Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Graviditeskløe :-(

Så skete det igen.. Jeg har fået graviditetskløe som er leverbetinget... Nå men det er jo så også kun 3 gang jeg får det.. Så skal op på gyn på mandag og starte behandling.. Er der andre i samme båd som mig?? Lige lidt galde her fra.. Rigtig god weekend til jer alle :-)

14-03-2014
Mor1980
Mor1980

Tak Omor:-) Nej man kan jo ikke gøre noget og derfor må man også se positivt på det og nu hvor jeg har alt det her kommer jeg til scanning hver 14 dag og det positive i det er at jeg får lov at se ham, høre hans hjerte og følge med i hans vægt osv:-)

10-05-2014
Mor1980
Mor1980

Uhh mor1980👍. Like til dig, og ja der er jo ikke noget at gøre ved det😳

09-05-2014
Omor
Omor

Syntes ikke du skal være bekymret jeg har det for 3 gang og hvis dine tal ikke kommer over de 40 sætter de dig ikke igang.. Så tag du den med ro og et smil så tror jeg det nok skal gå... jeg tager det med et smil og jeg har også lussingsyge og sukkersyge sammen med kløen og jeg tror på at hvis man tager det positivt så går det hele :-)

09-05-2014
Mor1980
Mor1980

Hej

Jeg har kontaktet ambulatorie for gravide her for 30 min siden og jordmoderen skulle vende det med en læge og vende tilbage til mig.

Det var det samme der skete for mig første gang men var over 38 uger, da jeg fik det første gang så er en lille smule bekymret nu hvor jeg kun er 34+3 :(

Håber at tallene ikke er høje nok til at jeg skal sættes igang med det samme hvertfald og jeg kan nyde de sidste uger uden medicin.

vh Tove

09-05-2014
Tove88
Tove88

Op til tove88

08-05-2014
Omor
Omor

Okay det lyder da til at det hele nu gik godt nok :-) det er meget rart at høre hvordan det er forgået fra andre. Og man er jo helt tryk i deres hænder :-)

20-03-2014
Carismidt
Carismidt

1 gang fik jeg lagt en pille fredag morgen, der skete ikke en dyt fis, så fik jeg lagt en lørdag morgen og tog hjem.. vendte tilbage til fødegangen igen efter et par timer efter en del timer fik jeg ve drop og så skal jeg love for at vi kom i gang... så rygmarvsbedøvelse... på et eller andet tidspunkt tog de også vandet... og søndag til middag kom vores prinsesse... 2 gang fik jeg lagt en pille og skulle blive på sygehuset (det passede ikke mor:-)) om aften kunne jeg mærke lidt veer men gik i seng og om natten gik slimprop... torsdag ned på fødegangen om morgen hvor de tog vandet, så efter lidt tid fik jeg rygmarven + vedrop igen... veerne tog så over og 18.59 kom vores prins:-) Jeg har fået at vide at kommer mit levertal over 40 bliver jeg sat i gang igen i uge 38.... sådan gik mine igangsættelser...

19-03-2014
Mor1980
Mor1980

Hov, stikpillerne modnet netop livmoderhalsen og i tilfælde hvor der er sammentrækninger, og ikke kraftige veer kan de tage vandet. Tror ik de bruger drop andet end hvis det går i stå men har aldrig prøvet det😊

19-03-2014
Omor
Omor

Hov er ikke gravid pt😊. Det var med stikpiller og alt kørte derfra første gang og fødte 8 timer senere og 2. Gang tog de vandet og derefter gik det ret hurtigt. De fleste bliver såvidt jeg ved igangsat, mener ikke vedrop bruges til igangsættelse medmindre ens livmoderhals er helet udslettet.

