Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Splittet - skal vi vide kønnet??!

Jeg har fra start af sagt jeg gerne vil vide kønnet på vores første barn der gerne skulle komme først i marts.. MEN MEN MEN jeg er blevet splittet da min mand helst ikke vil vide det men vil gøre det for min skyld og samtidig flere bekendtskaber har sagt jeg skulle tænke over det da det et en stor oplevelse at få sit nyfødte barn i favnen og være spændt på kønnet.. Hvad gør i/tænker i? -Anna

12-09-2013
Madelsker
Madelsker

Jeg havde det vildt skidt med ikke at vide hvad der lå derinde.... dertil kom det faktum at vi kun skulle koncentrere os om navne til et køn og at vi slap for at alt skulle være neutralt. Tja så betalte vi for kønsscanning i uge 14. Der var uden tvivl det rigtige for os.

08-01-2014
S Knudsen
S Knudsen

Her ville jeg "bare" gerne vide at barnet var sundt og rask, men kæresten ville gerne have kønnet at vide, så det fik vi. Mest fordi jeg syntes han ikke har så meget andet at skulle have sagt under graviditeten. :O)

08-01-2014
lillenybaby
lillenybaby

Jeg ville gerne vide det da jeg fandt ud af jeg var gravid, men min kæreste vil ikke vide det. Vi er nu blevet enige om at vi ikke vil vide det for spændingens skyld, vi ved jo alt det andet, at vi skal være forældre, have et barn, købe det ene og det andet. Og derfor tror jeg det bliver skønt med en lille overraskelse efter fødslen ❤️

07-01-2014
Greve99
Greve99

Til gennemscanningen sagde jeg det til lægen inden vi gik i gang og da han sagde "nu skal I lukke øjnene, vi kommer til det farlige område", holdt babys far mig for øjnene sådan forebyggende ;o) hihi.
Men indrømmede selv bagefter, det var svært at lade være at kigge lige når muligheden er der ;o)
Men han har heller ikke fortrudt :o)

26-10-2013
AquaZ
AquaZ

Uh, synes det er vigtigt at mærke efter, hvad man har det bedst med :o)

Vi vil ikke vide det og jeg har ikke fortrudt et øjeblik, selvom min side af familien kan "mukke" lidt over det og nogle indkøb selvfølgelig må vente (det kan altså også være en fordel tror jeg ;o)  )

Jeg føler mig tæt knyttet til den lille, uanset hvad køn det nu er :o) Kan ikke forestille mig, det ville ændre sig spor, om jeg vidste, at den lille er en pige eller dreng :o)

Her har alle i familien (og mine kollegaer) en mening om, hvad det er for en størrelse, der gemmer sig i maven :o)

26-10-2013
AquaZ
AquaZ

jeg er i 11 uge og min kæreste og jeg har hele tiden været enige om ikke at vide det, men nu har vi kigget på tøj og syntes det er rigtig svært at finde uden at vide det, så nu er vi i tvivl

26-10-2013
FrkGranger
FrkGranger

Vi vidste det ikke. En graviditet i sig selv er jo spændende, så spørgsmålet er om I har lyst til mere spænding..?
Og alle spørger hvorfor man ikke vil vide det, så man skal være forberedt på at svare på mange spørgsmål.
Jeg ville ikke vide det men kæresten ville gerne. Han gik dog med på min ide, og vi fik en dejlig pige for 3 uger siden.

15-10-2013
Vuffi
Vuffi

vi vil ikke vide det :-) det er fint at vide om Bette trold er sund og rask, men det er da enormt spændende hvilket køn Bette bliver. så bliver navnet jo også en overraskelse :-) noget andet er at jeg tror at det er en dreng ;-)

15-10-2013
vivalde
vivalde

Vi valgte ikke at vide det. Det var så spændende, at gå og forestille sig, hvad det var for en spunk jeg havde i maven. Jeg synes det var det hele værd, og jeg regner heller ikke med at vide det næste gang! Pige eller dreng - der er lige meget så lænde det er et sundt og raskt barn :)

Og mht det praktiske aspekt, så pyt da med det. Man har et helt liv til at putte sine børn i kønsbestemt tøj, så det behøver man ikke de første dage. Og butikkerne findes også efter manbyar født...

Men altså, I skal gøre det, der føles rigtigst for jer!! Men jeg ville nok hælde til at lade din mand bestemme - der er så få ting de kære mænd får lov at bestemme, så det er sikkert stort for ham :)

12-09-2013
MutterGadegård
MutterGadegård

Tak for svar alle sammen - dejligt med så mange forskellige svar ;-) :-P Tror måske også vi skal sætte os ned og snakke lidt mere om det... Måske han får lov at vælge hvad vi skal :-)

12-09-2013
Madelsker
Madelsker

Vi har valgt af få det af vide begge gange. Ingen af os kunne vente. Bare der af vente til uge 20 var svært.

Det vigtigste er at gøre lige det i selv føler er det bedste og så ik hører efter hvad andre syns i skal gøre.

