Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Kedelig oplevelse med vores hund :-(

Jer med børn og hund, hvor går grænsen for hvad hunden kan 'tillade' sig...? Åh, jeg er faktisk rigtig ked af det lige nu! Vores hund har netop knurret gevaldigt faretruende og rejst børster af vores ældste søn på 3,9 år... Jeg var ved at putte mindstemanden i barnevognen ved hoveddøren og hunden ligger i sin kurv under sofabordet - hvor reglen er, at her kan hunden være sig selv... Det ved ældsten godt, men vælger at ignorere og piller alligevel ved hunden, hvoraf ovenstående reaktion kommer! Det kommer faktisk utrolig meget bag på mig, da hunden normalt bare fortrække til et andet rum hvis han ikke gider... Og er normalt en yderst tålmodig og kærlig hund!!! Nu kan jeg bare mærke at tankerne begynder at myldre alligevel... Havde jeg ikke hørt det og stoppet ældsten, havde hunden så bidt??? Hvad nu, kan vi måske ikke stole på hunden mere??? (Man kan aldrig stole 100% på et dyr, I know!) Og er der noget vi kan gøre? Vi snakker meget om herhjemme hvordan man skal behandle dyr og hjælper vores dreng til at aflæse vores hunds signaler. Andre som har prøvet lignende...? Og hvad gjorde I??? Vil nødig overreagere, men samtidig heller ikke negligere et eventuelt problem som kan få fatale konsekvenser!

11-11-2013
Gravid439
Gravid439

Hvordan går det med hunden og det hele?

22-11-2013
SaraKruse
SaraKruse

Signe: Så du mener det er helt okay, og at vi ikke skal foretage os yderligere??? Den holder simpelthen ikke herhjemme! Vi er absolut nødt til at tage situationen alvorligt! Vi skal først og fremmest se på om vores hund har ondt. Dernæst skal det undersøges hvorvidt vores hund overhovedet er 'gearet' til børn. Dernæst skal der ses på om der er noget i forholdet mellem hunden og min søn som har ændret sig. Det skal også undersøges om han generelt trives og har det mentalt godt... Til sidst må vi se på hvad tiltag der skal gøres!

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Jeg synes det lyder mærkeligt at en adfærdsterapeut har sagt, at det ikke er okay adfærd. Vi mennesker forventer simpelthen for meget af vores hunde og at de skal have samme adfærd som os. Hvis din hund ellers er rimelig afbalanceret har den jo ikke følt at den havde andre muligheder end at knurre af din søn. Den lå i en sårbar stilling et sted hvor den troede den havde fred, og din søn kom for tæt på hurtigere end din hund følte den kunne komme væk. Hunde reagerer på hvordan vi opfører os, så når en hund virker truende er det fordi vi virker truende på den. Det er nemlig rigtig at man skal tage hundens advarsler alvorligt, derfor ville jeg finde et sted hvor den ikke risikerer at skulle gå til yderligheder bare for at få fred . Hvis man ikke kan acceptere at hunde taler et helt andet sprog end vi gør, skal man anskaffe sig en hamster i stedet.

12-11-2013
signelsen
signelsen

Hahaha... Den var sgu go! :D

12-11-2013
SaraKruse
SaraKruse

'Mod tåber kæmper selv guderne forgæves', hehe... ;-)

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Åh ja.. Alle de gode argumenter :) men håber da dyrlægen kan få ham til at indse, at der altså er noget der har ændret sig.

12-11-2013
SaraKruse
SaraKruse

Det håber jeg virkelig... 'Altså hunden er jo den samme som han var i sidste uge, og der var alt jo fint?!?'. Og 'Hvis han var en der ville bide, så havde han jo nok gjort det for længst'... ARGH!!!!!!!!

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Det er jo lige det! Uha den med manden var straks værre ;) men kan være at alvoren bliver lidt tydligere når det kommer fra en fagperson?

12-11-2013
SaraKruse
SaraKruse

Nemlig!!! Dyrlægen sagde faktisk også, at mange kommer og siger at deres hund har bidt helt uden forvarsel, men når der bliver 'gravet' lidt i det, så har der typisk været sådanne forvarsler som bare ikke har været taget alvorligt!

Næste projekt er så at få min mand til at tage det alvorligt... :-(. Men håber dyrlægen kan få ham overbevist...

