferie sammen, hvor man efterhånden lærer hinanden så godt at kende, at barnet er tryg ved at blive passet af bedsteforældrene.

Nogle bedsteforældre vil gerne passe barnet én enkelt dag om ugen, en slags fridag fra institutionen? Spørg dem og benyt jer af det, hvis I har muligheden – det er en god aflastning og ofte en stor glæde for alle parter.

Bedrevidende bedsteforældre

Har I forskellige opfattelser af, hvad børn må og ikke må, så kan det være en idé fra starten at gøre opmærksom på, at I bestemmer I jeres hjem, de bestemmer i deres. Det kan både børn og voksne godt forstå.

En bedstemor, der blander sig og kommer med både kritik og udsagn som “Da du var lille, fik du sandelig ikke lov til....” eller “I forkæler da det barn for meget....”, overskrider en hårfin balance for, hvad der er acceptabelt. Sker det bare et par gange, kan det være klogt at lade det passere. Gentager det sig og bliver et problem, må I konfrontere dem med det.

Brug bedsteforældres erfaring

Når barnet senere er begyndt i vuggestue, og I har fået at vide, at jeres barn hellere vil lege alene og sidde for sig selv med Legoklodserne, kan bedste forældrenes erfaring bruges.

Bedsteforældre er altid parate til at høre på jer, og de kan fortælle, hvordan I måske var ligesådanne som børn. Det kan give ro i maven at vide det.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...