Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hystade

Ja 1 år og allerede en hystade. Flipper voldsomt ud hvis vi tager hende væk fra noget vi ikke vil have hun gør. Hun skriger lige op i luften og kaster sig bagover. Troede først det kom ved 3 års alderen. Men hvilken opdragelse er bedst ? Manden skælder hende ud når hun reagerer sådan. Jeg ignorerer hende. Hvad gør I ?

23-04-2014
lena_berry
lena_berry

Helt forståeligt Signe. Tak for svar.

25-04-2014
lena_berry
lena_berry

Det der er med "nej" er, at det hos nogle børn netop sætter reaktion i gang. Hvis det var mig, vil jeg for en periode forsøge med en anden formulering og se om det kan hjælpe. Feks: det er mine (opvasketabs) dem skal jeg ha- taaak , og så række hånden ud og ta dem evt stille dem væk indtil hun er gået væk fra det. Det vil også være smart derefter at finde et alternativ til hende: værsgo, du må lege med denne her. Hun reagerer jo selvfølgelig på at hun får en grænse, og det skal hun jo ha for at finde ud af, hvad hun må og ikke må. Er det forståeligt??

24-04-2014
Signekt
Signekt

Jo opvasketabs er nede under vasken. Vores datter er aldrig alene andre steder i huset end sit værelse. Derfor står de stadig under vasken. Den dag hun bliver ladet uden opsyn, så fjernes de. Men så længe vi har hund, så er hun aldrig et sekund alene.

24-04-2014
lena_berry
lena_berry

her har vi fjernet det han ikke må pille ved, og de ting som ikke kan fjernes, fx et stort glasskab som er sjovt at banke på, siger vi nej et par gange og så bliver han fjernet hvis han bliver ved, og afledt med fx gåvognen som spiller melodier. han er 15 mdr nu og forstår nogenlunde at han skal stoppe når vi siger nej. jeg synes at det er ok at sige nej, men at skælde ud nytter ikke noget :-)

24-04-2014
Enmandshaer
Enmandshaer

Vi har altid prøvet at aflede hende og det er blandt andet det jeg gør med maden. Men bruger ofte legetøj. Men synes også at hun er nu der hvor hun godt må få et nej. Hun har måtte rigtig mange ting for mig, og er med i køkkenet og leger med alt der ikke er farligt. Men når hun konsekvent går efter kniv skuffen eller opvaske tabs, så siger jeg fra. Hvis det ikke lykkes at aflede hende, løfter jeg hende væk og siger nej. Forklarer det er farligt osv. Men tænker bare at det bliver lidt for pædagogisk at skulle forklare en på 1 år alt. Engang imellem er et nej vel også et nej ?

24-04-2014
lena_berry
lena_berry

Er enig med morheidi, her skælder vi dog heller ikke ud, nogen af os. Hvis der bliver sagt nej er det et bestemt nej og så afleder vi og viser hvad han må istedet.

Det er dog ikke altid han synes det okay og så vender bøtten, derfor jeg lige ville kigge med.

23-04-2014
shawn2013
shawn2013

signekt har fat i noget. H blev også meget frustreret når vi stoppede ham i noget han ikke måtte, og gør det stadig.... jeg tog ham væk og sagde til ham, "jeg kan godt se du er sur, men man må altså ikke... " det virkede ikke som om at han forstod det, men hvis han blev helt vild satte jeg mig på gulvet, så kunne han komme og blive trøstet når han var klar.... nogengange kommer han og får et kram, for så at skrige videre bagefter... det kræver tålmodighed, men synes det virker for os... bevar roen og fortæl manden at en et årig altså ikke forstår skældud... hvis du afleder med mad, risikerer du at belønne forkert adfærd, så hun tror hun bliver belønnet for at lave ulykker, og så er der lang vej i mål ;-) held og lykke.

23-04-2014
shanoma
shanoma

Bliver hun bare taget væk fra situationen, eller får hun at vide hvorfor?? For det betyder noget for hende.

23-04-2014
Signekt
Signekt

Hun skriger mere voldsomt når hun får skæld ud end hvis hun bliver ignoreret. Det der faktisk virker bedst er at aflede hende med mad (hun er madglad), men det ender sikkert med et forskruet forhold til mad.... :)

23-04-2014
lena_berry
lena_berry

Jeg vil mene det er vigtigt at anerkende/sætte ord på barnets følelse: du bliver sur eller hvordan det nu skal siges;) og så ellers være der- ikke med fuld opmærksomhed, men mere for at vise man gerne vil trøste, når barnet er klar. Som 1-årig har de jo ikke kontrol over deres følelse- de skal lære dem... Er der forskel på hvordan reaktionen er, alt efter hvordan grænsen bliver sat??

23-04-2014
Signekt
Signekt

Jeg ignorerer det. Jeg tænker at han da gerne må 'rase ud', og så er det nemmere at snakke med ham bagefter :)

23-04-2014
Mairim
Mairim

Kigger med her, det samme gør min søn på 10 mdr :)

23-04-2014
shawn2013
shawn2013
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...