Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvad kan vi gøre, datteren er eneste barn i dagplejen

Det er simpelthen så frustrerende.. Vi har vuggestueplads fra 1-7, indtil da er vores datter eneste barn i dagplejen.. Min mand har lige ringet efter han har snakket med den pædagogiske område leder.. Vores datter kan komme i Gæstepleje et sted hun aldrig har været før, i 2 uger derefter har de ikke nogen løsning.. Min mand har fri nogle dage i næste uge men i denne uge er vi bare begge total booket op på abejde og har ingen mulighed for at tage fri.. Jeg er grædefærdig, hvad fanden er det for noget at behandle et barn på den måde.. At hun ikke bliver socialiseret.. Vi har forslået at vores DP går op i legestuen et par gange i ugen for at socialisere hende, men den løsning mener de forvirrer hende mere end noget andet...??? Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, andet end jeg er nødt til at tage hende med på arbejde og så må det have de konsekvenser det har at jeg kan risikerer at blive fyret.. Men jeg kan simpelthen ikke se gennem fingre med at vores datter bare skal være alene med sin dagpleje 8 timer om dagen og ikke se andre børn andet end den dag hvor de er i legestue (fredag).. Alt hvad der er af løsningsforslag modtages med kyshånd..

28-04-2014
Chili46
Chili46

Når det nu kun handler om to måneder, burde da være til at vente tiden ud og få det bedste ud af det...
Kan ikke forestille mig hvordan 'kulturchokket' skulle blive større af at komme i vuggestue efter at have været ene barn i dagpleje, end det ville være hvis hun kom i dagpleje efter at have været alene sammen med mor...

Vores søn er fra på torsdag også ene barn i hans dagpleje og der kommer i hvert fald ikke andre børn før efter sommerferien, udover de gæstebørn der er der af til... Det værste er da at han kommer til at blive rigtig godt forkælet med opmærksomhed.... :-D

29-04-2014
LykkeligMor
LykkeligMor

Jeg må seriøst være dårlig til at udtrykke mig på skrift siden mit indlæg konstant bliver tolket som om jeg er uvenner med vores dagpleje.. Det er ikke tilfældet..

29-04-2014
Chili46
Chili46

Ville der ikke være mulighed for at din datter kan besøge vuggestuen en gang i ugen sammen med dagplejeren? Jeg er enig med dig i at det er synd hvis hun skal være hos nye børn hos en gæstedagplejer i 2 mdr. Men generelt synes jeg denne sag lugter langt væk af dårlig kommunikation og at I ikke klikker med dagplejeren. Hvis du kan mærke der er en ændring i din dagplejers humør, skulle du tale med hende om det.

29-04-2014
frlykke
frlykke

Jeg prøver at forklare mig igen.. Det hele er blevet meget rodet og er sgu også svært for mig at finde rundt i..

Vi har for knap 2 mdr siden søgt om overflytning til vuggestue.. En uge efter fik vi et brev om at de arbejdede på sagen bla bla og at vi ville høre nærmere.. Jeg hører så intet og ringer til kommunen og bliver afvist med at de ikke flytter børn når dagplejerne ikke er fyldt op.. Samme dag finder jeg så ud af at de tvillinger der har været i dagplejen er flyttet fra byen med deres mor, og jeg siger til vores dagpleje, at det er sgu synd for vores datter for hun har virkelig haft meget ud af at være sammen med dem, og spørger hende så om hun har planer for at vores datter så ses med andre børn - vi har ikke mange jævnaldrene i vores omgangskreds.. Og hun siger til mig at hende og vores datter har det fint med at hygge hjemme bare og jeg siger at det er vigtig for os og for vores datter at hun ind imellem er sammen med andre børn.

Jeg ringer så til kommunen igen i fredags og siger at jeg synes det er under al kritik at de stopper vores overflytning fordi dagplejerne ikke er fyldt op, når vores datter går alene i dagplejen hver dag, om de har udsigt til at der kommer andre børn i dagplejen og det har de så ikke.. Vi får så en ekstraordinær plads i vuggestuen allerede til sommer fordi det ikke er almindeligt at børn skal være alene i dagplejen og bliver bedt om at kontakte områdepædagogen med henblik på en handlingsplan for de næste 2 mdr. Og så er det så at alt det her med gæsteplads bliver aktuelt, og jeg siger til min mand der snakker med områdepædagogen at vores datter skal ikke i gæstepleje et sted hun aldrig har været før, hun er blevet smidt nok rundt ved sygdom og fridage..

