Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvad søren stiller jeg op med min dreng?

Jeg har en dreng på 6 år som har lidt problemer med sit temperament. Når noget går ham i mod så kaster han med tingene. Jeg er bare SÅ træt af det og ved snart ikke hvad jeg skal stille op med det. Alt går i stykker....desværre ikke kun hans egne ting men og hans storesøsters samt fjernbetjeninger, tablets m.m. Jeg er alene og på SU og har bare slet ikke råd til at købe nyt hver gang han ødelægger noget. Det skal lige siges at jeg er ret pædagogisk når jeg taler...som f.eks. ikke at bruge ordene "skal", "nej" osv. Et lille eksempel: Jeg har lige købt en vandballonpumpe til ham og hans storesøster da de elsker at lege med vandballoner. Den holdt så kun én dag!!!! Han blev sur på den og kaster med den...og ja, det kan den selvfølgelig ikke holde til. Jeg kan jo så vælge at sige at det bare er ærgerligt....men det var også storesøsters :-( Nu er hun jo ked af det hvilket er meget forståeligt da han efterhånden har ødelagt en del af hendes ting. En meget stor del af hans eget legetøj er også i stykker eller skilt ad. Jeg leger ret meget med mine børn men af og til lader jeg dem lege selv og så opstår problemet. Jeg kan for pokker ikke holde øje med ham hele tiden....han er 6 år!! Der skulle vel ikke være nogen herinde der har et rigtig godt råd til mig? Jeg har selvfølgelig snakket stille og roligt med ham om det og så er han meget forstående....men temperamentet løber alligevel af med ham næste gang noget driller - til trods for at jeg mange gange har grebet ind når jeg kan se at han begynder at koge - og så vist ham at det er bedre at lægge tingene fra sig et øjeblik og så vende tilbage når man ikke længere er gal. Lige lidt hjælper det......kan snart ikke bruge flere penge på noget som alligevel bare går i stykker. Det er SÅ træls.

22-04-2014
h76
h76

Ved ikke om det er for stressende for dig, men hvis storesøster er til legeaftaler så få hende over til en veninde en dag og så giv den gas med din søn hvor i leger alt det som han har lyst til, hvor du selvfølgelig sætter rammerne :)

23-04-2014
shawn2013
shawn2013

Så tror jeg bestemt det er der den ligger. Han føler sig jo nok magtesløs og kan ikke selv sætte ord på det hele. Måske han har brug for en snak inden sengetid hvor du hjælper med at få sat ord på tingene, han har brug for at vide du forstår det, måske også flere dage i længere tid.

23-04-2014
shawn2013
shawn2013

Ja, jeg tror du har helt ret. Han går til fodbold hvilket han er meget glad for. Han har længe snakket meget om at han gerne vil gå til karate men han skal desværre være syv år før han kan gå til det. Jeg har ellers lokket godt til men desværre uden held.

Min dreng er meget drenget og savner uden tvivl nogen der vil/kan lege drengelege.

23-04-2014
h76
h76

Jeg tror han savner farmand. En rollemodel han ser hver dag og gider lege rigtige drenge lege. Hans søster har jo mor, så mund ikke han savner sin far? :)

Hvad med at snakke med ham om sport, det er SÅ god en hjælp med at få krudt og frustrationer ud på.

23-04-2014
shawn2013
shawn2013

Det er sørme nogle gode svar i kommer med...og ja, i satte lige gang i nogle tanker.

Det er nemlig gået rigtig godt længe men så her på det sidste er det gået lidt galt igen. Jeg står midt i eksamenslæsning hvilket jo stresser mig lidt. Samtidig har han her på det sidste - hvilket aldrig er sket før - snakket meget om at han savner sin far. Han ser ham normalt hver anden weekend men han har lige været hos ham alene i 5 dage her i påsken. Han bor 110 km fra os så har ikke mulighed for at se ham oftere.

23-04-2014
h76
h76

Det lyder som om han kæmper en kamp som du ikke kender til (ingen måske kender til), altså han har nogle frustrationer. Som om der er noget han ikke kan afvikle eller finde ud af at takle netop fordi han kun er 6 år. Tænker måske også far rollen, kender han sin far, ser han ham tit?

Måske han også kunne trænge til at starte til en rigtig drenge sport, det kan du evt snakke med ham om?

23-04-2014
shawn2013
shawn2013

Jeg har haft nogle elever der har haft gode erfaringer med mindfullness. Synes det lyder lidt som om at han har brug for hjælp til at komme af med sine frustationer. Kan du hjælpe ham med at se signalerne på at nu kammer det over og evt lægge en strategi sammen med ham om hvad han skal gøre i situationen fx gå ud i haven eller andet.

