Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

første gang gravid og ønsker ikke og amme

jeg her gået længe med tænke om jeg skulle amme eller ej. og jeg føler ikke jeg her lyst til og amme,    hvor er jers erfaringer. her i amme eller giver flaske til den første eller får man ikke noget valg?   håber i kan give mig nogle svar

16-01-2014
stinne89
stinne89
Planlægger

Da jeg ventet min første pige for 10 år siden. Skulle jeg heller ikke aldrig nogen sinde sidde i eksempel i Bilka og amme. Men jeg blev klogere hvor var det bare nemt mår ungen blev sulten midt i det hele, man kunne jo bare gå over i et hjørne og sidde. Man skal jo ikke sidde midt i det hele. Mine piger har aldrig ville have flaske da jeg havde så rigeligt mælk.

24-05-2014
Hybertz
Hybertz

Jeg havde faktisk bestemt mig for at jeg ikke skulle amme med min den første... Men da hun så kom til verden så var det helt helt anderledes så ville jeg amme, for det føltes helt naturligt... men men men... min datter gad ikke... og åbenbart er mine "tøser" heller ikke så godt egnet til at amme så det gik helt i vasken og slog mig faktisk ud i en god mdr hvor jeg ikke lavede andet end at tude... men hun fik flaske og min dreng fik også flaske og har bestemt at nr 3 også får flaske... så uanset om man ammer eller giver flaske så ER man en god mor...

23-05-2014
Mor1980
Mor1980

Hej. Kan se at det er et stykke tid siden du har skrevet dit indlæg. Kunne godt tænke mig at vide hvad du endte med at gøre eller om du senere har skiftet mening.

Jeg går selv med mange af de samme tanker som du har givet udtryk for i dine indlæg. Jeg er dog ikke kommet til et punkt hvor jeg overvejer at prøve. Jeg har det simpelthen for dårligt med selve tanken om amning, ikke kun overfor andre men generelt.
Jeg glæder mig til at have min datter i hænderne og side og hygge med hende men for mig bliver det med flaske. nærhed skal hun ikke mangle, men brysterne bliver indenfor blusen.

Måske det hænger sammen med at jeg som teenager meget hurtigt fik store bryster og altid har haft det skidt med dem. Ved det ikke... Jeg er ikke så meget til psykologi. Jeg ved bare at allerede nu kan selve tanken få tårene til at trille og bliver derfor så harm og ked af at læse dem som har besvaret dit indlæg og beslutning som uhumant, egoistisk og forkælet.

Idag er der andre muligheder, så hvorfor skulle jeg tage mig af hvad de gjorde i stenalderen...

23-05-2014
mes1986
mes1986

Jeg var fast besluttet på at mine tvillinger skulle ammes (de første børn) jeg havde ikke nok mælk og det er jeg rigtig glad for, fordi jeg slet ikke følte mig tilpas når jeg ammede dem. Jeg fik det dårlig psykisk når de var sultne så er næsten 100 på at lige meget hvad der sker ved det næste barn vi forhåbentlig får en dag ikke bliver ammet. Og det med at det er mere besværligt at skulle rense flasker osv. Det er slet ikke slemt. Held og lykke :)

20-02-2014
Noejepsen
Noejepsen
Barn på 2 år og 10 måneder

Jeg ammede nr 1 og blev frygtelig depri derfor vil jeg bestemt ikke med ham jeg venter.. Jeg synes det er okay hvis du ikke har lyst, men samtidig vil jeg anbefale dig at prøve og så gå væk fra det hvis det ikke passer til dig.

 

Vi har heldigvis ret til selv at vælge hvordan vi gør.

20-02-2014
Miss toco
Miss toco

Hej Stinne. Hvis du ikke ønsker at amme, skal du ikke gøre det det kan ødelægge dit forhold til dit barn fordi du vil blive ked af det. Jeg troede jeg skulle amme min datter men hun var meget lille og fik derfor sonde og derved ville hun ikke arbejde for sit mad. Jeg fandt lukken i at have et flaske barn da min mand kunne stå op efter vores datter i weekenderne så jeg også kunne få noget søvn, når man er på farten og ikke lige kan varme flasken så er en termokande en super god opfindelse. Men der vil være mange som syntes at du gør noget forkert ved ikke at amme dit barn, men det bare du har det godt og barnet har det godt så betyder det ikke noget hvad andre syntes. Mærk efter i dit hjerte og gør det du har det bedst ved dit valg og dit barn. Og så længe at du stadig har den nærhed og kontakt med dit barn så vil barnet ikke mangle noget. Håber du gør hvad der er bedst for dig og dit barn. Held og lykke med det hele.

