Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvad kan baby 7mdr?

Hej I kloge kvinder :) Jeg ved man ikke må sammenligne..og at børn udvikler sig forskelligt..osv osv ;) meeen synes min lille mand på 7mdr (imorgen) er lige rigeligt til den dovne side?! Han holder hovedet helt stabilt og sikkert, kan løfte sig op i armene og til stående stilling, har rullet en del fra ryg til mave - men mistet interessen for det igen? - aldrig mave til ryg. Han løfter numsen og trækker knæene opunder sig, men har aldrig været oppe på strakte arme! Han bevæger sig ikke en meter, ift børnene i min mg (ja ja jeg ved godt man ik må sammenligne..men) som drejer omkring sig selv, rækker ud efter nærmest alt, trækker sig fremad og næsten ka sidde selv...? Her ligger min bette mand bare og flyver eller støtter på albuerne når han ligger på maven. Han står på hele foden og ikke tæerne (har han aldrig gjort, det med tæerne) og han observerer ALT, men griber ikke ret meget ud efter ting, jo vores ansigter og er egentlig generelt ret 'afslappet' med alting.. Vi går til stimulastik, babysvøm, laver alt muligt og han er glad og nem, men jeg syns sq da godt snart han ka begynde at ta lidt fat, strække sig op på armene, etc? Hvad er jeres erfaringer og er jeg bare fjollet? Kh Mette

28-10-2013
Mettesmede
Mettesmede

En lille update på denne gamle tråd..det er nu 6 mdr siden (geeez er det virkelig 6hele mdr siden?!?) jeg først var lidt bekymret.
Min lille mand er nu 13,5mdr, og der er ikke sket noget grovmotorisk!
Til 1-års undersøgelsen lavede lægen diverse øvelser med ham og sagde han er fin og kan det han skal, omend han er lidt magelig. Hmm. Jeg bestemte at gi det 1md.
I onsdags tog jeg ham så med til åbent hus hos sundhedsplejen..de var HELT enige i at det bestemt ikke var normalt.
Talte så med Vibeke Winther (børnefys og lidt af en guru indenfor dette) som spurgte om han pludrer og om der er kontakt, det er der masser af, både pludren og kontakt. Han vil også gerne ligge på maven, gynge, lave kolbøtter osv, så hun anbefalede at få en udredning på RH. Nu afventer vi så en indkaldelse..
Lav muskelspænding mente hun det var.

Så nu vil jeg høre om der sku være nogen herinde der har hørt om det/kender til det eller har barn der har det?

10-05-2014
Mettesmede
Mettesmede

Nyd det! Dit barn er helt normalt og hvis han ligger på maven,så træner han sin ryg og nakke..
Min søn er 7,5mdr og han sætter sig op, sidder rank og kravler,samt rejser sig op ved møblerne og øver sig i at stå frit.. Det er faktisk vældig anstrengende, da han jo ik forstår at det er farligt/dristigt det han gør.. Så man er hele tiden på stikkerne for at redde ham fra buler og skrammer.. Så nyd det! ;)

30-10-2013
MissRock
MissRock

Vores datter mavede sig frem fra hun var omkring 7 mdr, men begyndte først at kravle rigtig da hun var næsten 10 mdr, hun rejste sig selv første gang da hun var lige omkring 9 mdr og gik selv da hun var 14 mdr, så hun har ikke været speciel tidlig ude med de ting, men til gengæld sagde hun sine første forståelige ord da hun var knap 9 mdr. og har kunne spise selv med gaffel da hun var omkring 9-10 mdr, pincetgrebet havde hun helt styr på i samme alder og kunne selv (selvfølgelig spildte hun og gør det stadig) spise med ske før hun var et år, og idag er hun knap 16 mdr og er så småt begyndt at sætte ord sammen..

Så der er stor forskel på hvad de kan hvornår. Jeg har en veninde der har en datter der er 2 mdr ældre, hun sad på sin dertil indrettede mås intil hun var 11 mdr og så kravlede hun, og gik som 15 mdr.

Min søsters datter er 7 mdr ældre, hun gik støt og stabilt før hun var et år, til gengæld snakker hun på ca samme stadie som vores datter..