22-04-2014
Tapirta
Tapirta

Coco79: Du behøver skam slet ikke at undskylde :-) Alle svar er velkomne i mine indlæg....

 

Fissan: Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår sætningen "De aggresive følelser kommer til udtryk, når vi ikke oplever at have værdi for dem som vi gerne vil have værdi for."

Ødelægger han noget fordi han ikke føler at han har værdi for mig....eller værdi for f.eks. spillet? eller hvordan skal det forstås? Jeg er vist ikke helt med :-)

22-04-2014
h76
h76

Ah!! Nu er jeg med. I så fald undskylder jeg, da jeg har haft misforstået det.

22-04-2014
Coco79
Coco79

Tak for jeres svar.

Coco79: Jeg er skam ganske konsekvent og bruger ogå jævnligt ordene "nej" og "skal" - grunden til at jeg skrev som jeg gjorde er, at jeg lige ville pointere at det ikke er disse ord der får hans temperament til at løbe af med ham.

Jeg kan sagtens følge dig i det med at afprøve grænser....for det gør han skam. Det er bare ikke kun lige i disse situationer at han "kommer til" at ødelægge ting. Han kan sidde helt alene inde på sit værelse og så driller et computerspil måske - og så "kommer han til" at ødelægge tingen frem for lige at lægge det lidt fra sig.

Vi kender jo alle det med at noget driller så vi til sidst bliver helt hidsige på det...men så stopper vi mens legen er god hvor han kommer til at ødelægge inden han formår at bremse op. Det er lidt synd for ham da han jo også selv bliver ked af at tingene bliver ødelagt.

I øvrigt ser jeg gerne indad i stedet for at tro det er ham der er noget galt med....jeg tror såmænd ikke han har ADHD eller noget i den stil - jeg søger bare efter et godt råd til hvordan jeg kan hjælpe ham til at stoppe op i tide INDEN han når at ødelægge noget.

22-04-2014
h76
h76

For det første tror jeg ikke på, et barn mister respekt for en ved at få et "nej" og et "skal" en gang imellem. For det andet lyder det jo heller ikke til i dette eksempel, som om der er noget der tilnærmelsesvis lyder konsekvent.

22-04-2014
Coco79
Coco79

Nu er jeg ikke ude på at træde dig eller andre over tæerne, men for mig lyder det ikke til, at han har ADHD. For mig lyder det bare til, at han afprøver grænser, og det gør han jo et eller andet sted med god grund, hvis du aldrig har givet ham anledning til andet. Det lyder det i hvert fald ikke til for mig ud fra dit eksempel. Måske skulle du til at begynde at bruge ordet "nej".??
Det skal så siges, jeg heller ikke er typen, der bruger den "pædagogiske" tilgang til ting, men jeg kender da flere med børn, der arbejder inden for det felt, og de kan da bestemt godt være konsekvente og bruge ordet "nej". En enlig mor med lav indkomst og med to børn endte simpelthen med at holde op med at købe ting til drengen på knap 6 år, indtil han fik det lært. Som hun sagde, endte hans værelse næsten med at være tomt, og efter en tid, var det ikke sjovt mere. Jeg vil i hvert fald foreslå dig at se indad, før du tror, det er ham der er noget galt med 😉(dermed ikke ment du er en dårlig mor), men en ting er sikkert. Det skal stoppes, inden han dominerer det hele, og i min verden er det helt ok at være konsekvent, og bruge ord som "nej" & "skal".

22-04-2014
Coco79
Coco79

Nu vil jeg bestemt ikk gøre mig klog på området, da jeg absolut ikk har erfaringer eller er ekspert på området. Men jeg vil alligevel komme med mit bud. Kunne det være en mulighed at snakke med lægen om det? Kunne jo være han kunne blive udredt for om der lå noget andet bag. Her tænker jeg f.eks ADHD eller ADD. Min søster har ADD og hun har et meget stort temperament. Hendes humør skifter fra det ene sekund til det andet, uden nogen synlig årsag. Hun kastede også med tingene og hun sparkede huller i døre osv. Jeg tænker også at hvis der er noget andet der er årsag til han bliver så gal, så ville det jo kun være godt at finde ud af det, så han kan blive hjulpet på den rette måde. Det kan jo i værste tilfælde skade ham senere hen, hvis han ikk finder ud af styre sin vrede.

22-04-2014
SaraKruse
SaraKruse

.

22-04-2014
h76
h76
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...