20-02-2014
netegrewy
netegrewy

Hej. Jeg valgte også som første gangs at gi flaske, og der var mange der ikke forstod det, det var jo både billigere og sundere at amme. Men undskyld. LUK istedet for at gøre andre ked og forvirret. Et barn på flaske får det lige så godt som et ammebarn. Jeg har to flaske børn og de har hverken været mere syge eller ørebørn. Så find ud af med dig selv hvad du Vil og tænk ikke på hvad andre tænker.

20-02-2014
termin2014
termin2014

Man bliver overrasket over hvor meget tid sådan en bebs tager ja! Men omvendt vil jeg også sige at fordi man bliver mor så betyder det ikke man bliver låst til sofaen. Efter 14 dage var jeg afsted med baby, barnevogn og kæreste en tur i den nærliggende by for at bytte julegaver, amningen blev lige overstået på min svigermors arbejdsplads, hvor alle også var nysgerrige efter at se bebsen.. Man lærer at indordne sig efter babys primisser og spisetider, og så planlæg og pak en god taske hjemmefra så er man langt! Mht. Amning så synes jeg du skal mærke efter hvad du vil og giv det evt en chance. Jeg er glad for at amme fordi det er nemt, men føler mig også nogle gange lidt låst fordi det er kun mig der kan give hende mad, selvom jeg måske ligeså gerne ville gå den tur med støvsugeren.. Min veninde ville så gerne amme, men det gik galt helt fra start og det var en kæmpe skuffelse for hende at måtte opgive det, men trods alt så handler det jo bare om at baby skal have mad, på den ene eller anden måde!

20-02-2014
AnnVS
AnnVS

Ja undskyld men, læs lige en bog eller to!! Dit barn har slet ikke godt af at der sker så meget omkring den, når de er så små, bare det at der kommer for mange gæster det første stk tid, er udmattende for spædbørn. Hvis du priotere et socialt liv, så ska man ikke ha børn! Ikke derved sagt at man aldrig får et socialt liv igen, men det kan da ikke være din bekymring, for så har man da på forhåndnd misforstået noget.! Ja undskyld mit sure opstød, men så kan man la vær at slå sådan noget op og ikke forvente en reaktion! Os på den mindre goe måde!!

03-02-2014
Miuse
Miuse

Synes det er fint hvis du ikke vil amme af personlige årsager! Men at fravælge amning fordi du så tror det er nemmere for dig at være social og gå ud, er sgu både naivt og noget pjat! Dit liv kommer helt naturligt på standby, baby er vigtigst når han eller hun først kommer og det kommer helt af sig selv! Man kan måske godt bande lidt over det til tider (!?) men sådan er det og man ønsker det såmænd heller ikke anderledes!!!

02-02-2014
Vinix
Vinix

Du skal gøre det, du synes er bedst for dig. Amning skal være en hyggestund for begge parter, og hvis moren ikke nyder det, så kan baby altså mærke det! Flasken er opfundet, og hurra for det!

01-02-2014
MamaJuni11
MamaJuni11

Lofl f: Jamen så blev du det klogere i dag, jeg er født som fisk og derfor født uden patter og ammningen lykkedes ikke.. :)

Jeg ammede den første i ca 5 uger, hun tog ikke på og min mælk var ikke god, så derfor sluttede den, jeg prøvede at amme da jeg startede med flaske meeeen det gad "ægget" ikke.

Da jeg så blev gravid andengang og (en lakse er ofte gravide) sad det stadig en stor skræk i mig og jeg valgte det fra

Så nej jeg synes ikke det er egoisiskt at fravælge ammning (og det har jeg heller ikke synes mine foregående liv!)

21-01-2014
laksepige
laksepige

Hov, det blev lidt langt ... unskyld!

Og så har jeg ovenikøbet en tilføjelse:

Nogle mødre er efter min mening lidt provokerende, de vil altid sætte sig i centrum af det hele og hive bryster frem for at amme, fordi det er deres ret og det er jo naturligt osv. osv. Men sådan behøver det jo ikke foregå.