Så har jeg så en laaaaang snak med områdepædagogen i går, og siger at vi har på intet tidspunkt været interesseret i at hun skal væk fra sin normale dagpleje inden hun skal i vuggestue, men at jeg hellere ser at vores dagpleje sørger for at vores datter ses med andre børn i løbet af ugen og at det ikke er et problem at de har 1-2 hyggedage hjemme, men at jeg synes 1 dag sammen med andre børn er for lidt, da vores datter har stor glæde af at være sammen med andre børn.. Da jeg så henter vores datter igår snakker jeg med vores dp og hun anbefaler mig at vi flytter vores datter ud i gæstepleje til hun skal i vuggestue for hun mener ikke hun kan opfylde vores datters sociale behov, da de børn hun skal være sammen med skal hun være mere fast sammen med for at få et fohold til dem, men jeg har jo tænkt at det var nok hun så de andre børn 2-3 gange i ugen, da hun 'alligevel' skal i vuggestue og møde nye børn om 2 mdr.

Men vores datter har altså et kæmpe behov for at være sammen med andre børn, hun er ikke sådan en der springer ud i nye ting, men når hun lige har set de andre børn lidt an åbner hun sig og deltager og det lærer hun altså rigtig meget af, specielt ser hun meget op til børn der er lidt større end hende selv, vi kan mærke hun gladere og mere 'brugt' når hun kommer hjem.

Jeg vil være rigtig ked at at sende hende i gæstepleje, men hun har behov for at se andre børn mere end en gang i ugen, og det lader ikke til at vores almindelig dagpleje har lyst, kan eller vil anbefale at gøre det på den måde og ja, jeg ved ikke hvor vi ender fra nu af..

29-04-2014
Chili46
Chili46

Men hvorfor taler du med kommunen og dagplejeren, hvis du ikke vil have hende flyttet? Hvis du vil have at hun skal blive i sit trygge miljø, så lad hende dog blive der. Og lad dagplejeren selv om at håndtere problemet. Hvis det altså er et problem for hende sammen med dit barn. Det kunne jo være at i oplever det forskelligt?

29-04-2014
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Kan til dels godt forstå dit problem. De er kun 2 børn i min datters dagpleje, og lige pt. er hun i gæste dagpleje hvor de er 5 børn. Min pige virker mere grinende i gæstedagplejen. Men men men hvis jeg var dig så ville jeg lade dit barn være hos sin faste dagpleje endtil hun skal i vuggestue. Og så må du aktivere hende med andre børn i weekenderne eller eftermiddagene. Her mødes vi med den gamle Mødregruppe på legepladsen eller tager i Løvens hule osv. Og så tror jeg også der kan komme noget godt ud af at være alene barn i 2 mdr.

29-04-2014
lena_berry
lena_berry

Jeg har på intet tidspunkt sagt at jeg ville have mit barn i gæstepleje istedet for at hun skal blive hos sin dagpleje.. Jeg vil gerne have at hun blive hos sin normale dagpleje indtil hun skal i vuggestue.. Det er pladsanvisningen, område pædagogen og vores dagpleje der vil flytte hende ikke mig.. Jeg mener netop ikke hun skal flyttes mere før hun skal i vuggestue..

Jeg ved vores datter har behov for at se andre børn mere end en gang i ugen.. Som jeg sagde til både vores DP, Pladsanvisningen og Område pædagogen så tænker jeg ikke som en pædagog det har jeg dem til jeg tænker på mit barn, og mit barn vil ikke kunne finde ud af at være alene sammen med DP 4 dage i ugen og kun se andre børn om fredagen, og så skal flyttes i vuggestue om 2 mdr, det kan hun slet ikke kapere, hun får et kulturchok..

Det jeg gerne vil have er at vores dagpleje er bedre til at lave noget med sine kolleger, de steder hun har været i gæstepleje, alle stederne uden undtagelse har de haft 1-2 faste dage i ugen hvor de var sammen med deres kolleger fra legestuen, altså børn hun kender..

Og hun har altid som i et helt år grædt hver dag hun er blevet afleveret i dagpleje.. Hver dag lige meget om det er mig eller min mand der afleverer, hun havde en turbulent start i dagplejen hvor hun blev bidt og trumlet af en af de andre børn og jeg tror ikke hun kan slippe den utrygge følelse i afleveringen, jeg tror den vender tilbage hver morgen.. For med det samme hun har været i gæstepleje 3-5 dage et nyt sted så stopper hun med at græde men det starter med det samme hun kommer tilbage til sin normale dagpleje..

