Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvad gjorde i?? Barsel og barn i forvejen..

Godaften d'damer :) Jeg er for 3 uger siden gået på barsel, og har termin d. 11. juni.. Jeg har det så skidt med at sende min søn i børnehave, så han har været i børnehave meget få dage.. Han elsker normalt sin børnehave, og har altid været vant til at være den første der blev afleveret, da både mig og farmand mødte kl 07 på job.. Nu hygger jeg med ham om morgenen, og han kommer afsted ved 08.30 tiden - hentes igen kl 13.30 ca, så det er ikke lange dage han har haft, men når jeg afleverer ham når de andre børn er kommet så er han så mor-syg, og jeg har mest af alt lyst til at tage ham med hjem igen.. Han er en skøn knægt med krudt i måsen, og der skal ske 40 ting på én gang, og det må jeg ærligt tilstå at min krop ikke kan lige nu.. Lillebror ligger langt nede, og det tynger, og min lænd gør nuller-naller.. Men finder alligevel overskuddet frem, og går ture, går på legeplads, spiller spil osv. Når han har haft disse fridage så er han et helvede at få til at sove (det gør det heller nemmere at det først blir mørkt ved 22-tiden).. Så damer - hvad gjorde i andre?? Kom jeres barn i VG eller BH? Fra hvad tid og til hvad tid?   Hvad gjorde i da lillesøster/bror kom? Har i nogen gyldne ord eller råd? Nu har jeg sagt at han skal i BH imorgen, da mor skal til lægen (hvilket jeg ikke skal) men har virkelig behov for en fridag hvor jeg kan smække mig på sofaen og ikke tage stilling til en milliard spørgsmål og lave en masse ting min krop bare ikke kan lige nu..

06-05-2014
MinSkønneSkat
MinSkønneSkat

Min datter skal i skole hver dag og så kommer min søn i børnehave samtidig og de bliver hentet hver dag kl 15... for kommer jeg for tidligt får jeg skæld ud af begge unger.... Nogen gange bliver de hentet tidligt og så hygger vi bare og det er også skønt...

13-05-2014
Mor1980
Mor1980

Nu er jeg endnu ikke gået på barsel, men har bestemt en ide om at lade den store gå i vuggestue fra morgen til eftermiddag, aflevere ham lidt senere og hente ham lidt tidligere ca 8-15/16, istedet for som nu 7.30-16.45
Har prøvet at have ham hjemme for meget, og det gavner hverken den ene eller den anden.

13-05-2014
MorKBH
MorKBH

Da jeg blev gravid gik Marius i en "alm" børnehave, og jeg glædede mig rigtig meget til at aflevere ham senere og hente tidligere osv. Evt en ugentlig fridag.
Men så skiftede vi til udflytter børnehave. Og så var det ligesom uddebateret. Og det er jeg faktisk glad for. Kan helt sikkert mærke at han har bedst af at komme afsted og holde rytmen. I starten hentede jeg ham altid ved bussen. Det var sjovt de første 2 dage, og så ville han ikke med hjem. Så begyndte jeg at aflevere ham ved bussen, men da han en dag var blevet så ked af det blev jeg enig med en pædagog om at prøve og gøre som vi plejede, nemlig at aflevere på legepladsen. Det har vi gjort en uge nu og det er super. Så nu aflevere jeg ved 8 tiden og henter 15:30-16:00

08-05-2014
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Min datter kom i børnehave hver dag til samme tid og hentet samme tid. Fra 7.30-16.00 hver dag. Det virkede bedst for os at hun blev i sin velkendte rutine. Det gjorde det også nemmere ved sengetid hvor hendes energi var brugt på en helt anden måde end hvis hun havde været hjemme. Jeg ville sende ham afsted hver dag, også for dig selv om at gøre. Du har brug for ro og mulighed for at samle energi nok til den forestående fødsel.

08-05-2014
SilkeRechnagel
SilkeRechnagel

Send ham afsted for at hans hverdag kan blive påvirket mindst muligt.. Når baby kommer, skal han jo nok afsted hver dag alligevel...

08-05-2014
frkpape
frkpape

Tusind tak for de gode svar - afleverede ham kl 07.45 til morgen, hvor der endnu ikke er så mange børn, og han var trist alligevel - men heldigvis kom der lige en superpædagog der lige vidste hvordan han skulle afledes og pludselig kunne han ikke få mig hurtig nok ud af døren ;)
så tænker at fredag bliver en oplagt fridag fremover :)

Ved godt de vante rammer er vigtige, men ville bare så gerne Gøre denne tid dejlig og hyggelig for ham.. Han glæder sig helt vildt til at blive storebror men der er ingen tvivl om at det bliver svært for ham at dele mor og far..