Sjovt for det var kusinen der gav vores datter lysten til rigtig at komme igang med at gå ca halvanden uge efter hun havde taget de første spæde skridt, der var kusinen nemlig på besøg og tonsede rundt, og vores datter gjorde alt for at holde trit med hende og efter den dag har hun nærmest ikke kravlet, kun gået.. Og fordi vores datter kunne sige muuun (mund) niæ (næse) eje (øje) og ore (øre) så begyndte kusinen også at sige det hver dag.. Så selvom der er 7 mdr i forskel kan de sagtens lære noget af hinanden..

29-10-2013
Chili46
Chili46

Ha ha. Tror nu mere de har ondt af mig. Mens de sad stille og drak deres kaffe og kiggede på deres små pus, farede jeg rundt og måtte forhindre min i at falde ned af trapper eller rive hunden i ørerne.

29-10-2013
lena_berry
lena_berry

Lena_berry, du må være den i din mg de andre skuler til haha ;)

28-10-2013
Mettesmede
Mettesmede

Hehe ja Annedol jeg tager det på mine skuldre..at være fjollet ;) men se nu aaaalt det de andre her beskriver de kan! Hmm imorgen står den på træning for min søde dovne hund ;) Det lyder da også vældigt som de er fremme i skoene og ka kravle og alt muligt :)
Ja, jeg må nyde freden så længe den varer ;)

28-10-2013
Mettesmede
Mettesmede

Børn er helt vildt forskellige..
Min datter der nu er 4år kravlede først da hun var 8,5 mdr men gik allerede da hun var 9,5mdr..

Hendes lillebror på 7mdr(i fredags) er lidt mere fremme i skoene. Han begyndte at kravle lige inden han blev 6mdr. Han triller fra mave til ryg og har gjort det i 3,5mdr. Han sidder helt stabilt selv og gider han ikke sidde mere, så kommer han selv ned i kravlestilling.. Han rejser sig op af ALT - til at starte med kun på knæene men nu er han begyndt at ville op på fødderne.. Han "går" når man holder ham i hænderne og begyndte i sidste uge at vinke og han ELSKER det - han er ét stort smil og det er bare så sødt :)
Anton er ikke nogen lille baby - vil tro han vejer 8,5-9kg - så størrelsen har ikke nødvendigvis en betydning. Det har i hvert fald ikke været en hindring her :)

28-10-2013
LouiseP1
LouiseP1

Min er lige knap 7 mdr, hun sidder stort ser selv og elsker at ligge på maven, hun er oppe på strække arme, hun ruller fra ryg til mave, men ikke den anden vej rundt, hun snakker utrolig meget og spiser MEGET grød med masser af struktur, men hun viser ikke tegn på snart at kunne kravle, det kommer når hun selv er klar, hun drejer dog rundt om sig selv og kan trække sig frem hen over gulvet efter legetøj.

28-10-2013
bubblesaresweet
bubblesaresweet
Barn på 1 år og 11 måneder

Jeg synes da det lyder til du har en meget veludviklet baby der ikke er bagud på nogen måder. Jeg synes faktisk du er lidt fjollet ;-) din baby skal nok komme fremad og rundt før eller siden og begynde række mere ud efter ting er jeg sikker på. Nyd det så længe, for kravler de først er de OVERALT :-)

28-10-2013
Annedol
Annedol

Ja de er virkeligt forskellige. Min pige har kravlet siden hun var 6 mdr, og nu hvor hun er 7 mdr. er hun så småt ved at rejse sig ved tingene og har idag kunne sidde selv. Hun er en lille spinkel pige, men hurtig og enormt krops bevidst. I min Mødregruppe er der kun 1 anden som så småt er begyndt at kravle. De andre ligger fortsat stille på maven. En anden er rigtig god til at sidde, en tredie spiser store flotte måltider af ske mad og en fjerde snakker rigtigt meget. De har hver deres styrker. Det jeg dog kan se er at min pige vejer kun 7,4 kg. og nogle af de andre 9 kg. Det er jo ikke noget at sige til at hun har lidt nemmere ved at kravle og rejse sig med sådan en spinkel krop.

28-10-2013
lena_berry
lena_berry
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...