Det har jeg ikke selv gjort. Der er altid en krog, hvor man kan sætte sig hen. Jeg har været meget glad for ammebluser, når jeg har været ude, så jeg faktisk ikke har behøvet at blotte meget mere end brystvorten, og man kan evt. tage en stofble over også, så andre ikke kan se, hvad der foregår. Og ofte vil de slet ikke opdage det. Hvis man er hjemme ved nogen, kan man jo også ofte lige låne et andet rum, så man kan sidde alene og amme i fred og ro. :)

21-01-2014
Lofl f
Lofl f

Hej Stinne.

Jeg vil bare sige, at jeg synes det er rigtigt flot og stort, at du har rykket dig fra slet ikke at ville prøve amning til at ville give det en chance.

Jeg selv kan ikke forestille mig noget mere naturligt end at amme mit barn, og heldigvis lykkedes det også for mig. Der var op- og nedture, men overordnet set var det en god oplevelse for mig. Jeg har meget svært ved at sætte mig ind i og forstå, at andre ikke synes, det er naturligt at amme. Men det er jo ikke min krop, så det er jo ikke noget jeg kan bestemme over.

Held og lykke med det, og jeg håber, at du bliver afklaret omkring det. Og jeg må også indrømme, at jeg håber, at du kommer til at elske det og finde det naturligt.

Det er godt at høre, at flaske-mødrene ikke mener, at det er et stort problem at lave flasker og gøre dem rene, eller at det koster al verden. Men faktum er jo, at når man ammer sparer man de penge og den tid.

 

Laksepige: Jeg har måske taget fejl, men jeg har aldrig før opfattet dit brugernavn som om, at du er en fisk. Men det er du måske? :) Jeg troede ellers, at du var et menneske ligesom alle os andre herinde, og dermed et pattedyr. Og hos pattedyr er brysterne skabt til ét formål: at give mad til deres afkom! Det er deres funktion - punktum! At du så ikke kunne lide tanken om at amme, er en helt anden sag. Og heldigvis har vi da mme til de børn, hvor amning ikke er en mulighed. I stenalderen havde kvinderne ligesom ikke noget valg, om de ville amme eller ej. Så på den måde synes jeg sagtens man kan sige, at fravalg af amning (som altså ikke er det samme som at en helhjertet amning ikke lykkes) er et egoistisk valg, fordi vi nu har mulighed for at være egoistiske.

21-01-2014
Lofl f
Lofl f

Jeg ville aldrig have undværet at amme. jeg har altid været meget aktiv og været alle mulige steder fra de første dage efter fødslen og jeg ville helt klar have følt at flaske var en klods om benet, da man jo ikke kan varme flasker hvor som helst og de skal gøres klar inden man tager hjemmefra, hvor patterne jo er klar uanset om du lige tager afsted impulsivt og der er mad til bebse, hvadenten man lige tager bussen, tager på pizzaria eller er hos tante olga :-) Når det så er sagt er det jo dit valg, men det giver altså en langt større frihed, hvilket jeg da har kunnet mærke i de forskellige mødregrupper jeg har været i, hvor de få der har givet flaske har haft langt større besvær end os andre...

21-01-2014
ShannieL
ShannieL

jeg ville ikke forlade mit barn bare ta det med der hvor vi nu skal hend .

21-01-2014
stinne89
stinne89

Ja giv det en chance. Jeg har aldrig været den moderlige type og ønskede heller ikke børn. Men fra det sekund min datter blev lagt på mit bryst og helt automatisk begyndte at sutte, da var der et instinkt i mig der tog over. Jeg ammede fuldt i 3 mdr uden nogen problemer overhovedet. Derefter ønskede min datter ikke min mælk mere og hun begyndte på flaske. Det havde jeg det fint med. Jeg var slet ikke nået til det med at have overskud til at komme ud inden hun var 3 mdr, så det med amning i det offentlige rum gav helt sig selv. Synes helt klart du skal prøve og hvis det ikke lykkedes, så er du stadig den bedste mor for dit barn. Pøj pøj.