19-03-2014
Omor
Omor

Okay :) fik du drop eller stikpille til igangsættelse? Ser man ikke også oftes kvinder med det her bliver sat igang? Enlig håber jeg det på en måde, så har man det at forholde sig til. Og de ville jo ikke gøre det hvis det ikke var nødvendigt :) men kan skam godt følge dig du gerne vil føde af dig selv denne gang! :-)

19-03-2014
Carismidt
Carismidt

Carismidt: er igangsat 2 gange, så har ikke prøvet andet. Det gik heldigvis forholdsvis hurtigt begge gange. Fødte samme dag, men det handler om modenhed hvor hurtigt det går. Fordele og ulemper tør jeg ikke svare på men drømmer da om hjemmefødsel a la naturel uden fast tidspunkt for start veer, uden overvågning i graviditet, uden anden overvågning under fødslen end jordemor og derhjemme bare for at prøve det evt i vand.. Omvendt er man jo sikker på stalle skavank med bebs er opdaget inden fødsel ( næsten) da man jo bliver overvåget😊

19-03-2014
Omor
Omor

Har de ikke snakket om at igangsætte dig?

19-03-2014
Carismidt
Carismidt

Det er lidt svinsk det er så dyrt ja! Og det er de der usofalk. Altså de var meget sikre på at jeg skulle sættes igang i uge 38+0 det er så om 2,5 uge for mit vedkommende. Jeg aner ikke hvilken fordele/ulemper som føre med en igangsættelse, da det er mit allerførste barn :) så nu går jeg bare at tripper til det bliver fredag!

19-03-2014
Carismidt
Carismidt

Mor1980: blev også noget forbavset over at betale selv😳. Der findes 2 slags piller, kan ikke huske andet det ene ursofalk ( som er det dyre) og ja det andet....? Men hvis man ber om det billige ( på fødegangen VIGTIGT) kan man sparer 200 kr mener jeg det var.

19-03-2014
Omor
Omor

Ja de er svine dyre de piller, har selv hentet igår... de sidste to gange fik jeg dem smidt i nakken på fødegangen så forstår ikke hvorfor man selv skal betale nu... vi kan jo ikke gøre for det... ej forstå mig ret...:-) Har du prøvet at blive igangsat før? jeg har prøvet det begge gange... Så kan sagtens forstå dine tanker flyver, det er ikke det sjoveste men heller det end baby bliver påvirket... men jeg krydser finger for at dine tal ikke flyver op over 40 og du får lov selv at gå i gang:-)

19-03-2014
Mor1980
Mor1980

Ja jeg har også fået det! Får noget virkelig dyr medicin og på fredag får jeg svar på om jeg skal sættes i gang uge 38. Mange tanker flyver da igennem en nu :)

18-03-2014
Carismidt
Carismidt

He he skrev det faktisk før du spurgte men finder ikke sendt😄. Husker muligvis % forkert men noget i den retning😄. Men ja seguin læge, det er jo trods alt kun en blodprøve😊 forresten erindre jeg at især mår mine tal var meget høje var mit tis MEGET BRUNT ( ikke kun om morgenen) det kan også være et tegn( undskyld detaljer)😉

15-03-2014
Omor
Omor

Ej tak for din gode besvarelse :) tror nu bare jeg vil holde weekend og tænke på noget andet! Hvis muligt. Skal dog til lægetjek på mandag, så der må jeg lige oplyse at det klør unormalt meget! Åh altså :)

