Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Huller i ørerne - hvornår?

Jeg har en datter på 5, og hun ønsker sig brændende huller i ørerne. Jeg synes det er al for tidligt, hendes far synes egentlig det er okay ( hans søstre fik det også i den alder) hvad synes i?

25-08-2013
karen26
karen26

min dater var 7år da fik hun Huller i ørerne.

14-09-2013
anellena
anellena

Maximundus fik da hun var 4 år og jeg selv var 5 år. Minimundus må vente lidt endnu

01-09-2013
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Hun er sikkert bare pavestolt nu :) Synes det er fint hun har fået dem når hun var så bevidst om at hun ville.

27-08-2013
Tv87
Tv87

Karoline fik hullerne i dag. Hold op hvor er hun glad og stolt. Hun gik selv hen til disken og sagde at hun ville have lavet hullerne. Damen spurgte en del gange om hun var sikker, Karoline var helt sikker. Efter første hul, sagde hun; det gjorde jo ikke ondt, bare kom med det andet :) Hun er meget bevidst om ikke at pille i det, at det skal renses og at de skal sidde i i lang tid før hun kan skifte.

26-08-2013
karen26
karen26

Jeg kan ikke sætte nogen alder på. Men hvis jeg kommer i den situation, så synes jeg personligt at barnet skal være så gammelt, at det kan gennemskue det hele. Altså både hvordan man skal passe det, men også (selv om det ikke er noget, som særligt mange fortryder bitterligt), så bliver øret jo aldrig helt igen. Jeg tror jeg har lidt som Johannesmor, jeg vil have det dårligt med at røre ved et fuldendt øre. Hvilket er totalt hyklerisk, for jeg har selv huller i ørene. Jeg har dog ikke selv brugt dem til noget siden min graviditet, så de er jo nok vokset sammen.

Jeg fik dem, da jeg gik i skole. Nok omkring 3. eller 4. klasse, vil jeg tro.

26-08-2013
Lofl f
Lofl f

Min søster var 3, det var ik sjovt for hende. Der er de nok lige små nok til af forstå det. Jeg var 7. Ka da godt huske jeg var nervøs og fik varme ører. Kan ik huske en smerte.
Jeg endte også med 6 huller i ørene da jeg ramte de 15 år, så fik jeg afvise det var slut.
Vi har altid kun betalt ørestikkernes pris og fået dem skydt i hos en guldsmed.

Når pigen spørg vil jeg se på hendes modenhed og alder. Hun er kun 2 så der går nok lidt tid enu.

26-08-2013
smiely
smiely

min datter har også plaget mig om det og hun er 10 år og går i 4 kl og jeg har sagt når hun start i 7 kl kan hun få det og ikke får, synes ikke små børn skal pine fordi deres forældre vil pynt dem

26-08-2013
gotulle
gotulle

Jeg fik det også selv inden jeg startede i børnehaveklasse i sin tid, og hold op hvor var jeg stolt! Jeg har nu også tænkt mig at min kommende datter må få det omkring de 5 år, hvis hun til den tid gerne vil. Det kan jeg nu ikke se noget problem i :)

26-08-2013
Tv87
Tv87

Mine har fået huller i ørene da de startede i 0.kl eller plus minus et par måneder. det har gået fint for dem alle og ingen har haft betændelse el.lign.

25-08-2013
ShannieL
ShannieL

Jeg har ikke nogen aldersgrænse. Har tænkt at det må vi jo overveje, når tøserne kommer og spørger. Og det har ældstepigen på knap 8 år så lige gjort. Fortalte hende, at det gør nas, men hun virkede egentlig som om, at hun havde besluttet sig. Har ikke nogen grund til at sige nej, synes jeg ikke... Uheld sker og uheld med øreringe er ikke umiddelbart til at forudse.

Dog er lidt øv over det - på en eller anden måde. Synes hun er så gudesmuk og fuldendt, at hun ikke skal "ødelægges" eller pyntes.

Jeg har aftalt med hende, at vi tager afsted, når hun har haft fødselsdag...

25-08-2013
Johannesmor
Johannesmor

Mathilde fik huller i oerene da hun var 8 aar, der vurderede jeg at hun kunne forstaa at det ville goere ondt og samtiddig vaere med til at passe ordenligt paa dem bagefter...