21-01-2014
lena_berry
lena_berry

stinne89, du bliver klogere! Man kommer tiul at sætte sit liv på standby, fordi barnet kræver det, mens det er helt lille. Når det bliver større, så får man igen friheden til at kunne være social. Men du skal IKKE regne med, at du kan være det de første par måneder, da du kommer til at koncentrere dig 100% om baby! Tro mig! Det kommer sikkert til at komme bag på dig!! Jeg kunne ikke forlade mit barn, ej heller lade være med at holde øje med det, selvom jeg havde gæster, der eventuelt sad med min datter. Jeg var som en høg over hende de første par måneder. Det er helt naturligt og er bare et sundhedstegn. Så bliv ikke overrasket over din egen reaktion!!!

Så find du bare brysterne frem - pludselig er det ikke så vigtigt, at det er dine bryster, men det bliver vigtigt, at dit barn får mad. Og come on! Det er jo bare bryster! Hvem kan ikke godt lide sådan nogle?!

21-01-2014
MutterGadegård
MutterGadegård

Dit liv kommer på stand by når du får et barn, faktum :)

Når det så er sagt, jeg har tre børn, 2 af dem har været flaskebørn fra fødestuen og den første blev flaskebarn da han var 14 dage gammel.
Ingen af mine børn er kræsne, men de er alle begyndt på grød før de 6 måneder fordi de var klar på noget nyt. Min ældste, som blev ammet og fik udmalket mælk, har fået konstateret græs og støvmide allergi, det har min mellemste og yngste ikke.

Dine grænser omkring din krop, ændrer sig mærkbart når du har været igennem en fødsel, og det er noget særligt når man får det lille søgende og sultne væsen op på sit bryst. Det var svært første gang jeg fravalgte amningen på fødestuen, for den lille mand var søgende - men mit første ammeforløb var helvede og ikke til gavn for hverken baby, mor eller mand - derfor fik min mand lov at give vores mellemste sit allerførste måltid mens jeg fik pillerne.

Jeg har ikke fortrudt, mine børn er sunde og raske, de trives, vores familie trives og så slemt er flaskevask ikke, hvis man har nok flasker og godt udstyr :)

Når det er sagt, du kan ikke amme fordi andre siger til dig at du skal, men vent med den endelige beslutning, til at babyen er født, få skrevet i din journal at du ikke vil tvinges til at amme, men at du gerne vil forsøge og forbeholde dig retten til at sige fra.

- Sidsel

21-01-2014
Sidsel80
Sidsel80

jeg siger ikke vi spiser uge flere gang om ugen. men vi er meget social og ved godt barnet er første poritet-. men ville ikke sætte mit liv på stabay fordi jeg får et barn. 

men ville give det er chance og går det ikke så hopper jeg på flaske.

21-01-2014
stinne89
stinne89

synes helt klart du skal give det en chance.,. men forsøg længere end 7 dage, for det er for lidt.. mælken skal jo lige nå at løbe til og det går ondt!, men derefter bliver det bedre.. på med tålmodigheden:-)

21-01-2014
Gummisko
Gummisko

anna89: nu synes jeg ikke man er egoistisk at fravælge ammning, jeg synes heller ikke at jeg (personligt) at brysterne er skabt til at amme.. MIT valg ang. amning var fordi jeg var ikke fortrolig med tanken, jeg synes ikke det var lækkert osv. jeg ammede det første i 5-6 uger, hverken pige eller mor var glad.. dette havde sat sine spor til næste barn blev født og derfor blev det fravalgt med det samme! MEN jeg synes at det er meget mere egoisiskt at vælge at amme da dette er besdt for barnet OG fordi andre siger dit og dat, hvor man som mor går og er ked af det og begynder at frastøde sit barn!

20-01-2014
laksepige
laksepige

man er jo hurtig hjemme fra sygehuset i dag fik af vide af jordmorder at gik alt fint var jeg hjemme inde for 12 timer efter fødelse.

og jeg ville give det en chance. men tror det ville være unaturlig og amme for mig. men giver den en uge 14 dage og dur det ikke går jeg over på flaske.

20-01-2014
stinne89
stinne89

Følg dit hjerte. .
Du kan prøve det - og føles det så unaturligt for dig til den tid så lad være. Dit barn kan mærke hvis du har sådanne følelser og det hele vil blive træls.

Ved min ældste datter -ammede jeg i knap 2 mdr og det var med gråd og tåre da jeg havde sår pga hun fik forkert fat på et tidspunk, prøvede suttebrik, udmalkning osv. Men fortsatte for VILLE amme. Begyndte at have ondt i maven over det - hvor lægen opdagede jeg havde galdesten og blev akut opereret og det gav mig desværre mælkestop. Så fik hun flaske siden. Hun er altså sund og rask. Men så det som et stort nederlag at jeg ikke kunne amme nu hvor jeg havde kæmpet så stor en kamp.

