Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Får jeg mon lyst til flere børn...?

Selvfølgelig kan ingen svare på om jeg nogensinde får lyst til flere børn! Min søn bliver snart 2 år, vi har haft en hård opstart og bøvler fortsat med udfordringer (men alt er meget nemmere nu og det fungerer)... Mange spørger om vi snart skal have en ny, men tanken er skræmmende og jeg får på ingen måde lysten, når jeg ser en lille baby. Jeg elsker min lille dreng og nyder ham hvert sekund - er det kun mig, der synes det er lidt tabubelagt kun at ønske sig et barn?

13-04-2014
TMN87
TMN87

Hej, jeg har haft det på samme måde som dig. Min pige er godt to år og indtil for få uger siden havde jeg ingen lyst til flere børn. Så fik min veninde sin første og pludselig så jeg gravide maver over alt. Kan lige så stille mærke at jeg ikke er helt så sikker som jeg var.......
Er ikke parat til en to'er endnu, de første år med sygdom og indlæggelser ligger og lurer, men tror nu på at jeg får lyst til en lillebror eller søster. Uanset så er dit valg og det rigtige for dig, selvom det er træls at folk spørger ( gør de bestemt også her) så skal man selv have det godt med det..... :)

04-05-2014
februar17
februar17
Barn på 3 år og 9 måneder

Nej det er ikke kun dig. Vi har fået en nem pige, men har virkeligt ikke lyst til flere. Og alle kommenterer på det. At det er egoistisk ikke at give hende nogle søskende som hun kan få glæde af, og bla bla bla. Jeg svarer altid at det at få hende har gjort at min mand og jeg var ved at gå fra hinanden, fordi vi fungerer dårligt sammen når det kommer til det pres som man nogle gange står i med børn. Så det at få en mere, vil absolut øge presset. Desuden stiger skilsmisse raten ved dem som får barn nr. 2.

03-05-2014
lena_berry
lena_berry

Man skal da overhovedet ikke høre på hvad andre siger mht. At få flere børn. Og man skal da slet ikke få en til for det andet barns skyld. Man skal selv have lysten til et ekstra familiemedlem. Jeg har fået de samme bemærkninger som dig og endte med at sige at jeg havde det lige så godt som det var nu, så hvorfor ændre på det?
Det skal så siges at vi senere hen fik lysten til en til, men det var vores egen beslutning og lyst..

03-05-2014
karan
karan

Jeg har respekt for, at det kan være hårdt at få børn (venter selv mit første, så jeg er nok lidt grøn på området), men jeg er selv enebarn, og kunne aldrig selv finde på ar byde mit barn et liv som enebarn. Der er så mange ting, man som enebarn skal leve uden (og som efter min opfattelse er værre end det, børn med søskende skal undvære). Fx har man ingen at dele sine barndomsminder med, ingen at dele sorgen 100% med, når ens forældre engang går bort, jeg var helt alene i sorgen, da mine forældre blev skilt osv. Det er altså store ting, hvor det at have en søskende kan være helt uvurderligt. Det synes jeg, man skal tænke over, inden man helt dropper at få mere end et barn. I mine øjne er der synd for børn at være enebørn ( med minde man bare ikke kan få flere, men så er der jo en naturlig årsag, som man ikke kan gøre noget ved ).

03-05-2014
Prikkensmor
Prikkensmor

Har faktisk brugt det lille kneb at jeg sagde at vi vel ikke kan få flere børn. Så bliver de fleste mundlam og holder op med at spørge. Og så, overraskende sket det alligevel...

14-04-2014
Maitok
Maitok

Vi har 3 børn en på 6 (snart7) en på 3 og en på 2 mdr. Der er ikke noget værre end når folk kun spørger indtil hvornår kommer den næste. Vi har begge haft det at vores børn ikke skulle komme tæt på hinanden, men samtidig så hellere ikke for lang tid imellem. De 2 store er der 3 år imellem og fra den mellemste og til den mindste lige knap 4 år. Det syntes vi var passende og jeg har også først fået babynykker der omkring. Nu har vi de 3 vi har ønsket og så er det slut.

14-04-2014
Linette07
Linette07

Dejligt at høre andres synspunkter på denne sag. Synes mange af dem jeg omgiver mig med får børnene lige efter hinanden og er klar til den næste så snart de har født - puha! Jeg vil nyde min lille mand og skubbe tanken om flere børn lidt i baggrunden - måske kommer det, måske ikke :-) tak fordi jeg ikke er den eneste i verden, der var det sådan :-)

14-04-2014
TMN87
TMN87

TMN87 - jeg havde det præcis som dig indtil vores søn var lidt over 3 år, hvor han selv begyndte at plage om en lillebror eller lillesøster, fordi alle omkring os begyndte at få barn nr 2. Jeg har aldrig før ønsket mig mere end 1 barn. Men langsomt begyndte jeg at tænke over det og i sommers aftalte vi en dato hvor vi ville smide pillerne, og nu venter jeg Sanders skønne lillebror i 18. uge. Måske skal I ikke have flere og tanken om flere er udelukke lige nu - men måske kommer der et tidspunkt hvor drømmen ændres.. Mht andres dumme kommentarer, så var mit respons altid kort og kontant - jeg har selv 3 søskende og jeg har aldrig været tæt med nogen af dem som barn.. Så det der med at det er synd for enebørn, det synes jeg er noget pjat. Så er det forældrenes ansvar at skabe andre legerelationer o.l. Og vores dreng er så til forskel til mange andre børn, super god til at lege og underholde sig selv! :)

14-04-2014
KKoust
KKoust

Jeg er endnu ikke afklaret om vi skal have en mere - jeg kan nemt forestille mig vi ikke skal, sådan har jeg det i hvert fald mentalt lige nu! Men hader kommentarerne der følger, når jeg siger at jeg ikke ved om vi skal have flere: ej det skal i da, det er da synd osv... Øv altså! Mange forventer også at man får sine børn lige oven i hinanden! Lige nu elsker jeg bare at vores dreng er blevet så stor som han er :-)

14-04-2014
TMN87
TMN87

Jeg skal kun have et barn. Det er sikkert og vist. Jeg har en fantastisk datter på snart 6, en skøn mand og det er dejligt.

Jeg overvejer ikke et sekund at få en mere. Jeg elsker mine jobs, og vil have lov til at tage list ekstra uden dårlig samvittighed over at manden sidder alene med 2. Herhjemme prioriterer vi rigtig meget vores datters relationer med andre børn, da hun jo er enebarn. 

Det er et mega tabu kun at ville have et barn. Jeg er ligeglad, det fungerer for os :)

14-04-2014
karen26
karen26

Jeg ved ikke om det er tabu, men jeg kender ALT for godt følelserne, om ikke at have lyst til flere børn efter første barn. Jeg har selv haft det sådan længe. Men her på det sidste, efter jeg sidste sommer frabad mig AL snak om flere børn i et helt år, er det ikke længere en by i Rusland at overveje et barn mere. Jeg er nok fortsat ikke 100 % klar. Nok nærmere 85%. Det er også meget bedre end 0% :-) Men altså... jeg har så også altid forestillet mig, at jeg skulle have mange børn, sp jeg var ikke begyndt at tænke på enebarn... Jeg holdt alle muligheder åbne, og var ærlig omkring, at jeg lige pt IKKE ønskede flere børn men, at det nok godt kunne ændre sig igen sidenhen...

13-04-2014
MutterGadegård
MutterGadegård

Det da helt fint hvis man kun vil have et barn. Heller give alt kærlighed til et barn, end halvt til to. Og fedt du står ved din tanke :)

13-04-2014
anner89
anner89
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...