Nej jeg skal ikke diktere hvad hun skal lave, men jeg har ved gud lov til at komme med forslag og så kan de jo skyde dem til jorden eller tage dem til sig..

Jeg aner ikke hvorhenne det her ender, det er det der er så frustrerende for os og det er endnu mere hårdt for vores datter, hun vil slet ikke i dagpleje mere, om morgenen siger hun, mor med op til D, og jeg siger mor skal på arbejde, så siger hun far med op til D, far skal også på arbejde.. Fia med mor på arbejde, og så siger vi det kan du desværre ikke skat, så siger hun Fia op til D Nej og ryster på hovedet, Fia i legestue ja og så nikker hun.. Og den snak har vi HVER morgen, og har haft det i 2 måneder eller sådan noget.

Og nej selvfølgelig vil jeg ikke gerne fyres, men hvis jeg skal vælge mellem mit barn og mit arbejde så vælger jeg mit barn..

29-04-2014
Chili46
Chili46

Jeg synes det er synd for både dit og de andre børn, hvis dagplejerne nu skal besøge hinanden på tur, så dine aktivitetsbehov kan blive sikret. De andre har jo deres hverdag og rutiner og tryghed i gruppen. Hvorfor skal de have rod i deres trygge hverdag?

Socialisering er mere en bare flygtige bekendtskaber. Børn er ikke ltøj, men spirende venskaber. Det ville da være virkelig synd for børnene, hvis de skulle til at skabe relationer, som man på forhånd ved skal brydes (som f.eks. når man er på ferie).

I forhold til at lære at lege, kan hendes dagplejer sagtens hjælpe hende. Eventuelt kan hun få vejledning/supervision fra dagplejekontoret.

Du skriver selv at hun er i legestue 1 gang om ugen. Det er de samme børn, der kommer hver uge. Hvis hun skulle komme de andre ugedage, ville din dagplejer skulle arbejde med et eller flere hold nye kolleger. Og dit eget barn skulle forholde sig til et urimeligt antal børn - og voksne.

Jeg kan godt forstå at dit barn græder. For små børn kan godt mærke når noget er galt (din utilfredshed). Og det reageres der på.

(Følelsesmæssig) rolige voksne giver rolige børn.

29-04-2014
Madam_Mundus
Madam_Mundus

hmmm jeg kan godt forstå du er ked af at dit barn er der selv ....men ligefrem tage hende med på arbejde istedet synes jeg er en dårlig løsning !! og håber du på at blive fyret ?  Dit barn har ikke brug for at sidde på dit arbejde hvor du ikke kan være der for hende alligevel så må en dagplejemor der være alt andet bedre ... hun har da tiden og rummet til hende og allertides mulighed for masser af tid og omsorg :O) jeg forstå så heller ikke hvorfor hun ikke vil i legestuen men tror nu også det kan handle om at du kommer og trumler hen over hende og vil bestemme hvad hun skal lave på sit arbejde .... så lad hende nu bare passe hende og være sammen med hende og glæd dig til at du så har en tid til flytning i juli. Det er da heller ikke din datters tarv at skulle starte i en ny dagpleje fordi du dikterer for så at flytte om et par mdr. igen . Tror det kan få en dårlig start det andet sted.....

28-04-2014
Hovslund
Hovslund

Fissan, nu mener jeg så også der helt klart er stor forskel på det sociale behov ved en knap 2 årige og et barn man har hjemme på barsel der jo er en del yngre.. Jeg synes det er synd hvis vores barn ikke er sammen med andre børn, for det ved jeg at hun har behov for..

Vi havde oprindeligt valgt vuggestue, men der var ikke plads og vi fik derfor tildelt en dagpleje plads istedet.

Jeg vil sige, vi har haft rigtig mange gode oplevelser med vores DP.. Men jo vi har også oplevet flere dårlige ting, bl.a meget sygdom, meget brug af gæsteplads osv. og det er jo så derfor at vi nu vælger at få vores datter flyttet til vuggestue..

Der er også i forb. med alt det her sygdom sket en forandring ved vores dagpleje, vi kan mærke hun har ændret sig, hun virker til tider 'ked af det', ikke at hun mangler gejsten for børnene, men der er sket nogle ændringer i hendes fritidsaktivitets niveau som følge af hendes fravær, der er nogle ting hun ikke kan mere og du kan mærke at de her ting går hende på, det bør ikke have indflydelse på hvordan hun passer vores barn, det ved jeg godt.. Men vi oplever en ændring i hendes glade humør, og har de sidste par måneder kunne se at hun ikke kommer så meget ud med børnene som hun gjorde før..

