Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Veer

Hej alle sammen. Jeg skal føde for første gang og meget bange for at føde altså for smerterne mener jeg, er det meget slemt når man åbner sig de cm ved fødselen?

10-05-2014
Rshtina
Rshtina

Jeg håber det går på samme måde for mig også fordi jeg frygter det virkelig meget. tak for det, det beroligere mig når jeg læser disse kommentar :)

02-06-2014
Rshtina
Rshtina

Ja det gør ondt, men det er som om hjernen ved hvorfor du har ondt og det er meget naturligt i en fødsel så derfor føles det ok med smerterne... Jeg lukkede mig inde i mig selv da tryg fødte... Så kunne jeg snakke og drikke lidt saft imellem veerne... Så tro på at din krop ved hvad der sker og lade den styre det, så går det nok alt sammen og når du først har født så glemmer man smerten tro mig fordi der bare ligger det smukkeste barn i dine arme...

01-06-2014
enits1976
enits1976

Det prøver jeg at tjekke, mange tak for den gode råd :-)

12-05-2014
Rshtina
Rshtina

Tjek evt det klip om smertefri fødsel, der ligger på smertefri fødsels hjemmeside. Teknikkerne går ud på at forholde sig aktivt til veerne i stedet for at gå i panik, da det forstærker smerten. Jeg øver vejrtrækning og afspænding hver dag. Man siger jo at fødslen svarer til at løbe et halvmarathon, og det ville jeg aldrig kaste mig ud i uden at have trænet først.

12-05-2014
landreasen
landreasen

Tusind tak for de gode råd og historier. Jeg håber det kommer til at gå som det skal men bekymringerne kan jeg ikke komme over da jeg er bekymret både for mit barns fødsel og at om min mand kan nå at få visum og være her til min termin, jeg tænker rigtig meget over det og kan slet ikke komme over hva nu hvis min mand ikke kan være her og være med i vores store dag og hva nu hvis jeg skal føde for tidligt og hva nu hvis jeg ikke kan klare det da jeg i mig selv er meget svag og ikke har kræfter nok og kan ikke spise ordentlig!!! :/

12-05-2014
Rshtina
Rshtina

Jeg siger slet ikke det er en dans på roser at få kejsersnit, men jeg ved der er mange der er bange for veernes smerte og derfor modarbejder for at få kejsersnit, og helt ærligt, så er det i min verden at give op på forhånd. Og det er der jeg står helt af.
Man ved jo at når man nu får et barn ind så skal det også ud, og det er jo et stort hoved du skal have ud af et forholdsvis lille hul. Så gu gør det da ondt. Men i min verden må man altså tage det sure med det søde her.
Jeg har intet i mod at dem der har komplikationer og andre forbehold får kejsersnit, men at der udelukkende vælges KS pga smerter, det er for mig den største faliterklæring...
Selvfølgelig kender TS ikke til det får hun ikk har prøvet det, men hvorfor så opsøge angsten, for det er da de færreste der vil sige at det kilder og er helt vildt skægt at føde...
Tænk på det positive og gode ved fødslen, tænk på hvordan man arbejder med veer, og lytter til fagfolk, i stedet for at tænke åh nej gør det nu ondt og kan jeg nu klare det, for selvfølgelig kan du klare det til UG...

11-05-2014
Emma3007
Emma3007

Ja, det gør meget ondt at føde, men det er på samme tid en stor, stor oplevelse. Det er fantastisk og fascinerende (i hvert fald når man reflekterer over det bagefter) at mærke, hvordan urinstinktet i kroppen tager over og helt automatisk gør det, den er skabt til. Det bedste, man kan gøre, er at følge med kroppen og arbejde med veerne i stedet for at blive bange og arbejde i mod. Jeg tænkte på veerne som noget godt, der hjalp mine børn til at komme ud til mig, selv om jeg da syntes, de var vanvittigt hårde og gjorde sindssygt ondt. Og så havde jeg stor glæde af at bruge min vejrtrækning som en måde at holde en form for kontrol og komme igennem veerne.
Og hvis det bliver for slemt, er der da heldigvis mulighed for bedøvelse, lige som man er i de bedste hænder, hvis noget ikke går, som det skal.
Og når det hele er overstået, er man så lykkelig og lettet og helt vildt stolt over at have bragt sit barn til verden, selv om det gjorde ondt og kostede blod, sved og tårer.
Pøj pøj med det. Håber du får en fantastisk fødsel.

