Når man flytter sammen..? Ydelser osv

Hej piger. Jeg er studerende enlig mor. Jeg har fået en kæreste som også er studerende. Ville høre om der er nogen der ved hvordan det foregår rent økonomisk hvis vi skulle beslutte os for at flytte sammen? Tænker her på bplogstøtte, friplads, ektraordinær børneydelse??   Er der nogen der har prøvet tilsvarende, og kan dele lidt erfaringer?   Natalie

15-06-2013
nataliek
nataliek

Du mister dit forsørgertillæg på su. Dvs det ikke længere er dobbelt su. Du mister også alle tilskud udover de almindelige børnepenge som alle modtager. Til gengæld kan du søge forsørgertillæg for at bo sammen med en anden sumodtager. Kun dig der kan søge med mindre din kæreste også har et barn med adresse hos ham. Derudover kan du som forsørger få supplerende sulån udover det almindelige. Forsørgertillægget er forresten 2285,- om måneden. Boligstøtte fastsættes udfra jeres indkomst. Vi får fuld boligstøtte selvom vi er to pga størrelsen af vores husleje og su er bare lavindkomst. Nu ved jeg ikke hvilken slags pasningsform du benytter. Min søn går i skovbørnehave med madordning og vores egenbetaling er 134,- så det er lige til at bære ;) Du kan miste dine tilskud selvom I ikke flytter sammen :) Så hvis I er glade for hinanden så spring ud i det.

20-06-2013
Miss Lurifax
Miss Lurifax

Ekstra tøj, tandbørste, barbergrej, samt mere end en overnatning pr. uge har jeg hørt kan være nok. Så jeg ville nok høre kommunen ad...
Jeg læste også om en herinde, der havde fået lov af sin sagsbehandler til at fortsætte med at modtage enlig-ydelser i 2 mdr., mens de forsøgte at bo sammen, hvorefter hun ville miste ekstraydelserne. Beklager, men der er simpelthen for mange, der har snydt eller snyder med disse ting.

15-06-2013
Randi2010
Randi2010

Står i samme situation. Og har fået at vide på mødrehjælpen i Odense at jeg sagtens kan have en kæreste/være i forhold. Det ændre ikke på at jeg er enlig forsøger. Han må bare IKKE bidrage til husholdning og hente/bringe situationer :)

15-06-2013
Langhein
Langhein

Du mister efter hvad jeg ved ikk noget ved at være i et forhold. Men man skal passe på ikke at være for meget sammen, for så er der en der får "ondt i røven" og melder det til kommunen, og så er det at man kan komme til at betale det ekstra man får tilbage. Men så længe I ikke har samme adresse så mister du intet.

15-06-2013
HanneMP
HanneMP

og nu er jeg lige nysgerrig, hvorfor kan hun miste noget fordi de er kærester? Det handler vel om om han bidrager økonomisk til husholdningen?

15-06-2013
FrkPrincess
FrkPrincess
Barn på 3 år og 7 måneder

Jeg ved at I begge kan søge forsørgertillæg til su'en

15-06-2013
FrkPrincess
FrkPrincess
Barn på 3 år og 7 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...