Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Fødselsforberedelse - erfaringer og anbefalinger

Kære medgravide og mødre Som titlen indikerer, så håber jeg, at I vil dele jeres erfaringer og tanker omkring fødselsforberedelse her på tråden. :) Jeg går for tiden selv og overvejer kraftigt, om jeg skal købe et fødselsforberedelseskursus, så jeg føler mig bedre rustet til fødslen. Hvad har I gjort? Og hvorfor? Hvis I har tilkøbt et kursus, oplevede I så, at det var pengene værd? Jeg går ind i tredje trimester i morgen, og har først fået tid på Rigshospitalets gratis fødselsforberedelse i slutningen af januar (som er tre gange). Jeg er i tvivl om det vil ruste mig nok. Jeg ved for eksempel, at man ikke lærer noget om åndedrættet under fødslen på den slags hold. Er der nogle der har erfaringer med Rigshospitalets gratis fødselsforberedelse hos jordemoderen? Jeg vil ikke sige, at jeg frygter fødslen eller er meget nervøs for den, men jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal forvente, og vil gerne være så godt forberedt mentalt som muligt, så jeg føler, at den fødsel bare kan komme an. :) Mange julehilsner :)

08-12-2013
Kielth
Kielth

Har ikke deltaget i nogen former for kurser. Fødslen gik som smurt alligevel og slet ikke nødvendigt vil jeg sige.

24-12-2013
Muf dali
Muf dali

Hihi nr 2 - ikke nr 3😃

23-12-2013
bonnieogmads
bonnieogmads

Var afsted 1 gang, og for mit vedkomne spild af tid. Jeg mindede mig hele tiden om under fødslen, at det skal gøre ondt. Og at smerten hjælper kroppen på vej. Og faktisk under den sidste tid, lige inden baby kommer ud, tænkte jeg: nu kan jeg ikke mere. Og lige her hjalp det mig, at tænke: jeg har selv valgt det her, i den eneste måde at komme ud af smerten er ved at presse. Det giver måske ikke meget mening, men det er faktisk det, der hjalp mig rigtig godt😃 og jeg synes mine fødsler var nemme i gode (hilsen mor til 2, den første født med numsen først og nr 3 født hjemme)

23-12-2013
bonnieogmads
bonnieogmads

Jeg var til tre af de fire vi fik tilbud om gennem jordemoderen.. Synes den om selve fødslen var fin, mest så man lige fik gennemgået selve scenariet som det helst skulle foregår... Men er ærlig talt glad for jeg ikke brugte hverken penge eller tid på mere! Jeg havde ingen fødselsplan what so ever! Eller jo, min plan var at gøre som JM sagde, og det virkede perfekt! Vejrtrækningen og alt det behøver man altså ikke have lagt på gulvet og øvet! JM siger, gør sådan, og så gør man det :-) jeg er ellers ret planlægger-agtig, men lige med det her, var det vigtigt for mig ikke at planlægge, da jeg ikke er god til at have en plan, der jo måske ikke kan følges... Så vi tog det som det kom! Og selvom det hverken gik efter bogen eller filmen, gik det super, takket være en kompetent JM og en lydig førstegangsfødende! Så mit råd er, overlad dig til JM, hun føre dig sikkert igennem på dagen!

09-12-2013
Vinix
Vinix

Her gik jeg til sådan noget velvære i vand for gravide hvor der efter at vi havde været i vandet var en jordemoder, der fortalte om fødslen mm. Det synes jeg var super godt, og fik rigtig meget ud af det. Og så var det jo også super dejligt at få rørt sig lidt i vandet.

08-12-2013
Tinamn
Tinamn

Jeg har gået hos APA og været rigtig glad for det. 9 gange hvor mændene var inviteret de to.. Det har også været med stor fokus på at holde sig i gang og have det godt fysisk indtil fødslen... Jeg har været super glad for det, men tror jeg lige vil smutte forbi en eftermiddag på Hvidovre og høre lidt om smertelindring, så har jeg fået en din kombi :-) kh 35+2

08-12-2013
Esiulul
Esiulul

Jeg har gået hos mindfull moving og må sige at det var alle pengene værd. Det hjalp mig meget under fødslen men også i min graviditet og tiden efter fødslen. Det gav ligeledes min kæreste nogle redskaber og det var guld værd. Skal jeg give dig et råd så skynd dig at finde et sted.

08-12-2013
kaylasmor
kaylasmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...