Alenrmor blev svigtet

  Er det virkeligt normalt , at kommunen anbringer et nyfødt barn væk til en plejefamilie p.g.a. alenemor.  Det synes jeg er ikke normalt af den årsag. Mange enlige mødre har barnet / børn boende hjemme uden problem og de bliver ikke taget til plejefamilien fra kommunes vegne som jeg kender dem .... Hvordan kan man slette systemt og få barnet hjem igen og aldrig bo i plejefamilien, selvom jeg er alenemor. Min familie siger jeg godt kan klare barnet og har fået hjælp fra søskende og mor ... Mine søstre var alenemor en periode dengang og deres barn blev aldrig fjernet. Min sidste søster er fortsat alenemor og drengen bor stadig hjemme ..... jeg blev behandlet meget dårligt af kommunen - uretfærdigt og ser min datter for lidt ...... åh det er smertefuld og mange kan ikke forstå på kommunens valg. Hvad siger I og hvordan kan jeg få lykkedes at få barnet hjem igen ... kender I ?? håber stor hjælp ... :-)

16-06-2013
ble
ble

Der skal rigtig meget til før det bliver bestemt at et barn skal fjernes så kort tid efter fødslen. Selvom det jo må gøre ufatteligt ondt i dig ikke at være sammen med dit barn (udover samværet hos plejefamilien), så virker det umiddelbart velovervejet fra kommunens side, som jeg ser det (uden at kende detaljerne).
Tænker som Frufangenummer om der mon er en/flere diagnoser i spil!?? Opfyldelse af et barns fysiske behov er langt fra nok til at kunne tage vare på barnet. Der skal også være en god tilknytning, samspil, kontakt, stimulation osv osv, hvilket er MINDST lige så vigtig som alt det fysiske/praktiske.
Mon ikke du kan bede om en samtale hvor du bedre kan få forklaret HVORFOR de vurderer at du ikke er i stand til at tage dig af dit barn.

16-06-2013
Muster
Muster

Man fjerner ikke børn fordi man er ene forælder! Mit bud er at din sagsbehandler har vurderet at det var den del af forklaringen du selv var mest optaget af lige nu.... og sandheden er at det jo også spiller ind - særligt når du er alene, for hvis du ikke kan aflæse dit barns behov hvem er der så til at gøre det? Den tid du kunne have boet hos din søster ville det måske være gået fint, men hvad så efter? At aflæse andres behov er ikke noget man bare lige lærer på et kursus - at bade, skifte og made er noget man kan lære, empati kræver mere end et kursus.
Jeg siger ikke det her fordi jeg ikke føler med dig - det gør jeg, og jeg mener bestemt også du skal kæmpe for dit barn og får at du kan være sammen med det, men jeg har siddet med en mor der af næsten samme grunde som dig havde fået fjernet sine tre børn, og jeg må sige at den beslutning trods stor sorg og frustration var den rette, særligt med fokus på børnenes udvikling og trivsel.

16-06-2013
Agerbo_C
Agerbo_C

Jeg er 39 år , mit første barn 3 mdr gamle. Bor selv i Odense og barnet blev tvangsfjernet den dag vi skulle udskrives fra sygehuset. Jeg fik at vide 14. dage før fødslen, det var hårdt og synes det hele kunne ikke være rigtigt at behandle os på. Det er p.g.a. alenemor, og at jeg ikke er i stand til at passe barnet, kan ikke aflæse andres følelser og ikke kan dække barnets behov. Det var disse jeg fik besked på under gravidtet ... og p.g.a. alenemor fik jeg at vide i mandags .. psykolog jeg var til samtalen, sagde at det man ikke kan aflæse andres følelser og ikke kan dækkes barnets behov kan sagtens få lært på kursus for det er bare en lille ting og jeg selv tror ikke på disse ting, fordi jeg har villig til at tage imod mit barn og gør det stadigvæk .. Jeg er ingen i tvivl om, at alenemor er ikke den årsag til som sagsbehandleren nævnte sådan i mandags. Mine søstre har selv været alenrmor dengang og deres barn blev aldrig taget så det er underligt netop mig i familien ....

Alenemor er ikke noget at gøre ved, for det kan ramme alle mennesker - desværre. Man skal tænke på at komme videre positivt med den lille - kan ske kommer et nyt liv igen ..

Jeg fik tilbudt at bo hos min søster 2-3 måneder sammen med den lille efter indlæggelsen, og tog gerne imod dette. Men sagsbehandleren ville ikke have dette så vi begge fik afslag. Heller ikke mor og barn hjem 3 mdr, og heller ikke opsyn her hos mig i 3 måneder .... 

Hos plejeforældre får jeg en opsyn hver gang til samvær, har beviset dem hvad jeg kan med min pige ved ar skifte tøj, bader hende , skifter ble, giver flasken og disse har min opsyn skrevet rapporten til kommunen .....

Hvis man er blevet alenemor, plejer familien / venner sikkert at hjælpe hende og den lille en periode så skal det nok gå sådan .. Især dengang min søster var alenemor til 2 drenge, den yngte blev pludseligt syg og skulle indlægges akut , så hentede mormor hendes ældste dreng med hjem og passede ham et par dage mens min søster var indlagt med sin lille dreng.. Vores familie plejer at hjælpe hinanden efter behov.

16-06-2013
ble
ble

Jeg fik tilbudt af søster at bo hos dem et par mdr sammen med min datter efter indlæggelsen, men dete fik afslag fra kommunen - underligt synes jeg ...

16-06-2013
ble
ble
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...