25-08-2013
schweizmor
schweizmor

Hjemme ved os (mine forældre) hed det 6 klasse... regner med at holde på det samme med vores datter, men nu er hun kun 1 år og 8 mdr...

25-08-2013
happiness
happiness

Jeg fik øreringe på min 6 års fødselsdag, da det var mit eneste ønske, udover en pony - grin :-) Kender mange der ikke har måtte før de blev 18, men kender også mange med små søskende/børn på 3-10 år, der har øreringe. Jeg tror man skal kigge på, hvor moden barnet er - ville de kunne lade dem værre? Eller vil barnet pille dem ud og smide dem væk?

25-08-2013
Majbrit Nielsen
Majbrit Nielsen

Haha, ja

25-08-2013
FCKfan
FCKfan

Ja der har været flere tråde om emnet gennem tiden og hvor bølgerne gik temmelig højt i nogle af dem. Jeg kan huske at jeg har skrevet i nogle af dem, men husker også at jeg bevidst er gået udenom andre af dem netop fordi bølgerne kan nå tsunami højder ;-)

25-08-2013
Muster
Muster

Nenej, men der er andre med babyer, som er piercet - og så kom jeg bare hurtigt i tanker om den tidligere tråd LOL

Jeg husker nemlig ikke, hvad jeg selv skrev eller om jeg skrev dengang

25-08-2013
FCKfan
FCKfan

Nej FCK ikke ordret i hvert fald, men så vidt jeg husker har jeg været inde omkring noget med forskellige kulturer og deres traditioner når det gælder huller i ørerne hos babyer. Men det er jo ikke babyer denne tråd handler om.

25-08-2013
Muster
Muster

Jeg fik huller i ørerne dagen inden jeg skulle starte i 8 klasse. Mine forældre har hele tiden sagt det må du når du er konfirmeret og der gammel nok til at træffe lidt større beslutninger.
Har altid hørt at vores skind er hel af en grund. Og syntes den var åndssvag. Men efter tre gange at have set en lås, på piger i alderen 7-10 år, være vokset fast i øret fordi øreringene har været for stram forstår jeg måske bedre, hvorfor mine forældre sagde som de gjorde og det er den holdning jeg har i forhold til hvornår min datter må få hul i ørene.
Tænker at det selvfølgelig er op til det enkelte forældre par. Kan godt forstå det ser sødt ud, men kan også forstå dem der siger nej indtil teenager alderen.

25-08-2013
CiciBJ
CiciBJ
Baby på 7 måneder

Er der ikke kommet regler for den slags??

Jeg var vidst +/- 1,5 år! Har aldrig tænkt over at jeg ikke skulle have dem. Syntes det er rart de bare er der.

25-08-2013
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

vi er heller ik enige herhjemme ;-) Jeg fik da jeg var 3 år og synes at Nicoline selv skal ha lov at bestemme når den tid kommer, men min mand synes hun skal være meeeget ældre (tror han tænker teenager alderen ;-)

25-08-2013
mela89
mela89

Kan du huske din holdning for nogle år siden, Muster?

25-08-2013
FCKfan
FCKfan

Jeg fik selv huller i ørene lige før jeg skulle starte i 1 klasse. Har aldrig haft problemer med dem. Personligt sys jeg det er en meget fin alder at få det i. Men der er selvfølgelig også folk der sys det er helt okay at lave huller i ørene på babyer (hvilket jeg bestemt ikk sys der er i orden).

25-08-2013
HanneMP
HanneMP

Ja jeg troede jo aldrig at dette emne skulle blive noget jeg personligt ville komme til at tage stilling til. Men da jeg jo venter en lillesøster, så kan det være at det bliver et aktuelt spørgsmål her i huset :-)
Jeg var selv 6-7 år da jeg fik huller i ørerne - kan ikke huske om det var i børnehaveklassen eller da jeg gik i 1. klasse. Tænker at det er et ok tidspunkt hvis barnet er klar til det. Har aldrig selv haft problemer med mine huller i ørerne.

25-08-2013
Muster
Muster

Åh nej - jeg henter popcorn og cola LOL

25-08-2013
FCKfan
FCKfan

Jeg fik da et hul da jeg var 8 uger hhh ;). Så synes det er fint nok.

25-08-2013
Yasmin18
Yasmin18

Og hvilke fordele/ ulemper ser i?

25-08-2013
karen26
karen26

På forside

25-08-2013
karen26
karen26
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...