Der er mange ting der er blandet ind i det her.. Men jeg har haft en god lang snak med hende idag da jeg hentede vores datter, og hun forstår vores bekymring omkring socialiseringen, og har faktisk anbefalet mig idag at vi får vores datter flyttet ned til en dagpleje hvor der er en ledig plads og hun vil køre derned nogle gange i løbet af de næste 2 uger for at se om vores datter og denne dagpleje passer sammen og så kan vi se om vi vil have hende derned..

Børn er forskellige og vi handler efter det vi mener vores datter har behov for..

28-04-2014
Chili46
Chili46

Vores barn skal socialiseres, det er det hun har absolut bedst af.. Og nej hun er ikke specielt glad for at være i dp i forvejen, græder stadig hver dag hun bliver afleveret, og hun fungerer rigtig dårligt når hun er i gæstepleje.. Der hvor hun fungerer bedst er i legestue hvor hun er sammen med masser af andre børn.. Hvilket også er en af grundene til vi skifter til vuggestue..

Problemet med vores dagpleje er at hun kommer ikke ud og besøger de andre, eller aftaler med de andre at de skal mødes på legepladsen.. De var ikke afsted en eneste dag hele sidste uge.. Jeg har ikke noget imod at de har en hyggedag hjemme engang imellem, men børn har altså bedst af at være sammen med andre børn i en eller anden udstrækning..

Har lige snakket med kommunen igen, den pædagogiske områdeleder har ferie så har snakket med afløseren, det var åbenbart derfor hun ikke rigtig havde nogle forslag til min mand..

Det bliver påduttet vores DP at hun skal tage i legestue 2 gange i ugen, og besøge sine kolleger, gå på legepladsen eller selv have besøg 1-2 gange i ugen, så hende og vores datter kun har 1-2 gange i ugen hvor vores datter ikke ser andre børn.. Det forsøger vi om det fungerer for os.. For som det er lige nu, fungerer det ikke, det kan vi mærke når vi får hende hjem, der er ikke sket nok i løbet af dagen, hun snakker ikke rigtig om hvad der er sket, som hun gjorde førhen..

28-04-2014
Chili46
Chili46

Hvad er problemet helt nøjagtigt? Du skriver intet om, at hun er ked af det eller belastet på nogen anden måde. Hvis hun hygger sig, og er glad, er det så ikke det vigtigste? Måske laver de lidt flere ting, fordi der er god tid. Og det er jo kun et par måneder :) Prøv at slå koldt vand i blodet, og se de positive ting af det. Hun lider jo ingen overlast, det lyder i hvertfald ikke sådan :-)

28-04-2014
3eNgLeBøRn
3eNgLeBøRn

Jeg ville simpelthen ringe til kommunen igen! Det lyder helt vildt, at hun er eneste barn... Ellers må DP vel vinde på noget mere end om fredagen, så hun kan vlre sammen med andre børn. Det lyder lidt skørt...

28-04-2014
MutterGadegård
MutterGadegård

Hun skal ikke være alene i dagplejen hver dag indtil hun skal i vuggestue og der er ingen børn i udsigt som det er lige nu... Jeg kan leve med at der er en enkelt dag eller 2, eller at vi snakker om en periode på en uge... Men som det ser ud lige nu, så snakker vi i 2 mdr skal hun være alene i dagplejen for så at starte i vuggestue, prøv at snakke kulturchok til den tid..

Så kan hun sgu lige så godt være sammen med mig.. Jeg kan simpelthen ikke se hvorfor man ikke kan pålægge vores dagpleje at besøge de andre dagplejere.. Det er overhovedet ikke i barnets interesse at hun ikke bliver socialiseret... Og nej hun ser måske ikke flere børn af den grund men så er hun sammen med sin mor.. Og så kan det være at kommunen får fingeren ud, for så har de en dagpleje helt uden børn..

28-04-2014
Chili46
Chili46

Mere og lege ..,, dumme mobil

28-04-2014
Kasto90
Kasto90
Barn på 3 år og 1 måneder

Jeg tænker lidt om hun kommer til at se flere børn ved at være med dig på arbejde? Det er en træls situation i havnet i, men mon ikke at din datter kan hygge sig mege sammen med sin dagplejemor end dig der har et arbejde der skal passes? Jeres dagplejemor må jo have god tid til at leje med din datter hvis hun er den eneste,

28-04-2014
Kasto90
Kasto90
Barn på 3 år og 1 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...