Stofbleer som rigtig ble?

Hej damer. Jeg faldt lige over slutningen på et dokumentar program der handlede vores brug og smid væk samfund, og der var engangsbleen en stor synder. Jeg søgte på nettet efter stofbleer, og blev egentlig lidt hooked på de smarte stofbleer man kan få nu til dags. Er der nogle der ude der har erfaring med det og vil dele fordele og ulemper måske? Eller bare anbefalinger :) PS. Har første barn på vej, og hilste på det igår ved nf :)

03-07-2013
Tv87
Tv87

Ret interessant indlæg fra brugeren 2920 og jeg tror også der er noget om det :)
Bruger man engangsble skader det miljøet ved at den kommer på forbrændingen og bruger man stofble skader det miljøet idet vandforbruget stiger som følge af den ekstra mængde vasketøj.

10-10-2015
Henr83
Henr83
Baby på 7 måneder

Kom da endelig med det gode råd til at få ungerne til at smide bleen. Hvilken familie er det man skal være?

21-07-2013
Omor
Omor

Jeg læste en undersøgelse der viste, at stofbleer faktisk skader mere. Først skal de produceres, og hele den process kræver rigtig mange kemikalier til forarbejdning, især hvis de ikke er lavet af økologiske materialer. Er de fx lavet i almindelig bomuld, bliver markerne oversprøjtet selv imens arbejderne er i markerne, hvilket giver børn med misdannelser, syge voksne og meget kort levealder i områderne der dyrker bomuld. Det gælder selvfølgelig alt bomuld, vi bruger, man bør vælge økologisk. Derefter var der energiforbruget i vaskeprocessen, sæbeforbrug og en masse andet. Konklusionen var, at bruger man en miljø-venlig engangsble, var den samlede miljø-byrde langt mindre, end ved stofbleer. Dette var tilbage i 2006 med vores første barn, og bleerne er kun blevet bedre for miljøet siden. At man bliver senere renlig af engangsbleer tror jeg ikke meget på, børn kan gøres renlige fra 1 år, og mine har begge lagt bleen selv omkring deres 2-års fødselsdag uden at blive presset til det. Begge drenge har været de eneste i vuggestuen der ikke brugte ble. Jeg tror det handler mere om familien end typen af ble. Vores udgangspunkt var i 2006 at vi skulle bruge stofbleer, men med alt hvad der er skrevet i tiderne for og imod, bliver også 3.barn nu et engangsble-barn med god samvittighed. Held&lykke med det, du beslutter dig for :)

21-07-2013
2920
2920

Uhh FFN, det lyder lige præcis som min holdning, måske man bare sku springe ud i det? Kan du anbefale et mærke?

03-07-2013
Omor
Omor

På forbrugerkemi som der blev henvist til tidligere, bliver der nævnt at vi i dk generelt er gode til at bruge affaldet til forbrænding og derved energi, hvor de kontra England ikke udnytter affaldet på samme måde vidst. Derfor er der vidst ikke samme skade på miljøet hvis man i forvejen vælger miljøvenlige bleer. Der udover stod der at hvis man tørretumblede sine stofbleer kunne det vække tvivl om man stadig gav noget godt til miljøet. Men jeg overvejer nu stadig, da jeg godt kan lide tanken om at man kan begrænse sit affald. Jeg irriterer mig i forvejen over alt det emballage man får samlet sig lynhurtigt, med diverse madvarer osv man køber.

03-07-2013
Tv87
Tv87

Jeg overvejede det seriøst på et tidspunkt, men da var min datter næsten 1 år. Den beregning jeg så på nettet brugte et væsentlig større antal bleer pr dag end vi nogensinde har brugt. Når jeg korrigerede herfor var der ingen besparelse, faktisk var stofbleerne dyrere, selvom de bruger engangsbleer længere tid.

Så for mig skulle det være af økologiske årsager og ikke økonomiske.

Jeg går ikke så meget op i økologi, men det der gjorde jeg valgte fra, er at jeg ikke har tørretumbler og ikke helt kunne overskue vaskeforpligtelsen, hvis jeg samtidig skulle være 2-3 bleer foran og stadig vaske hele maskiner, så meget kogevask har jeg ikke ud over bleerne.

03-07-2013
Randi2010
Randi2010

Men der var i doku en del pointe med at børn blev senere renlige af engangsbleer = flere bleer. Hvis man vælger bleer af naturlige materialer har jeg svært ved at se hvad det usunde er. Doku nævnte faktisk at der aldrig var lavet undersøgelse af hvilken måde engangsbleer påvirkede børn både kemisk og mentalt ( smide bleen).

03-07-2013
Omor
Omor

Tak supermortil5 :) det giver da et ret godt overblik at kigge der inde og opvejer fordele og ulemper rimelig overskueligt.

03-07-2013
Tv87
Tv87

Har ikke prøvet det og har heller ikke lyst til det:-) kan da ikke være særlig meget man sparer, der bliver jo mere tøjvask ;-)

03-07-2013
CaLiHa666
CaLiHa666

Ja jeg ærgrer mig over at jeg kun lige så de sidste tre-fire minutter :) jeg har fundet en side der hedder koogko de ser også ret fine ud dem man kan købe der. Ja vi må håbe der er nogle med erfaringer der skriver :) jeg kan også rigtig godt lide ideen om det, da det bla. Også lyder som om at man kan spare rigtig mange penge. Tak skal du have :)

03-07-2013
Tv87
Tv87

Så også doku, meget tankevækkende at den eneste løsning på affaldsmængder ( de spurgte kun procter gamble) producenterne ku komme op med var at gøre bleerne lettere. Har hørt meget godt om dem fra rumPETTE men har ik fået taget mig sammen til at prøve dem. Elsker tanken om naturlige materialer. Men følger da lige med i tråden her😊, skriv endelig hvad du beslutter dig for pg når tid er dine erfaringer. Ps tillykke med spiren

03-07-2013
Omor
Omor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...