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Jeg er så enig med dig og dyrlægen gravid! Sådan en adfærd er ALDRIG i orden. Det kan altså gå rigtig galt. Desuden er børns hjerner ikk udviklet til at forstå konsekvens af handling.

12-11-2013
SaraKruse
SaraKruse

Jeg er SÅ enig Cboye!!!

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Vi har for øvrigt ikke gjort andet end at snakke med vores søn om at hunden skal have fred når han ligger i sin kurv... Hvilket han også acceptere - sådan da ;-). Der går VIRKELIG længe imellem at denne regel bliver 'overset'...

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Update:

Har lige snakket med dyrlæge, som også er adfærds-dims... Det er IKKE en okay adfærd for en hund at have! Så det blev jeg da beskæftiget i :-). På mandag skal vi have undersøgt vovsen grundigt for smerter og have ham adfærdstestet... Og så må vi tage den derfra...

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Kombipomfrit

Hunden har helt sikkert gjort det han følte var rigtigt - og det er faktisk også det der bekymre mig! Det ER hans sted, og ungerne SKAL lade ham være der... Men hunden må i mine øjne IKKE reagere sådan!!!! Nu var det bevidst fra min søns side at han rørte hunden, men hvad hvis han lå på gulvet og legede med togbanen og KOM TIL at sparke til hunden med en fod??? Ej, min holdning er stadig at en hund ikke må forsvare sig selv, men skal gå! Det er hårde odds for en hund, men som før skrevet, må en hund i en børnefamilie være 'idiotsikret' for børn gør ikke altid hvad de ved er rigtigt og uheld kan ske... Og disse ting skal kunne ske uden at hunden 'har lov' at forvolde skade!

Sidder lige nu og venter på at en adfærds-dims ringer... Er meget spændt på hvad hun kan sige af kloge ord... Håber helt vildt at vi kan finde en årsag til hans opførsel, og finder en god løsning... Jeg har bare min tvivl :'(

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Du kan tro at jeg også har ondt af hunden!!! Men en hund der bor med børn, er i min verden nødt til at være 'idiotsikker'! Vores børn er BØRN, og der kommer til at gå mange år inden de kan aflæse hunden... De vil ganske givet komme til at overskride hundens privatsfære mange gange endnu - i langt de fleste tilfælde vil vi være der til at kunne vejlede og stoppe børnene...! Men hvad med de tilfælde hvor vi lige skulle på toilet, lige smøre en mad i køkkenet ved siden af??? En hund som har muligheden for at gå, skal normal vis ALDRIG benytte sig af at knurre!!!

Jeg frygter og tror at episoden i går er et spørgsmål om 'ejerskab' af kurven... Er det sandt, så er det et STORT problem!!!! Om lidt kravler vores dreng på 6 mdr... Jeg tør ikke tænke tanken til ende!!!

Men du kan tro at vi håber at finde en løsning! Hvis han har ondt eller andet... Men jeg tvivler faktisk :'(

12-11-2013
Gravid439
Gravid439

Jeg har sådan ondt af jeres stakkels hund. Den gjorde jo alting rigtigt - fortalte din søn at den følte sig truet, og han skulle holde sig væk, fra hvad der normalt er dens fristed. Jeg kan godt forstå man bliver forskrækket, for hundes måder at advare på er meget voldsommere end menneskers. Men hvis hunden ikke tidligere har haft tendens til at komme derud hvor den er nød til at knurre, synes jeg løsningen må være, som andre skriver, at få den tjekket hos dyrlæge og samtidig finde et sted til den hvor børnene ikke leger og dermed ikke kan komme til at virke truende på vovsen. Håber I finder en løsning så I igen tør stole på jeres hund :-)

11-11-2013
signelsen
signelsen

Det må blive op til eksperterne at vurdere... Hvis hunden er i fare for at skade andre -børn som voksne, er det et stort ansvar at 'give aben videre'... Men hvis han skal videre, er det for mig meget meget vigtigt at han kommer i de rette hænder...

Men nu må vi se hvad morgendagen bringer... Er utrolig ked af det, og har efterhånden svært ved at tænke en eneste klar tanke, som omhandler vores hund... Vi skal i hvert fald have rigtig god hjælp til at finde den rigtige løsning - både for os og hunden!