Nu min lille datter - var opsat på selvfølgelig at amme men efter 14 dage fandt man ud af der ikke er næring nok i min mælk så hun får hos mig og flaske skiftevis. Ser det ikke som nederlag denne gang.
Har det ok med det. Hun trives nu.

Vil du ikke amme så skal du ikke - men giv det en chance de første par dage hvir i jo alligevel er på sygehuset og du kan frabede dig besøg imens, så må eventuelle gæster lige gå udenfor imens. Det er helt ok - husk det.

Lægen kan udskrive tabletter der gør du får mælkestop men du skylder dig selv og dit barn at give det et forsøg.. men det er vigtigt du har det godt med det.
Jeg

20-01-2014
NyUngMor
NyUngMor

Hvad er det dog for en verden vi lever i... Eller hvad er det dog for nogen individer som får disse fuldstændigt uhumanistiske tanker.

1. Får man børn ammer man uden overhovedet at overveje alternativer.
2. At amme i offentligheden skal og er ikke et problem, det bliver først et problem hvis den kvinde der giver sit barn et måltid synes at det er forkert.
3. Det er langt billigere at amme end at give flaske
4. Det er langt lettere at amme end at give flaske(du slipper for at blande pulver og vand og varme op, og derefter slipper du for rengøring af dagens mange flasker)
5. Hvis du føler man ikke kan amme i offentligheden så synes jeg du bør søge hjælp og råd.
6. Det er ethvert barns ret at blive ammet, og det barn hvis mor fravælger at amme barnet skal kunne kigge sit barn i øjnene når det bliver stort og kunne fortælle barnet at da det var baby blev det ikke ammet, fordi det synes moderen var ulækkert og besværligt eller bare forkert... Får barnet en form for allergi skal moderen også leve med at det med stor sandsynlighed er pga. at man ikke ville amme barnet.
7. Overvej dit valg en gang til.
8. At amme er det mest naturlige her i verden.
9. Overvej det lige igen igen
10. Held og lykke :)

20-01-2014
Annedol
Annedol

det der gør mog i tvivl er  at jeg ikke ville kunne være scoial og det er mande og jeg meget. jeg ville personlig havde det dårlig med at nogle så jeg amme ville ikke kun gå ud og spise tænkt hvis blop skulle amme i mens vi var nogler steder. ville være isoleret der hjemme i amme perioden. 

og jeg væmmes lidt ved tænke om at ammen. at barnet skal hænge i min bryster. det gør mig faktis lidt trist og itvivl om det er mig, men ville måske over vejer at  give det en chance de første 7 dag og har jeg stædig sammen følese så bliver det flaske, for kan jeg ikke lide det tror jeg ikke det er en god opleves for barnet også tror jeg det er bare at jeg kan have det godt med mig selv og være glad og give barnet en flaske i stedet og kunne se den i øjne og være glad i steder og havde en følse af afkavethed .

20-01-2014
stinne89
stinne89

Syntes det at amme høre med til at få et barn, det er det brysterne er skabt til. syntes det er forkert at man overhovedet overvejer at lade værd?? det sundest for dit barn, og det er det vigtigste. tænk på generationerne, hvis flere og flere kvinder vælger fra at amme, vil det også blive sværre og sværre for de næste til at amme. syntes det er en egoistisk tanke,,, det er min mening. Det noget helt andet hvis men ikke kan, men fordi man ikke gider er ikke okay!!

19-01-2014
anner89
anner89

Jeg prøvede at amme min søn, men kunne ikk, og havde egentlig heller ikk lysten til det. Hvis du har besluttet dig for du ikk vil, så sys jeg du skal holde fast i det. På sygehuset kan de godt være lidt påtrængende med at ville have dig til at amme. Hold fast i din beslutning, uanset hvad de siger. Du ved hvad der er bedst for dig og dit barn.