07-05-2014
MinSkønneSkat
MinSkønneSkat

Jeg har gået hjemme som ledig flexjobber siden april sidste år og nu venter vi lillesøster om 3 uger. Men vores søn er kommet i institution hver dag man-tors og så har han fri sammen med os om fredagen. Han er nu 3,6 år. Han kommer i børnehave kl. 8.40 og henter ham igen kl 15. Han har så godt af det fællesskab med de andre i børnehaven og vil næsten sige at det er synd hvis de ik kommer afsted. De kan stimulere ham på en helt anden måde end man kan herhjemme. Og så bliver de naturligt trætte. Vores dreng ville blive mere forvirret hvis han kun kom afsted rent drypvis. Så mit råd er at skabe en rytme hvor det hedder børnehave /vuggestue hver dag el evt man-tors. Og så have en fast fridag om fredagen. Det vil gøre det meget mere forudsigeligt for dit barn. Og det har børn meget brug for

07-05-2014
susan0602
susan0602

Jeg er også gravid på barsel. vores datter bliver afleveret kl. 9. når de skal have frugt og jeg henter igen kl. ca. 15.00 hun får krudtet af, og jeg kan slappe af når hun er der oppe. hun er 3 år og 6 måneder. Hun er glad for at være deroppe og tror det er vigtigt at holde fast i noget dagligdag også når lillebror kommer til verden. Men selvfølgelig kan man tage en fridag ind imellem når mor har overskud

07-05-2014
sine83
sine83

Mon ikke han måske nyder den sidste alene tid med moar og måske kan mærke der er ændringer på vej? :) held og lykke!

07-05-2014
Esiulul
Esiulul
Barn på 3 år og 6 måneder

Synes ikke han skal afleveres kl 06.30 om morgenen.. det ville da være synd - håber det er en tilvænningsperiode han skal igennem. Når vi kommer så sidder der stadig børn ved morgenbordet og hygger - så det er ikke fordi at alle er i fuld gang..

Og netop det at der bliver vendt op og ned på det hele om lidt, gør at jeg ønsker at have denne tid med ham - men kan bestemt godt se at de fridage ikke gavner alverden..

06-05-2014
MinSkønneSkat
MinSkønneSkat

jeg har stadig min anden barsel til gode, men da jeg går i skole med få skoledage og meget selvstudie har jeg mange dage hjemme. jeg sender H af sted hver dag alligevel. han bliver stimuleret på en anden måde end jeg kan og han har brug for stabilitet og rutiner i hverdagen for at han ved hvad han skal forholde sig til.. han bliver afleveret kl. 8 på mine fridage, og så sms'er de når han vågner fra middagslur hvis det er før kl. 15 ellers kommer jeg og henter ham der.. på den måde får han korte dage de dage han vågner tidligt... kunne du måske aflevere tidligt som i plejer, måske dit barn bliver forvirret og usikker når der er så mange børn. når du afleverer sent er der desuden gang i legen overalt og han kommer og skal ind i en leg. det kan måske virke overvældende når han er vandt til at være med til at starte legen.. hvis du afleverer tidligt kan du jo hente ham når de har spist madpakker.... tror dog man også skal passe på ikke at snyde børnene for leg og godt selskab på grund af ens egen dårlige samvittighed. tror du gør ham en større tjeneste ved at gå tilbage til de gamle rutiner som han kender, og er tryg ved. husk at om en måneds tid bliver der vendt op og ned på HELE hans univers og jo mere tryghed han har i hverdagen, jo bedre vil han kunne overskue den store omvæltning. hold også fast i rutinen den første tid efter fødslen så han ikke skal forholde sig til yderligere forandringer... så kan i altid hente ham tidligt, det tror jeg ikke de fornemmer på samme måde som når man ændrer morgenrutinen. den blev godt nok lang, men håber det giver mening... held og lykke med både barn og fødsel ;-)

06-05-2014
shanoma
shanoma

Jeg er lige gået på barsel, er i uge 32, og har ingen planer om at holde den kommende storebror hjemme. Han elsker vuggestuen og trives rigtig godt der, så jeg har slet ikke dårlig samvittighed over at aflevere ham (selv om jeg har hverken bækkenløsning eller andre gener).

Jeg synes også det er hyggeligt men nogen kortere dage i ny og næ.. men det skal ikke tage overhånd, for så er der ikke faste rammer i hans hverdag. Vores dreng skal heller ikke blive hjemme når lillebror/lillesøster kommer. Jo, måske en dag eller to, men så er der hverdag og faste vante rammer igen.

06-05-2014
RitaLT
RitaLT

jeg er sygemeldt. min datter kommer i BH hver dag, indimellem, tager vi en fridag og hygger. jeg syntes det er bedst at sende dem afsted, og ikke lade dem holde fri hele tiden. min datter har behov for at komme ud og brænde krudt af, og være sammen med jævnalderne.

06-05-2014
MaleneRegina
MaleneRegina

Frem på forsiden...

06-05-2014
MinSkønneSkat
MinSkønneSkat
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...