Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Trives ikke (helt) i dp. Spm om særligt sensitive.

Min dejlige dreng på snart 15 mdr trives kun delvist i sin dp, hvor han har været siden december. Han virker tryg nok ved sin dp; men han er til gengæld ikke tryg når der er mere end to andre børn hos dp! Huner normeret til 4 så de fleste dage er der jo flere. Legestue kan han slet ikke magte: han er kun tryg i dp's favn (hvor han jo ikke kan være hele tiden) - ellers vil han helst være i garderoben, hvor der er stille. Når han ikke er os dp/i garderoben, så græder han ;( Der er ingen tvivl om, at han er en sensitiv lille gut - men hvad dælen gør vi?? Indtil videre sørger vi for fremadrettet at holde ham hjemme den ugedag, hvor der er legestue, for det er tydeligvis alt for meget for ham. Men hvad kan man ellers gøre for at ruste sådan en lille følsom fyr til at blive passet ude med andre børn?

27-04-2014
TerminSep13
TerminSep13

Tak Harries - ja det lyder som vores dreng. Gæstedp er heller ikke noget for Otto - overhovedet, så vi holder ham helst hjemme. Han har så desværre være syg rigtigt meget, så ind i mellem har vi set os nødsaget til at sende ham i gæstedp- og et sted har han heldigvis været helt tryg fra starten (hun har en hund og akvariefisk, som han kan kigge på lææænge ;)).
Han bliver i øvrigt også sat i sin barnevogn hos dp som den trygge base.

Jeg synes det er så benhårdt at sende en lille fyr afsted som bare slet ikke virker klar til det (som storesøster var på en helt anden måde da hun var i den alder) :(
Men jeg tænker at ud fra jeres erfaringer så er det det "rigtige" at holde ham hjemme fra legestue andre arrangementer som dagplejernes dag, indtil han er større og (måske) mere robust.28-04-2014
TerminSep13
TerminSep13

Tak for jeres svar.
Vi taler en del med dp om det, fordi det self fylder meget. DP- pæd'en vil gerne gå ind i det og komme og observere; men helst efter en periode på mindst 2-3 uger, hvor han har været hos dp stabilt (dvs ikke alle, men de fleste dage). Det har vi så ikke haft læænge! Han har haft lungebetændelse/været indlagt med det og haft skoldkopper inden for bare de sidste par måneder.

Herhjemme har vi ikke de samme problemer; men vi skærmer ham også en del + det er sjældent, at jeg har ham, hvor der er 3-4 af hans jævnaldrende. Vi har tit en del større børn i huset; men de kan jo vise hensyn til ham på en hel anden måde, end hans jævnaldrende kan - af gode grunde.

28-04-2014
TerminSep13
TerminSep13

Hvad siger jeres dagplejemor til det?? For jeg vil da helt sikkert mene det var noget i skulle tale med dp-pædagogen om:)

27-04-2014
Signekt
Signekt

Oscarsmor: ja, det har vi mulighed for - så det kan være, at vi vil gøre det. Jeg skal oven i købet på barsel til sommer, så han behøver ikke at komme i legestue, før om 1,5 års tid.
Jeg er nok mest bekymret over, at han ikke er glad, når der er mange (flere end 3 andre:/ ) børn hos dp- for det er der jo for det meste..

27-04-2014
TerminSep13
TerminSep13
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...