12-09-2013
smiely
smiely

Vil give Henriette ret - min mand har også fået et helt andet forhold mentalt til barnet, da vi fik kønnet at vide. Han kunne ligesom bedre forestille sig vores fremtid og hans rolle. Så er der selvfølgelig alt det praktiske, for hvor er der lidt tøj der dur til begge køn som ikke er hvidt eller gråt. Der er også kun et navn man skal blive enige om;)

12-09-2013
Tapirta
Tapirta

Jeg har valgt at vide kønnet, og for mig kan jeg mærke at jeg knytter mig langt mere til bettefisen nu jeg ved "den" er en lille pige. Før var hun "bare" en "den", hvilket virker upersonligt for mig. Ved at vide kønnet føler jeg ikke at jeg mister noget af spændningen, for jeg ved jo stadig ikke hvordan hun ser ud og om hun er en vildbasse eller en mild lille en. Og ja så er det laaangt mere praktisk at kende kønnet.

12-09-2013
jsidenius
jsidenius

Vi fik det at vide da jeg gerne ville give min mor nyheden om kønnet i julegave.
Næste gang er vi dog enige om ikke at ville vide det hvis vi kan undgå det :) vil gerne opleve spændingen ved ikke at vide det :)

12-09-2013
Lilleas
Lilleas

Vi var begge enige om at vi gerne ville vide kønnet. Men synes faktisk at hvis din mand ikke vil vide det, så synes jeg at han skal have lov til at få sin vilje. Da da du har så meget andet du får lov til uden din graviditet (mærke liv i din mave mm), hvor han af gode grunde står lidt på side linien. Du kan jo være heldig at han ændre mening senere :)

12-09-2013
Tinamn
Tinamn

Hej. Hjemme hos os, er det mig det ikke vil vide det. Min mand vil godt. Er kun 12+2 henne og skal til nf i morgen. Min mand har sagt at hvis jeg ikke vil vide det er det fint med ham. Min mor mener dog at når dagen kommer og vi skal til scanning laver jeg min beslutning om. Så jeg tænker er det ikke bare at vente til den dag og se hvad man føler for??

12-09-2013
stenspil
stenspil

Vi har valgt at vide kønnet begge gange. første gang mest af praktiske årsager. Så vi ikk skulle have alt i hvidt og sort. Her anden gang har vi valgt at vide det fordi vores søn bedre kan forholde sig til lillesøster i Mors mave, end til baby i Mors mave.

12-09-2013
HanneMP
HanneMP

Vi valgte ikke at kende kønnet med vores første, en søn. Det gjorde det hele så specielt. Her ved nummer to valgte vi at få det at vide, rent praktisk var det nemmere nu det var anden gang og samtidig kunne storebror bedre forholde sig til at der lå en lille pige i mors mave. Synes i skal tage overraskelsen med her første gang, det er bare noget specielt.

12-09-2013
tennapavia
tennapavia

Vi fik det at vide. Det hjalp i høj grad med at gøre det hele mere virkeligt for os begge to, men nok især for min mand, der pludselig havde noget mere konkret at forholde sig til end min store mave.
De argumenter, jeg hører imod at vide det, kan jeg slet ikke bruge til noget. Selv om du kender kønnet, kender du jo ikke barnet og ved ikke hvordan han/hun ser ud. Og det er stadig helt fantastisk og spændende at få baby op til dig, selvom du kender kønnet på forhånd. Jeg kommer aldrig til at fortryde, vi vidste det på forhånd:-)

12-09-2013
henriettean
henriettean
Barn på 3 år og 8 måneder

Louie: rolig nu... Ts: Det var vores første barn og vi valgte og få barnets køn afvide :)

12-09-2013
CaLiHa666
CaLiHa666
Planlægger

Hvis man skal se på det praktiske, så var jeg glad for vi fik det sf vide. Stort set alt har vi arvet, og jeg kunne derfor bruge de sidste uger af min graviditet på at hente ting, vaske tøj og lægge det efter størrelses orden i kasser. Dette ville jeg ikke have haft overskud til efter fødslen. Men det må også være fantastisk at gå og ikke vide det og få spændingen udløst ved fødslen. Sæt dig ned med kæresten og lav en liste med for og imod og se hvad I vægter højest.

12-09-2013
lena_berry
lena_berry

Vi var også helt enige om at kønnet af vide på vores datter :) der var aldrig nogen tvivl, vi var simpelthen så spændte på at vide var det var at vi ikke kunne have ventet til fødslen.. Og så var det også en smule mere praktisk mht indkøb af tøj, syntes det ville være lidt kedeligt kun at kunne købe det neutrale tøj :)

12-09-2013
Christina1990
Christina1990

her valgte vi at få det afvide. og det var vi helt enige om. jeg har en søn fra tidliger forhold hvor vi ikke fik det af vide. syntes oplevelsen var god selvom vi vidste det denne gang. en fødsel er en fantastisk oplevelse uanset om man ved det eller ej.

12-09-2013
beccahj
beccahj
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...