19-01-2014
HanneMP
HanneMP

Jeg har ammet mit første barn. Min erfaring er at det var en hårdt opstart, men utrolig dejligt, da det var oppe at køre. Min basse var så glad for det - Og de første fire måneder på fuldtidsamning gik drøn hurtigt.. Hvad er det, der gør dig i tvivl? Jeg håber, du finder frem til det bedste for dig :)

19-01-2014
Sal85
Sal85

Det er ok at være i tvivl og tag en snak med din JM om det. Den indre moooor i mig siger prøv det og lad bebs få den fede mælk de første par dage, er det ikke dig så sig så har jeg prøvet, og spring på flasken😢

18-01-2014
Omor
Omor

Min søn er flaskebarn fra fødslen, og han er sund og rask, meget mindre syg end andre børn jeg kender i samme alder. Hvis du ikke vil amme, så skal du heller ikke.

18-01-2014
MorKBH
MorKBH

Jeg venter mit første barn til april. og kan også komme i tvivl. Men prøver at læse omkring det og håber det vil hjælpe. ellers tror jeg nok man er mere sikker på det når man først har prøvet det?? men havde en snak med en jordemoder og hun spurgte til det. Hun mente bestemt det skulle være det man selv føler man har lyst til. Der skal ikke være pres. og idag fremstilles der gode mælkeerstatnings produkter. dejligt at føle sig fri til selv at vælge. og fortryde hvis man ikke vil amme alligevel. Der er nok fordele/ulemper ved begge dele. så gør det du føler er mest rigtig for dig og dit barn

18-01-2014
Thybo86
Thybo86

må prøve og snakke med jordmoder om det. tak for jeres svar

17-01-2014
stinne89
stinne89

da jeg blev gravid første gang, havde jeg ønske om at ikke amme, jeg følte at det var meget over min grænse at et "andet menneske" skulle til mine bryster, jeg væmmes med tanken om at andre skulle være tæt på mine bryster og "eje" dem og frygtede mer og mer den kommende fødsel og efterfølgende ammning.. 

Jeg fødte, ALLE skule vise hvordan jeg gjorde angående ammning og mærkede (min følse var at det gramsede voldsomt) på mine bryster og jeg havde det ikke godt med det.. vi kom hjem med pigen, en pige som ikke trivedes, tog ikke på og en ked og isoleret mor. Jeg tog ingen stende hen under ammningsperioden (varede 5 uger) fordi jeg ville IKKE amme foran andre ikke engang min kæreste og jeg ville ikke have gæster..  vores sp kom tit hjem da pigen ikke tog på og græd hele tiden, til syvende sidst fik jeg sat ord på over for min kæreste hvordan jeg egentlig hvade det (jeg følte mig tvunget at amme af min sp) og næstegang da sp kom, var min kæreste hjemme og fik snakket min sag igennem og endelig synes hun at det var bedst for alle parter at stoppe, det gik to dage så stoppede pigen med at græde, jeg kunne/ville tage ud og inveterede gæster og begyndte så småt at blive glad igen. 

Da jeg så blev gravid anden gang, fravalgte jeg ammningen med det samme, fortalte min jordemoder hvordan jeg havede det ang. ammning og ønskede at hun skrev det i journalen så jeg ikke skulle forklare mig igennem det lige efter fødsle, men hvergang jeg var hos hende, fik jeg en hel moral prædike om hvor egoisisk man kunne væra og blablabla.. 

Jeg blev sat igang og fortalte det med det samme for denne jordemoder om min bekymring og at jeg virklig ikke ønskede at amme, hun havde fuld forståelse og sagde tydeligt at man skal ikke amme for en hver pris.. da jeg havde født, spurgte hun om jeg var sikker i mit valg og jeg sagde ja og fik to piller at stoppe mælken. Denne gang har jeg været ærlig overfor folk da de har spurgt hvorfor jeg har fravalgt og det har været negavtive kommentarer fra fremmende folk, men min tætteste har forstået mit/vores valg fuldt ud og det har haft stor betydning for mig. 

pige nr 2 har været flaske barn fra dag 1, har aldrig haft mave/øre problemer, er ikke meget syg og er ALT spisende..:))

nåå min svar blev lidt langt.

17-01-2014
laksepige
laksepige

Nu har jeg overhovedet ikke lige læst alle kommentarer..