15-03-2014
Carismidt
Carismidt

Symptomerne på leverbetinget graviditetskløe er : kløe på hænder fødder og mave ( som er meget normalt i graviditeten), som forstyrre natteravne og gøremål. Viser sig som regel først efter uge 30. Det rammer ca 2 t 3 % af gravide i Norden, mens hyppigheden er op imod 20% i Asien og Sydamerika. Selvfølgelig er det vigtigt at det bliver opdaget, men bliver det ikke opdaget før uge 38 ( det er der de fleste bliver opdaget) medicinerer man og overvåger men gør ikke andre tiltag. Mit er begge gange blevet opdaget forholdsvis tidligt uge 30 og uge 25 ( sidste gang påga sygdom og mistanke). Jeg fik dyr dyr dyr medicin og kontrol med blodprøvers og ctg hver uge og i 2. Graviditet også scanninger hver 14. dag pga lillepigen var lidt lille i starten bla. Pga noget sygdom. Udover at mor belaster sin lever ( fordi den ikke kan komme af med galden ) så er risikoen ved leverbetinget graviditetskløe at baby ik vokser som de skal, at deres lunger ikke er fuldt modnet. Man siger at ved at forløse bebserne i uge 38+0 så fjerner man risikoen på 1% der ik kan trække vejret selv til at være ned på 0,004%. Altså en meget lille del af alle børn der bliver født. Derfor er der ikke det store fokus på det. Hmm tror det lige var hvad jeg kan huske fra dengang. Og jeg har 2 sunde raske børn der begge har været dejligt store og trukket vejret selv. Prøv evt at Google forhøjet Alat (det er Alat tallet man holder øje med, det skal ligge under 24 men kan sagtens være let forhøjet tilsidst i graviditet. Mine lå til start over 90 og efter medicinering omkring 70 og sidst i graviditet omkring 200).

15-03-2014
Omor
Omor

Hvad gør man ved dette? Findes der nogen behandling..

15-03-2014
Carismidt
Carismidt

Okay jeg er da også nervøs for jeg har det! Klør over ALT især om natten og når jeg har været i bad. Godt nok lider jeg meget af nellefeber så måske har det også noget at sige. Bliver da en smule nervøs når jeg læser om at det er alvorligt! Jeg er 35 uger på tirsdag

15-03-2014
Carismidt
Carismidt

Jeg er blevet testet for leverbetinget graviditetskløe, da jeg har haft kløe på hele kroppen der siger spar fem, og dette har gået kraftigt udover min hverdag:( Men 'heldigvis' var det ikke leverbetinget graviditetskløe! Men hold da op der er lang tid tilbage, når man er i uge 17 når det starter 😳 men få taget en blodprøve hvis du har kløe (jeg fastede ikke og fik ikke dette af vide), da det kan være temmeligt alvorligt hvis det er det;/

14-03-2014
CSAndersen
CSAndersen

Altså prøv at snakke med din læge, der kan jo ikke ske noget ved at få taget en blodprøve.. Første gang jeg havde det var det kun mit hoved der ikke kløede... det kan også være pga at skinnet strækker sig måske.... det skal jeg ikke kunne sige.. og det var så lidt:-)

14-03-2014
Mor1980
Mor1980

Jamen ved mig er det mine fødder, ben og hænder der klør.. Hvis du Googler det vil du finde at de skriver at de kendetegn der er normal for kløe er at det som sagt klør i fodsåler og håndflader... Men hvis du tror du har det så ring til din læge på mandag og be om at få taget en blodprøve. Du skal være fastene når du får dem taget og så får du svar dagen efter måske to dage..

14-03-2014
Mor1980
Mor1980

ja er også spændt på hvad de siger denne gang ang igangsættelse, er blevet sat i gang med de to andre... men det vil nok ikke komme som en overraskelse hvis de sætter mig Igang... og tak skal du have:-)

14-03-2014
Mor1980
Mor1980

Syntes at det var meget nemmere at forholde sig til 2. Gang! Så bliver nok temmelig forbløffet hvis 3. Gang bliver uden det og igangsættelse. Har jo lov at håbe😍. Pøj pøj

14-03-2014
Omor
Omor

Nej det skal du nok ikke regne med, jeg troede at jeg kunne springe let og elegant hen over det men nej nej... men nå det går jo nok det hele:-)

14-03-2014
Mor1980
Mor1980

He he galde....😄. Har væretder 2 gange er pt ikke gravid.... Men er forberedt på at jeg nok ikke slipper vvis der kommer flere....😊

14-03-2014
Omor
Omor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...