Forstår det bare ikke, hvor blir de af?

Sidder tit og ser luksusfælden og ikke aner hvad de har brugt pengen til. Men jeg har det faktisk selv på samme måde!!!!! Vi får udbetalt noget der ligner 35.000 om md tilsammen. Med faste udgifter for 18.000 burde der jo være RIGELIGT at spare op af! Men synes aldrig der blir plus på kontoen. Hvor blir mine penge af? Og HVORDAN forhindrer jeg det? Jeg må jo helt klart gøre noget forkert, det kan jeg da se. Og da det ikek lgiefrem er et nyt problem har vi gjort mange tiltag og det ER også blevet meget bedre. Vi havde faktisk fået vores kassekredet OP på 0 her i foråret, men så kom der en kloak regning på 18,500, som lige væltede budgettet... Nu fik vi jo løn i går, som så mange andre, og når så der er er overført hvad der skal til budget kontoen, har vi MINUS 9.000. Ja, når man har det først på md er det jo skidt (vi har heldigvis en stor kasse kredit) Vi laver madplan og prøver så vidt muligt at holde os under 1.200 om ugen. Blir vi fristet af en ting overvejer vi ALTID om det er NICe to have, eller NEED to have. Vi har rigtig mange ting vi gerne vil have lavet om i huset, men kan ikke rigtig, fordi vi åbenbart ikke kan finde ud af at spare op til det. Jeg tor MIT største problem er, at jeg ikke kan lade være med at k'øbe tøj til pigerne (og nej; de mangler ikke, jeg kan bare ikke lade være). Det skal jeg selvfølgelig holde op med. Men har I andre nogen SKIDE gode spare tips, eller råd til, hvordan jeg får lært at styre det med pengene? Som sagt så ER det blevet meget bedre end det har været, men synes jo vi burde kunne spar et par tusinde op hver måned....

29-06-2013
AKBR
AKBR

TAK piger, for alle jeres in-put/råd/tips/ideer. HAr læst alle svarene, og taget det med i mine overvejelser.

mht indkøb, så handler vi altid i Lidl, og det er meget få ting vi skal hente andre steder (fx tandpasta), og da jeg selv arbejder der, har jeg en rimelig fornemmelse af, hvad der er billigt når vi laver madplan efter tilbudsavisen.

Telefonen er nede på et minimum, forsikringer KAN ikke gøres billigere, og tv/internet har vi frit gennem mandens arbejde. vand/varme/strøm er ikke overdrevent, men vi sparer også hvor vi kan på den slags. Så alt i alt er det simpelthen mit overforbrug der dræner vores konto og det må så STOPPE NU. FRA OG MED I DAG er det slut med bare at købe!!!! HAr fået en konto der er min alene (lommepenge), og da jeg er rimelig til at sælge mine ting (tøj, bøger og andet) kan jeg få lidt lommepenge ind den ej, og for dem kan jeg så købe de ting til haven/huset jeg nu synes!

Af og til sælger vi jo også brugte fællesting, og de penge skal så ind på opsp kontoen. Så satser vi på, at i løbet af nogle mdr er kontoen oppe på nul, og så kan vi begynde at spare lidt op:-)

Så igen; TAK for alle jeres gode ideer:-)

01-07-2013
AKBR
AKBR

Nu har vi fået snakket meget frem og tilbage om, hvad vi lige gør. Helt sikkert er det SLUT med at købe tøj til de unger:-/Manden fik mig til at tælle hvor meget de har, og har SÅ sindssygt meget, så man tror det er løgn. HAr som sagt frameldt alle nyhedsbreve om børnetøj. Det er kun dem jeg køber til, gider ikke købe tø'j til mig selv.

Så har vi regnet lidt på hvor mange penge vi bruger til gaver i lkøber af året ( en del faktisk), lagt det sammen, divideret med 12, lgt til (buffer) og oprettet en konto hvor vi fører penge over hver måned til brug til gaver.

Vi har også en opsp konto og så snart vores kassekredit er i nul, skal vi begynde at overføre penge til hhv opsp konto og en byggekonto, så vi kan spare op til at lave huset færdigt.

Vi har jo sådan set en fin udbetaling, bruger bare for mange penge... Vi høver hver uge 1200 kr, som skal gå til daglig husholdning som mad, toiletpapir og tandpasta. Mand og børn skal jo klippes, selv går jeg kun to gange om året, og vores frisør er ikke ret dyr ifht mange andre.

01-07-2013
AKBR
AKBR

Hejsa! Du elsker at købe tøj til dine piger, hvad med at få børnepengene ført over på en særskilt konto. Det gør jeg og når der ikke er flere penge, så kan der ikke købers mere tøj. Hver gang der kommer børne penge går der 4500 over på bugetkontoen, som hjælp til børnepasning. Vi har 4 børn fra 7 og ned til 17 mdr. Vi har når faste udgifter er betalt 14000 til resten af mdr. Jeg arb. Kun 25 timer om ugen.
Jeg køber ikke ret meget tøj til mig selv, men lægger ca. 400 kr fra hver md. Så har jeg penge til det, når jeg skal ud og købe tøj.
Har jeg overskud på børnepengekontoen, bliver de også sat til side på en ops.