Men, jeg var heller ikke vild med tanken om at amme og er det på mange punkter stadig ikke.. Men nu er min pige 4½ måneder gammel og ammeperioden lakker mod enden - og så er det faktisk alligevel lidt trist? For det er altså lidt hyggeligt alligevel.. Men det er skide svært.. Jeg så lige at du skrev, at der er cirka 3 måneder til termin - det var også lige der omkring jeg begyndte at blive i tvivl.. Men snak med din jordemoder om det og få skrevet i din vandrejournal at du er i tvivl så de kan tage hensyn til det når du har født. Jeg synes i hvert fald det er synd at få amme-stoppiller ligeså snart du har født, hvis du så fortryder? Du kan jo stadig få amme-stoppiller efter 14 dage, hvis det viser sig at det ikke er noget for dig :) ... Oooog det kan jo godt være at alt jeg lige har skrevet er sagt før, men så kan du jo bare se bort fra min kommentar ;) 

God weekend :)

17-01-2014
Stine_P
Stine_P
Barn på 3 år og 8 måneder

Gør hvad du føler for.. Det med at ammebørn er sundere og mere raske end flaskebørn er en skrøne! Der kan være mange gode grunde til ikke at have lyst til at amme.. Snak evt med din Jordemoder om det, og beslutter du dig for ikke at amme, så få det skrevet i din journal så du kan få den piller der standser mælkeproduktionen og så du undgår unødigt pres fra personalet på fødegangen!

17-01-2014
Vinix
Vinix

Du skal vælge helt selv - og i mine øjne er begge valg lige legitime. Man kan nemt komme til at føle, at man skal forsvare at have et flaskebarn (jeg har et barn der blev ammet og et, der fik flaske). Mit råd er, at når du har har taget et valg, så stå ved det UDEN at bruge tid på at tænke på, hvordan det skal forklares overfor andre. (Det brugte jeg alt for meget tid på!)

Det lyder, som om at du har truffet dit valg - så stol på din intuition.

17-01-2014
TerminSep13
TerminSep13

Jeg har heller ikke lyst til at amme offentligt, men vil meget gerne amme min søn, når han bliver født. Jeg tænkte også engang (for længe siden) at jeg ville ikke amme når jeg fik børn.. men nu kan jeg ikke forestille mig andet. Heldigvis opdagede jeg at man kan få amme trøjer, så man ikke skal flashe for meget hud :-)

17-01-2014
Mel0606
Mel0606

Gør hvad DU føler og har lyst til. Min søn er flaskebarn og han er den gladeste dreng. Jeg ammede ham de første 2-3 mdr men så stod det ene bryst af, og kort tid efter stod det andet af. Du skal ikke lade dig gå på hvad andre her inde siger, barnets mor sidder ikke i dine bryster, og du bliver ikke en dårlig mor af og gi flaske. Og nu synes jeg ikke det er synderligt besværligt eller dyrt at have flaske barn. Jo hvis man køber færdiglavedet mme så JA så er det dyrt, men ikke på pulver. I dag er han 9mdr 76cm og vejer 11,8kg. Og han fejler absolut intet. Held og lykke med din beslutning 😊

17-01-2014
CaLiHa666
CaLiHa666
Planlægger

Vil sige at ens blufærdighed ændre sig lidt efter at man har været igennem en graviditet. Havde hellere ikke forestillet mig at jeg ville have det godt med at amme foran min far og svigerfar. Men igen problemer der. Nogle gange har man en forestilling om hvordan tingene er/bliver som ikke altid er i overensstemmelse med virkeligheden. Prøv at tage det som det kommer.

17-01-2014
Tapirta
Tapirta

jeg har 3 børn

et ammebarn

et flaskebarn

og et amme-flaske barn

 

gør hvad der er bedst for dig og dit barn

16-01-2014
karin32
karin32

jeg startede ud med at malke ud og give den udmalkede mælk i flaske til vores datter... vores datter er 4 uger for tidligt født, og kunne ikke få fat i mit bryst - hver gang vi prøvede fik vores datter et hysterisk anfald og blev fuldstændig rød over hele kroppen... sikke et mareridt (jeg bliver her 2 år senere stadig frustreret ved tanken om min datter så frustreret og sulten) jeg lå på hospitalet med hende i en uge, og efter 4 dages kamp var der (endelig) en sygeplejerske der foreslog en flaske i stedet - vores datter gik fra at få sonde det ene måltid til at spise et helt måltid i flaske... hvilken lettelse, efter yderligere 2 dage var den smule gulsort hun havde væk, og 7 dage efter min fødsel kunne vi med god samvittighed tage hjem... jeg malkede ud i 3 mdr i alt, og trappede derefter selv ud, uden pille, uden problemer... selvfølgelig er der fordele og ulemper både ved amning og ved flaske barn... hvad angår rengøring af flaske og tilberedning af flasker, så er det en vanesag... vi brugte det mærke af flasker der madela (måske medela) fordi det er den der passer bedst til for tidligt fødte (og det er dem der minder mest om dem sygehuset bruger) vi brugte det mme mærke der hedder allomin - vi skiftede mellem grøn og blå allomin hun fik ca hver anden blå og hver anden grøn... igen uden problemer... når vi engang skal have nummer 2 vil jeg da overveje bare at gøre det samme igen... en god mor sidder jo heldigvis ikke i brysterne 😊 der hvor jeg tænker at flskerne bliver lidt besværlig er hvis jeres barn ikke kan tåle den mme i vælger at bruge, og hvis i så skal til at prøve flere forskellige af... men alt dette vil være en god idé at tale med din sp om...

