Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

Den nye større familie

Tidligt hjem efter fødslen

De fleste, som har født før er hjemme efter 48 timer. Nogle er hjemme allerede efter 4 timer, hvis alt er gået planmæssigt. Nogle bliver overflyttet til patient/barselshoteller, hvor far kan overnatte mod et mindre beløb. Andre gange må far igen tage hjem til den store søskende efter at have besøgt mor og lillsøster med den store.

Prøv at have planlagt indkøb, madlavning, oprydning mm, inden I tog på sygehuset. Det er meget nemmere at komme hjem til. Gå ind på libero.dk og meld dig til Libero klubben, så får du mails med gode råd til de første dage omkring amning. På forsiden af libero.dk ligger også lidt information, du kan have glæde af. Ellers læs videre på de næste sider. Der er mange gode råd at hente om de første dage hjemme, amning, barnets trivsel, første tissetår og afføringens udseende og konsistens.

Besøgstid

Det tager tid at lære barnet at kende og få amningen til at fungere, og det er ikke altid let at få den ro, der er behov for, fordi I har barn i forvejen, som også gerne vil have sine behov opfyldt. Det er dejligt at have besøg, men også hårdt, når de besøgende afløser hinanden. Aftal på forhånd med familie og venner, at I med kort varsel kan sige til og fra mht. besøg. Mærk efter, hvor mange besøg I og jeres barn magter. Gør det lidt nemt for jer selv ved f.eks. at bede gæsterne tage mad med (evt. i stedet for gaver) og advar dem om, at I kun er til korte besøg. Hvis de vil tage en barselsgave med, så foreslå dem at tage en storesøstergave med.

Blodprøve fra det nyfødte barn

48-72 timer efter fødslen får alle børn tilbudt en blodprøve i hælen. Am barnet, mens blodprøven tages, så gør det måske mindre ondt på barnet, og det kan lettere trøstes.
Blodprøven kan bl.a. vise medfødte stofskiftesygdomme, blandt andet phenylketonuri, PKU, der er en stofskiftesygdom, der ubehandlet kan medføre, at barnet bliver udviklingshæmmet. Når sygdommen opdages tidligt, kan den behandles med en diæt, og barnet udvikler sig normalt. Sygdommen rammer 1 ud af 12.000 nyfødte. 

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...