11-11-2013
Gravid439
Gravid439

Jeg tager som sagt kontakt til dyrlæge i morgen, og vi har også snakket om at opsøge en hundepsykolog... Jeg tror desværre godt jeg ved hvad udfaldet bliver, men næste spørgsmål er jo så bare om det er en omplacering (og i så fald, til hvem???) eller en aflivning...

11-11-2013
Gravid439
Gravid439

Jep, vores hund har også fri i kurven... Men sønnen byggede togbane hen forbi kurven, og klappede ham i den forbindelse... Og vores hund er absolut heller ikke legetøj!!! Vi opdrager på livet løs til gensidig respekt hund og menneske imellem, MEN selvom disse regler brydes og respekten skulle glippe fra vores børns side, så skal en hund stadig fortrække og ikke forsvares sig... Vi hverken kan eller vil have en hund vi ikke føler vi kan stole på, og som vi konstant skal have under opsyn...


11-11-2013
Gravid439
Gravid439

Helt klart få din vovse tjekket ved dyrlægen, bare for at være sikker. Puha lyder ikke rart :/

11-11-2013
CaLiHa666
CaLiHa666
Planlægger

Sara: Jeg er slet ikke uenig!!! Det har også altid været min holdning - Det er faktisk bare ikke helt så enkelt når nu jeg står i det... Men jeg kender jo egentlig nok svaret... :'(

11-11-2013
Gravid439
Gravid439

LouiseAmalie: Skrækkelig historie!!!! Og sådanne 'historier' hører man jo med jævne mellemrum, og det er også det der gør mig så pokkers bekymret!!! Jeg vil aldrig ALDRIG (!!!!!!!) tilgive mig selvihvis der skete noget - og slet ikke når vi egentlig havde fået et forvarsel!!!!

11-11-2013
Gravid439
Gravid439

Vi har en fransk bulldog (den store franske). Og jeg elsker ham højt og han har aldrig gjort noget. Men i bund grund kommer min søns sikkerhed før min kærlighed til hunden. Det er altså kun en gang det skal gå galt. Men selvfølgelig kan du vel ringe og snakke med dyrlægen og få en lidt faglig vurdering på det. Jeg ved bare hvordan jeg ville handle hvis det var min hund :)

11-11-2013
SaraKruse
SaraKruse

Vi kan ikke have en hund hvor det kræver at vores øjne altid er på barn/hund... Vi kan heller aldrig stole 110% på at vores søn overholder de regler vi stikker ud, eller tro på at han altid kan aflæse vores hund! En hund som skal bo hos os, skal i alle tænkelige situationer fortrække, og ikke forsvare sig! Og sådan har det faktisk altid også været... Vi kan irettesætte barn og hund nok så mange gange... Jeg er klar over at hunden i dette tilfælde advarede, men ingen ved jo hvor grænsen til bid er, tænker jeg??? Advarer han også næste gang, og hvor længe advarer han??? Når jeg at reagere inden det er for sent???

Puha, tankerne tumler bare rundt... Mener at kunne huske at den ene dyrlæge i dyrlægehuset er noget adfærds-et-eller-andet... Ringer og snakker med dem som det første i morgen...

11-11-2013
Gravid439
Gravid439

Jeg har også tænkt om han har ondt... Men umiddelbart virker det ikke sådan må jeg desværre sige...

11-11-2013
Gravid439
Gravid439

Vores hund er en Mops/Fransk Bulldog... Han er en mellemstor hund og ville godt kunne gøre skade på vores børn! For satan da, har totalt tårer i øjnene, for han er virkelig bare en god hund! Der var ingen blottede tænder, og hundens hoved vendte faktisk væk fra vores søn... MEN!!!! Han knurrede og rejste børster!!!

Har altid sagt som dig Sara... Kan man mon ringe og snakke med sin dyrlæge...???

11-11-2013
Gravid439
Gravid439

Hvis hunden normalt ikke ville knurre og fortrække så ville jeg måske spekuler i om hunden har ondt istedet for...

11-11-2013
mkvr83
mkvr83

Her hjemme ville det på ingen måde være acceptabelt at vores hund gjorde det! Jeg ville i hvert fald ikk turde at tage chancen.

11-11-2013
SaraKruse
SaraKruse
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...