Grød og mos

Godaften liberødder. Jeg mangler inspiration til morgengrød og aftenmos til min datter på 4,5 mdr. Jeg har prøvet med bla. Hirsegrød et par gange, men det ryger ud igen. Hva giver I til morgenmad når det ska være glutenfri og hva bruger i som fedtstof? Og hva laver i mos af udover kartofler, gulerødder, broccoli osv? Mangler virkelig inspiration!

12-03-2014
Ponulle
Ponulle

Muster: det er mere i forhold til at give andet end majsgrød. Har prøvet med hirse, hvilket hun ik vil ha. Har prøvet hjemmelavet majsgrød, vil hun heller ikke.. Men købe majsgrød, vil hun gerne ha hvis det er meget tykt. Er det lidt mere Lind i det, ryger det ud igen :-/ derfor tænker jeg at hun er til det mere faste grød. Det samme med kartoffelmos, den må heller ik være for lind da den så ryger ud igen. Så ville gerne at jeg kunne give hende lidt forskelligt til morgenmad og de der købe grød er jo lidt peberet i længden og sikkert også meget søde i forhold til hva vi selv laver ;-)

14-03-2014
Ponulle
Ponulle

min var ret glad for øllebrød.  (mørkt rugbrød blødt op/kogt i vand) det kan man nok også lave glutenfrit.

jeg moset bare det grønt vi selv fik (selvføligelig kogt uden salt) og hvis du selv spiser varieret kommer baby også til det.

Ellers så må man prøve sig frem til man finder noget de kan li..

13-03-2014
Miss toco
Miss toco

Tusind tak for respons :) er der nogen der ved om man må bruge glutenfri havregryn til 4,5 mdr baby?

13-03-2014
Ponulle
Ponulle

Emil på 4,5 måneder får grød om formiddagen. Majsgrød har været det største hit, men han får også risgrød og hirsegrød (hirsegrød er en færdig pulver med banan og bestemt ikke så god som mors hjemmelavede). Til grøden får han frugtmos. I sommers kogte jeg æble og pæremos som jeg frøs ned og har så har han fået færdiglavet frugtmos. Om aftenen får han grøntsagsmos indtil nu har vi prøvet kartoffel/gulerod og kartoffel/broccoli med fedtstof og modermælkserstaning. Fedtstof bruger jeg smør, becel, solsikke/olivenolie

13-03-2014
Kasto90
Kasto90

har du prøvet sunhedsstyrrelsens hjemmeside "mad til småbørn og spædbørn", de har mange gode opskrifter til babyer under 6 måneder. Inden min datter blev 6 måneder fik hun faktisk bare frugtmos til morgen og kartoffelmos til aften :-) selvfølgelig forskellige frugter og forskellige grøntsager i kartoffelmosen.

12-03-2014
bubblesaresweet
bubblesaresweet
Barn på 3 år og 3 måneder

Jeg laver sweetpotato med lidt hvidløg, avokado med hytteost og til morgenmad blænder jeg havregryn og blander det med frugtmos. Min datter gider ikke grød og andet mad der ikke smager af noget. Hun accepter alt hvad der smager krydret og selfølgelig uden salt :)

12-03-2014
brenda365
brenda365

Prøv tjek siden babybite.dk ud :-) der er god inspiration til de forskellige aldersgrupper :)

12-03-2014
JannieLind
JannieLind
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...