Hvornår skal han vide, han er autist?

Ja, som overskriften siger, hvornår skal vi mon fortælle sønnike, han er autist? Noah er infantil autist og normal begavet. Han går på en skole med ligesindede. Vi har aldrig haft behov for at fortælle ham, han er autist, og synes slet heller ikke, diagnosen skal definere, hvem Noah er.. Men måske tiden alligevel snart er moden til at fortælle ham, hvorfor han til tider må kæmpe ekstra for at holde på kammeratene, hvorfor han ikke bare sådan lige lærer at læse, når lillesøster gør det, hvorfor det gør ondt at få vasket håret, hvorfor verden falder fra hinanden, når morgenmaden ikke er den samme som igår, hvorfor det er så svært at forstå sine egne- og vi andres følelser, ja i det hele taget, hvorfor hans lille hoved er på overarbejde ganske ofte.. ... Jeg tænker bare, om det kan være en hjælp for Noah at kende til sine betingelser, eller om han blot skal leve videre i sin uvidenhed på dette område? Det er tilsyneladende heller ikke et emne, skolen har taget op endnu, men mon ikke det dukker op inden længe.. Noah er knap ni år.

29-04-2013
bettina78
bettina78

Tak søde Signe 3
Savner dig og jer... Kommer snart forbi ovre hos jer..
Kæmpe knus fra mig

07-05-2013
bettina78
bettina78

Gode bøger:
Det er godt at spørge
Alle katte har Aspergers syndrom

01-05-2013
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg synes I skal tage snakken.
Maximundus er næsten 13 år og fik sine diagnoser for ikke så lang tid siden. Lige for tiden har hun en masse aha-oplevelser, efterhånden som vi lærer diagnoserne at kende.

01-05-2013
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Ja, jeg tænker også, at han måske allerede er blevet præsenteret for det på skolen, uden han har tillagt det nogen større betydning.
Noah er jo netop bare Noah- og han har både venner i klassen og venner herhjemme, som er helt normalt fungerende... Vennerne herhjemme har altid kendt Noah, og synes bare, han er fin, som han er, uden der bliver sat spørgsmålstegn ved noget..
Det er sværere at finde ud af tingene med vennerne på skolen- men de har jo også alle deres at slås med.
Jeg vil rigtigt gerne tage snakken med Noah, men skal lige have fundet ud af, hvordan jeg forklarer ham, hvad det vil sige at have autisme.. Jeg vil jo bare gerne have, han opnår en selvforståelse, uden diagnosen kommer til at definere ham.
..endnu en gang tusind tak for jeres input :-)

30-04-2013
bettina78
bettina78

Toke er også infatil autist.

Jeg tror vi tager snakken med ham, lige han skal begynde i skole. Der vil han nok gerne have en forklaring på hvorfor han ikke skal gå i skole sammen med dem, han går i børnehave med nu.

Jeg tror godt han ved at er "anderledes", da han går i to børnehaver. Men han kender ikke grunden, bortset fra at han selv kan mærke at det er bedst hvis han er i dem begge to. Det går i "kage" for ham hvis han er for mange dage i den "normale" børnehave. Det kan han slet ikke overskue.

30-04-2013
Pivdyr
Pivdyr

Jeg ville tænke jo før jo bedre... men jeg ville først og fremmest snakke med skolen og andre med erfaring med det :)

30-04-2013
Annedol
Annedol

Jeg tænker umiddelbart " jo før - des bedre!" Kender jo ikke din søn, men tænker at det bestemt ikke bliver lettere med tiden at skulle forklare ham at han er anderledes. Han ved det jo godt selv, så mon ikke at det egentlig vil være rart for ham at vide hvorfor!? Tænker også at jo yngre han er, des mere simpel en forklaring skal han have. I takt med at han bliver ældre, kan forklaringen så tilpasses og uddybes til det niveau han nu er på. Men det går jo ikke væk fordi der ikke bliver talt om det/sat ord på det.

Ved godt at det ikke er det samme, men vores venner har en søn, der er født med en hjerneskade. Han har haft dobbeltplads i DP, gået i specialbørnehave, men går nu i almindelig skole, hvor han noget af tiden trækkes ud fra klassen og noget af tiden har en hjælpelærer hos sig. Han har altid vidst at han var anderledes, at han havde et stort hoved osv. På dén måde har det for ham altid været naturligt at "sådan er jeg og det er helt fint" og selvom andre børn til tider har "prøvet" at drille ham med det, så har det bare prallet af på ham, så det holdt hurtigt op igen.

30-04-2013
Muster
Muster

Tak for jeres gode svar.
Jeg vil rådføre mig med skolen, og høre om det ikke snart er tiden til sådan en samtale.
God aften til jer alle :-)

Mvh. Bettina

30-04-2013
bettina78
bettina78

ligesom fru_danmark tænker jeg også at han vil have best af at få det fortalt... ligesom du skriver er mange autister "normale" (ikke udviklingshæmmede) og derfor ved de godt at de er anderledes... du skriver også at lillesøster har lettere ved at lære og læse (måske nemmere gennerelt til at lære?) derfor tænker jeg det nok er en god idé at tage en snak med jeres dreng om hvorfor han har det svært... men selvfølgelig på hans niveau (ingen unødvendige store ord osv.)

30-04-2013
happiness
happiness
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...