Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Alle hans venner har flyttet skole!

Vores ældste søn går i 8. klasse. Der har været og er stadig en del (læs meget) uro i klassen. Klasselæreren har været sygemeldt med stress, så de har haft maaaaange vikartimer. Det flere forældre sætter spørgsmålstegn ved det faglige indhold og arbejdsmoralen. De har så at sige aldrig lektier for (kun enkelte afleveringer). Og nu er det blevet for meget for flere børn/forældre, der er 6-7 stykker der har valgt at skifte skole. For min søn praller uroen lidt af på ham. Han kan godt synes at det nogle gange er irriterende, men han holder sit faglige niveau (han får 10 og 12-tallerken og nogle enkelte 7-taller). Jeg kan dog godt være bekymret for om det påvirker hans arbejdsmoral "aldrig" at have lektier for (han skal jo ikke regne med at den ungdomsuddannelse, han vælger efter 9. klasse, er lektiefri - tværtimod). Men det der skærer mest i mit hjerte er at vennerne er væk (i hvert fald i skoletiden). Han er ikke ked af at gå i skole. "Timerne er okay, men frikvarterene skal bare overståes. De er så kedelige nu!" siger han. Hvad pokker skal vi gøre?? Og hvad kan vi gøre? Skoleskift til en anden folkeskole har han ikke lyst til. Heller ikke efterskole (ved sgu heller ikke om vi lige har 50-55.000 kr til efterskole). Øv! Han er 15 år, men er jo stadig min lille dreng ❤️

25-03-2014
Muster
Muster

Tak for jeres svar.
I 0.-6. klasse gik han i en klasse, hvor der også var store problemer - mere eller mindre alle årene. Da de så i 7. klasse skulle danne nye klasser (der kom børn til skolen fra de mindre skoler i omegnen), måtte de ønske 3 som de gerne ville i klasse med. Han ønskede 3 fra parallelklasserne og kom i klasse med dem alle 3 (kom ikke i klasse med én eneste fra den gamle klasse, hvilket passede ham fint). Men de 3 han ønskede (+ 1 anden) er nu flyttet til andre skoler.
Fagligt er han (stadig) godt med, men vi fik dog at vide ved sidste skole-hjemsamtale at han var blevet mere stille (mindre aktiv?) i timerne. I engelsk blev han tilbudt at få noget mere udfordrende, hvilket han dog takkede nej til - hey man er vel teenager ikk' 😜 Vi har dog snakket med ham om det og er blevet enige om at give det et forsøg og synes han ikke at han kan overkomme det, så siger vi det bare fra igen. Men mon ikke at det kan give ham lidt mere at gå op i.

25-03-2014
Muster
Muster

Jeg gik i klasse med et par drenge på handelsskolen, som havde dårlig arbejdsmoral (som du frygter med din søn), men deres karakterer lå omkring 7 (gl. skala). Så jeg tænker at en dreng der får max. karakterer, ikke dovner den af og gør arbejdet, så han er også pligtopfyldende, når han kommer videre.
Jeg har også haft perioder i mit skoleliv med meget få lektier, men jeg har også haft det modsatte. Men det har ikke påvirket min arbejdsindsats i perioder med mange lektier.

25-03-2014
Randi2010
Randi2010

Er der en parallel klasse, for så kunne han jo søge venner der. Eller måske finde noget med dem der er et år ældre eller yngre. Kender han nogen af dem? Men tag en snak med han har lyst til at skifte. Og måske I kunne få noget ekstra opgaver i sammenråd med en af lærerne.

25-03-2014
Tapirta
Tapirta

Hvordan med kammerater udenfor skolen?

Jeg tænker, at hvis han holder sit niveau og ikke selv har lyst til at flytte, ja så lad ham blive. Tænker dog det er vigtigt, at han har venner at lave noget sammen med i fritiden.

Derud over tænker jeg som mutterG, at I jo sagtens an snakke med ham om de problemer i ser i manglende lektier, mange vikarer, færre venner osv.

Til sidst: kan sagtens søge dig i, at selv om han er 15, så er han stadig din lille dreng. Det er en mors lod tror jeg!

Håber I finder den bedste løsning for ham!

25-03-2014
Bir
Bir

Hmmm... Har du spurgt drengen, om han har lyst til at skifte skole? Det tror jeg, jeg ville starte med at gøre. Hvis han gerne vil, så kan jeg ikke se noget problem i at han skifter... Jeg skiftede selv mellem 7. og 8.. Og igen fra 8. til 9. klasse, som jeg tog på efterskole. Derefter tog jeg 10.klasse som udvekslingsstuderende i USA. Så jeg havde mange skift (de to færste pga små skoler, som kun gik det hhv 7. og 8. klasse).. Det virkede rigtig fint for mig.

Han er 15 og kan sagtens være med i en rigtig fin debat omkring at skifte skole. Tag ham med på råd :)

25-03-2014
MutterGadegård
MutterGadegård
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...