Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Jer med kolikbørn - hvad gør I?

Tips og triks til hvordan man får dagene til at glide nemmere søges! Hvor meget græder jeres...? Hvordan sover de i løbet af dagen...? Og ikke mindst, hvad gør I for ikke at blive skingrende sindsyge??? Og hvis der er mødre til tidligere kolikbørn - hvornår stoppede det??? Jeg kan starte... A er 10 uger, og græder nok gennemsnitligt 5 timer om dagen. Han sover RIGTIG dårligt i læbet af dagen. Ofte ikke mere end 5-30 min af gangen, og mange dage bliver det ikke til mere end 2-3 timers sammenlagt søvn. Han sover dog 9 ud af 10 gange rigtig godt om natten - heldigvis!!! Jeg tager meget ofte hjem til mine forældre som pt ikke arbejder... Det er rart at have støtte og opbakning i hverdagen, hvor manden er på arbejde. Vi har en hængevugge i loftet, som A er glad for at få en ordentlig tur i. Jeg har ham også tit i ErgoBaby selen. Er det helt galt, er der dog ingenting der hjælper, men ville for alt i verden ikke leve uden de 2 ting! :) Vi går til kiropraktor, da han har været ekstremt medtaget efter en hård fødsel. Storebror var også kolikbarn, men ikke så slemt som A. Det er svært at sige hvornår det stoppede, for han er/var sansesensitiv oveni. Men tror egentlig han var omkring 1 år... Jeg GLÆDER mig til at høre om jeres erfaringer!!! :)

02-07-2013
Gravid439
Gravid439

Har du prøvet at få ham tjekket af en kranio sekral terapeut? Min første dreng var også mega urolig ville kun sætte på en arm ville ikke sove i løbet af dagen og græd rigtig meget. Fik at vide at det nok var kolik. Jeg gik til fys og zoneterapi med ham men intet hjalp. Prøvede senere kiropraktor også uden hjælp. Da han var halvanden stadig mega urolig og ikke kunne gå blev en af mine bekendte uddanet kranio sekral terapeut og tænkte det ikk kunne skade. Hun behandlede ham 2 gange og vi fik en hel anden dreng som gik 2 dage efter første behandling. Min anden dreng begyndte samme rytme med at græde og være urolig og skreg nok 10 timer i døgnet. Han har fået 3 behandlinger han er nu 4 mdr. og skriger ikke mere 😊
Hun fortalte at hvis der sidder noget i klemme i nakken kan det påvirke nervesystemet til maven som kolik jo er. . .

02-01-2018
Funzzie
Funzzie
Baby på 16 måneder

Den er hellere ikke nem. Jeg vil hilse og sige, at mit barn har haft kolik fra det var 0 til 6 måneder. Jeg sov ikke mening. Jeg holdte mig primært til disse råd https://doc24.dk/kolik/ Det er dog forskelligt, hvad der virker på babyer.

Nogle af de ting som virkede for mig var:

- Skift modermælkserstatning
- Sørg for at "cykle" en masse med benene
- Brug white noise når baby skal sove
- Sørg for at teste nogle af de forskellige håndkøbsmidler af fra apoteket

22-12-2017
Dorte_Jensen
Dorte_Jensen

serina havde kolik til hun blev omkring 3 måneder. Hun sov hverken om dagen eller om natten - Aller højst 1,5 time i døgnet, altså det var et godt døgn. Hun græd for det mest fra kl 14/15 tiden til 22. holdte lige en times pause også græd hun igen til ca 3/4 stykker om natten. om formiddagen var hun for det meste rimelig nem, dog meget pyldret. Jeg har altid været alene med min datter, og det eneste der holdte mig oppe var at tænke på at det ikke var min skyld at hun græd. Jeg gjorde hvad jeg kunne :-) og selvfølgelig var jeg træt, men jeg synes faktisk ikke at hele ''kolik-perioden'' var særlig slem :-)

31-07-2013
JeanetteKaas
JeanetteKaas

Dem jeg kender, der har haft kolikbørn, har brugt zoneterapeut.
Ellers ved jeg, at hvis det også indeholder natteroderi, så er det vigtigt at alle får minimum 3 timers uafbrudt søvn. Da en fuld søvncyklus er nødvendig, for bare at få et minimum af overskud. Læste det i en artikel i Vores Børn om, hvordan 3 par havde klaret den gennem kolik. Det ene par havde fået væsentlig mere overskud efter at skiftedes, så begge kunne få 3 timers søvn, i stedet for 1 time.
Nogen bruger også svøbeteknikker og den med sundhedsplejerskernes gymnastikprogram har jeg også hørt om.
Du kan også hjælpe mave på vej ved at lave cyklebevægelser med babys ben.