16-01-2014
happiness
happiness

Andrea: Jeg kunne/kan sagtens amme. Jeg synes der er en generel tendens til løftede pegefingrer og når man understreger noget, er det vel også for at synliggøre sin egen holdning - her, at det er én stor fordel at amme? Jeg tror bare vi skal passe på med at være efter dem, der frivilligt vælger amningen fra!

16-01-2014
LouiseAmalie
LouiseAmalie

Jeg tænker os at du måske skulle prøve og give det en chance? Der er jo ingen der siger at du skal tage det endelige valg nu. Hvis du stadig ikk føler det er dig, kan du jo altid gå over til flasken. Jeg vil lige tilføje at jeg bestemt heller ikk brød mig om at andre skulle kigge på at jeg ammede, så jeg havde gjort op med mig selv at jeg ville gå i et andet rum og gøre det hvis vi var andre steder. Amningen kom dog ikk op og køre for mig, så han blev flaskebarn i stedet :)

16-01-2014
SaraKruse
SaraKruse

Jeg har slet ikke ammet hverken den første eller nu nr. 2, jeg er epileptiker og har selv valgt amningen fra, og det er jeg virkelig glad for, jeg får min søvn da hun max vågner én gang hver nat og jeg ved hvor meget hun spiser ;-) for mig som har brug for nattesøvn for at jeg kan følge med og have det godt selv er det den bedste løsning, og jeg føler ikke på noget tidspunkt at jeg har manglet kontakten til mine børn. Men hvad fordele og ulemper ved amning er, vil jeg ikke blande mig i da jeg ikke har prøvet det! Jeg er bare glad for sutteflasken og har for mig ingen ulemper, andet end alt det flaskevask ;-)

16-01-2014
hsks1
hsks1

Helt op til dig, det skal føles godt og ikke gøre dig dårligt tilpas. Børn med mme er også sunde og raske. Jeg selv ammede de første 4 mdr måtte dog stoppe ufrivilligt derefter men det var fint med flaske derefter :) held og lykke. Du ved selv hvad der er bedst for jer :) og det er ikke godt for dit barn hvis du er ked af det :)

16-01-2014
Katrinedn
Katrinedn

jeg ammede og var rigtig glad for det. tænker fordele og ulemper!!! fordele: det er gratis, det skal ikke tilberedes, det har altid den rette temperatur, nemt om natten at man bare kan lægge til halvt i søvne frem for at skulle op og varme flaske, barnet når sjældent at blive helt ulykkelig af sult, du skal ikke sterillisere flasker og så bliver ammede børn mindre kræsne fordi modermælk varierer i smag... og så selvfølgelig er det godt for babys imunforsvar! ulemper: man er lidt begrænset i at få baby passet i starten, men så snart man starter grød erstatter det jo flere og flere måltider. jeg er ikke meget til at amme offentligt, men man bliver altså god med en stofble over skulderen som hænger ned over baby hoved;) jeg ville gi det en chance, men amning er ikke for enhver pris og du er ikke en dårlig mor fordi du vælger flasken... altså til baby; ) held og lykke.

16-01-2014
shanoma
shanoma

Det er dit valg. Du skal have det godt med det du gøre ellers kan baby også mærke det. Ja det rigtig godt og amme osv osv men hvis ikke det er det man brænder for så finder man det som du og baby er glad for. Og nej det betyder ikke at din baby er i risiko gruppe for at fejle dit og dat. Så gøre det du føler er bedst for jer

16-01-2014
Medos
Medos
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...