Ved ikke om du kan bruge det til noget.
Hej fra mig

30-06-2013
mor1x
mor1x

Jeg gik fra Dankort til Debit Mastercard, jeg ønsker ikke og have muligheden for at trække over og har haft Mastercard i 8år nu og fungere fint. Ser meget tit folk ikke kan styrer deres Dankort. Nu har vi ikke et stramt budget eller mangler penge men det er meget rart ikke og lave minus på kontoen. Og det der er i plus på vores kort sidst på mdr bliver smidt over på en anden konto til udbetaling på et hus, eller "overraskelses regninger el andet"

30-06-2013
CaLiHa666
CaLiHa666

Vi har det hele på en konto i banken for at minimere renterne. (Reelt 3, forklaring følger) Det er også vores boliglån.
Jeg har lagt et årsbudget og deraf beregnet hvad vi må/kan bruge. Nu har jeg brugt det i flere år, så jeg har en erfaring med, hvad vores månedlige minimumsbeløb er. Men den 1. overføres der beløb til hver vores dankortkonto, som svarer til det vi skal bruge til mad, takeout, lommepenge og løbende luksus. Det betyder så at der er et månedligt overskud til tøj (har et godt forhold til denne post), større anskaffelser, uforudsete udgifter, jul, fødselsdage og ferie mv. Vi kalder det køleskabspengene (lang historie), men har af trækker vi pengene, når vi køber noget ekstra.
Det betyder at der bliver sat af til sommerferie og jul allerede i januar måned, men også at der er nogen ting, vi bliver noget mere nærige, hvis jeg begynder at kunne se beløbet skrumpe ind og der ikke er til uforudsete udgifter/reparationer.
Jeg har også et lidt udvidet forhold til faste udgifter i forhold til banken. Alt der bliver betalt med girokort er fast, dvs. benzin, service, tandlæge, sport mv.
Endelig køber jeg som regel nyt tøj til mine børn i klumper, sådan set også til mig selv, især da de var små købte jeg en hel størrelse ved H&M, når det begyndte at knibe med noget af det jeg havde i den gamle størrelse og oftest når de så havde 10 % eller lign. På den måde har jeg i hvert fald ikke gået og småkøbt for meget, fordi jeg ligesom havde en ide om hvor meget tøj, der skulle til mellem to ture med vaskemaskinen.

30-06-2013
Randi2010
Randi2010

Har langt til nærmeste bank, så dt gider jeg iekker igtig. Men har fået manden med på at have et par konti mere; til hhv gaver, frisør, opsparing (havde vi i forvejen) og tøj

29-06-2013
AKBR
AKBR

Ja, vores netbank har for nylig fået de der søjler og det andet der nævnes, og det gir da lidt overblik;-)

Budget kontoen har vi for nyligt gået gennem med banken, og det kan ikke gøres ret meget billigere noget af det... To børn i SFO bl.a. trækker jo lidt posten kan man sige! forsikringer KAN ikke gøres billigere, vi har en smaddergod firmaaftale.

 

Tror simpelthen det er mig, der bruger ALT for mange penge på ting der ikke er nødvendige.

29-06-2013
AKBR
AKBR

Det kunne også lyde som om I får nogle store regninger/udgifter som ligesom vælter det hele. Bruger I netbank? I min netbank bliver de ting vi køber kategoriseret - underholdning, husholdning, personlig pleje m.m. Og de poster som den ikke selv kan regne ud hvad er til, kan jeg gå ind og kategorisere. Øverst er der et søjle diagram der viser forbruget i de forskellige kategorier i forhold til indtægten. Så måske i skulle blive bedre til at bruge det. Få lavet en opsparings konto, hvor der hver måned bliver overført et fast beløb til. En anden god ide er at kigge jeres faste udgifter efter, er der noget forsikring I kunne få billigere, er der noget I ikke har brug for.

29-06-2013
Tapirta
Tapirta

Idag har vi ivrigt udvidet konceptet lidt og har en bankkonto til bilen, en til boligen og en til ferieopsparing :-)

29-06-2013
mor1973
mor1973

For ca 10 år siden havde vi samme problem og ikke stor indtægt. Jeg købte en stak billige punge og hævede hver måneder kontanter til disse punge. Der var en pung til frisør,en pung til lommepenge, en pung til medicin,en pung til tøj, en pung til gaver, en pung til afholdelse af fødselsdag og derudover blev månedens madbudget fordelt i fire punge - en for hver uge. Det hjalp!!!! Var der ikke penge i feks frisørpungen - så måtte vi vente til næste månede med at blive klippet. Afholdelse af fødselsdag væltede ikke hele det normale budget, da vi jo havde penge til dette i pungen. Det lyder nok omstændigt men var det ikke og vi havde aldrig overforbrug. Dette hjalp os dengang. Idag er vores indtægt langt bedre og vi har ikke det samme behov, men får vi færre penge eller behov for et bedre overblik, så finder jeg pungene frem igen....

29-06-2013
mor1973
mor1973

Vores kørsel er minimeret. Jeg bruger bilen på arb ( der ER ikke andre muligheder) mens manden somregel cykler. Jeg arbejder selv i butik og handler derfor efter arbejde een gang om ugen. Madplanen er vi rimelige til at følge, og laver den efter tilbudsavisen. Derudover har jeg lavet en seddel over de ting (rester og storkøb) vi har i fryseren, og den er selvfølgelgi også i burg når vi laver madplan.

Laver oftest store portioner, spiser af det i to dage og fryser resten ned. Har en ugentlig grøddag.

29-06-2013
AKBR
AKBR

Manden i huset synes IKKE om kuvert systemer! Han mener jo ikek vi skal hæve penge unødigt, når vores kassekredit er i minus; at så er det vigtigere penge står i banken, så der er mindre minus

29-06-2013
AKBR
AKBR

Forløbig har jeg afmeldt ALLE nyhedsbreve vedr børnetøj, fra f.x. krymmel, kools, smartgirl osv

29-06-2013
AKBR
AKBR

Gode ideer modtages med KYShånd;-)

29-06-2013
AKBR
AKBR
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...