Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Fantasivenner

Er det bare helt normalt at have en fantasiven eller hvordan? Jeg husker ikke selv, at jeg havde en, men min søn har tilsyneladende fået en lillesøster, som følger ham overalt, når han vågner, når han skal i børnehave, når han kommer hjem og skal i bad/toilet/seng, ... Indtil videre synes vi bare det er sødt og husker at sige godnat til lillesøster og spænde hendes cykelhjelm osv, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om han er lidt ensom herhjemme i og med, at han er enebarn. Er der nogen, der ved noget om fantasivenner og hvorfor de opstår?

11-06-2013
Lofl f
Lofl f

Jeg har selv haft en fantasi lillesøster som skulle hente og afleveres i børnehave (på en skaterbane ved min børnehave), skulle puttes, leges med, spise osv :-) Jeg tror du skal tage det helt roligt. Det er med til at udvikle barnets fantasi :-)

12-06-2013
Juliemikkelsen
Juliemikkelsen

Hehe, okay. :)

Jamen det er da fantastisk. Og så kan man jo bare håbe på, at de bliver mere eller mindre normale. :)

Men kan det ikke blive et problem, hvis fantasivennen bliver for dominerende, og de måske lukker andre ude?

11-06-2013
Lofl f
Lofl f

De er altså ikke helt dumme, de børn! :)

11-06-2013
Lofl f
Lofl f

Var det den pædagogstuderende, der svarede der, Spifex? :) Tusind tak, det var rart at vide lidt om mere om fænomenet.

11-06-2013
Lofl f
Lofl f

Ej Oscars_mor, du er nu ikke til meget hjælp! :)

11-06-2013
Lofl f
Lofl f

Nå okay, jeg bliver mere og mere rolig. Ikke at jeg var voldsom urolig før :)

11-06-2013
Lofl f
Lofl f

Tak for svar Hanne. Det må jeg lige kigge lidt nærmere på i morgen, når jeg har tænkt mig at lave overspringshandlinger. :) Og dit svar er jo meget beroligende.

Det er Oscars_mors så til gengæld ikke, for det lyder jo lidt som vore lillesøster. Dog deler M selv mad/tallerken, stol, seng osv. med hende, når jeg holder ham i hånden, holder han hende i den anden hånd. Så det involverer ikke os så meget - endnu! Andet at vi skal høre om hende hele tiden. :) Man skulle måske overveje atgive ham en rigtig lillesøster, så kan det være det stopper ;)

11-06-2013
Lofl f
Lofl f

hvis du søger på Google på "fantasivenner barn" så kommer der en side fra vores børn, hvor det meget godt står beskrevet hvorfor barnet udvikler denne 'ven' og også lidt hvordan vi som forældre skal forholde os. faktisk ret interessant læsning.

11-06-2013
HanneMP
HanneMP

Efter hvad jeg har hørt skulle det være ganske normalt at børn har en fantasi ven. Tror det er lidt ligesom at tro på nisser, det går over når de bliver ældre:-) Har også hørt det skulle være meget sundt for dem. Det styrker deres fantasi mange andre ting, medfølelse for andre måske

11-06-2013
HanneMP
HanneMP

Haha! :) Her er lillesøster heldigvis artig.

11-06-2013
Lofl f
Lofl f
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...