27-07-2013
Randi2010
Randi2010

Kolik er bare en betegnelse for babyer som græder meget uden man helt kan finde grunden. Vi troede at vores barn havde kolik, men istedet havde han et brækket kraveben, pga. Voldsom fødsel. Han var vildt urolig og kunne slet ikke falde i søvn, så vi tog ham til kiropraktor og det hjalp på uroen. Han havde ryg spændinger pga. Kravebenet. Men alligevel var han dårlig til at sove, og blev ofte ulykkelig, så fandt vi ud af at han havde refluks (slap lukke muskel mellem mave og spise rør) så maden med mavesyre kører op og ned i hans system. Min mor er sygeplejerske og hun spottede tingene, ellers havde vi nok bare tænkt at han havde kolik.. Så jeg vil være sikker på at alt er tjekket inden jeg bare kalder det kolik. Senere fandt vi ud af at han virkelig skulle hjælpes til at sove, han sov ikke af sig selv, og kunne holde sig grædende vågen i mange timer, så lige så snart han viste trætheds tegn gjorde vi alt hvad vi kunne for at putte ham. Jeg ved at der ikke altid er en forklaring på babyers gråd, Mange børn med luft i maven græder meget og kaldes kolik børn. Men jeg vil bare lige dele min historie, fordi nogle gange er der en forklaring.

27-07-2013
Laksejo
Laksejo

Og så skulle man vidst ikke kunne trøste dem men det lyder det som om du kan så det er måske mavekneb. Prøv evt med movicol det hjalp på min dreng

19-07-2013
Slot91
Slot91

Til jbs88- har hørt at man kan kalde det kolik hvis de græder min 3 timer,3 dage, 3 gange om ugen. Men ved selvfølgelig ikke hvor sandt det er.

19-07-2013
Slot91
Slot91

Jeg har hørt en historie om at radisser skulle hjælpe - altså at mores spiser dem. Det forudsætter naturligvis at der ammes. :-) Tænker at det måske kunne være et forsøg værd. Har heldigvis ikke prøvet kolikbørn.

19-07-2013
alice7
alice7

holdte ud, holdte om og holdte af...og nogen gange mere holdte ud end det andet...har haft 2 kolik børn og det er rædselsfuldt.

glæden var stor med nr 2, fordi han ikke havde kolik...

19-07-2013
karin32
karin32

Har ik læste hele tråden, og ved heller ik hvad jeg kan supplere med. Men læste kort at han lå på ammepude og skreg sig selv i søvn, den stakkel. Vil anbefale at gå rundt med ham, læste artikel om at det får børn til at falde til ro tilsvarende dyrebørn der bliver båret i nakken. Når det så er sagt så ved jeg det er umuligt at bære dem så meget så prøv en vikle. Det er sikkert ikke vidundermidlet der løser alt, men ku måske tilgodese jer begge. Udover det så er kranio sakral det eneste jeg har hørt virkede (næsten ) hver gang og ellers ville jeg prøve body sds for baby.

19-07-2013
Omor
Omor

Min datter havde kolik i ca 3 mdr .. Det der hjalp var at jeg pakkede hende tæt ind i hendes dyne med ikke for meget tøj på , gik og vuggede hende i ca 30-40 min god træning på mine arme , hun faldt i søvn og vågnede gerne kl 5 om morgen hvor vi så hyggede lidt ellers stod det på med at hun græd cs 5 timer om dagen det var ikke så tit hun sov igennem .. Den dag idag er hun rolig pige på 4 år og skal være storesøster til nov, er dog bekymret for at min nr 2 også får kolik men heldigvis er jeg dog ikke alene denne gang :) så tror vi overlever ..

19-07-2013
Anniedc
Anniedc
Baby på 13 måneder

Vi har været fast inventar hos kiropraktor siden han var helt lille... Prøv evt at læse mit indlæg 'healing' :-)

13-07-2013
Gravid439
Gravid439
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...