11-05-2014
FruJul
FruJul

Hej, jeg har selv termin d. 24 maj og har taget et fødselsforberedelses kursus hos yoga kompagniet som i den grad har været alle pengene værd. Jeg forbereder mig mentalt og øver min vejrtrækningen hver dag, så hvis du har mulighed for det kan jeg anbefale dette. Pøj pøj og husk at hver dag fødes vidunderlige børn af kvinder verden over så selvfølgelig kan vi også føde vores barn:)

11-05-2014
Malle 78
Malle 78

Hehehe Emma👍👍

11-05-2014
Miuse
Miuse

Mange tak for gode råd MorLise, jeg har termin den 18/6-2014.

11-05-2014
Rshtina
Rshtina

Emma3007: Det var dog en nedladende og ugennemtænkt kommentar ift. kejsersnit. Nu er det jo hverken totalt smertefrit eller en dans på roser at få kejsersnit, tænk på alle de forholdsregler, der er bagefter, og så er det jo en operation som så mange andre, hvori der skal påtænkes visse risici, som der jo altid skal med operationer.
Det er da bundreelt og helt normalt, at en førstegangsfødende som trådstarter, er bekymret for, om den forestående fødsel kommer til at gøre ondt og hvor ondt. Hun har jo aldrig prøvet det før.

Igen trådstarter; tag en snak med din jordemoder næste gang du ser hende. 
Det er en kæmpe kraftpræstation at føde et barn, men se på det på den måde, at din krop er skabt til netop den proces en fødsel er, og der vil hele tiden være kompetent fagpersonale ved din side, hvis fornemmeste opgave er at få dig og dit barn sikkert og trygt gennem fødslen. De vil hele tiden vurdere, hvad det næste og bedste skridt er for netop dig, også i forhold til smertestillende, hjælpemidler osv. 
Langt de fleste fødsler, hvadenten de er vaginale eller vha. kejsersnit, forløber jo helt normalt, og skulle det ske, at der opstår noget uventet og problematisk, så er fagpersonalet omkring dig uddannet til netop sådanne situationer.

Nu ved jeg ikke, hvor langt du er henne, men sørg for at passe godt på dig selv; få spist nok, huske at hvile dig i løbet af dagen, forsøg at undlade at stresse for meget og generelt gøre ting, som gør dig godt tilpas og glad.

KH. Lise

11-05-2014
MorLise85
MorLise85

Tak til jer allesammen, mit har mest frygt for at fødselen ikke skal ske normalt altså hvis jeg ikke har kræfter nok til at presse og sådan noget, jeg spiser godt nok men har ikke så meget appetit og har heller ikke så meget kræfter som sådan.

11-05-2014
Rshtina
Rshtina

Arbejd med veerne er mit bedste råd.. Træk/pust vejret ind og ud på den måde har du også noget andet at tænke på:) evt find en stillig der er god at stå, ligge eller sidde i og rok frem og tilbage samtidig med du koncentrere dig om dit åndedræt det hjalp rigtig meget på mig:)

11-05-2014
Prinsesse89
Prinsesse89

Hej. Det gør ondt. Men smerte er meget individuel. Så lyt til dig selv og hvis du synes du ikke kan holde til så få noget smertestillende. Det er intet galt i. Det er trods alt vigtigere at have kræfter , energi og overskud når den lille er kommet til verden👍 men fortæl det til jordemoder når i kommer til sygehuset. De er der for dig så de skal nok støtte dig.

10-05-2014
camillahansen
camillahansen

Ja, det gør rigtig rigtig ondt at føde. Man kan ikke beskrive hvor ondt det faktisk gør. Men det er det hele vær. Den følelse når dit barn kommer op til dig er helt unik. Jeg var selv rigtig nervøs for at skulle føde. Hvis du har et godt forhold til din mor kan du evt tage hende med. Det hjalp rigtig beroligende på mig. Min kæreste har også sagt efter fødslen at han synes det var rigtig rart at have hende med.

10-05-2014
Christinaholm
Christinaholm

Jeg vil ikke lyve, det gør mere end bare ondt, det gør ekstremt ondt. Men smerterne kan du få noget for(jeg kunne ikke fordi mine veer kom så hurtigt at jeg var åben og klar til at presse da vi nåede sygehuset)

10-05-2014
SilkeRechnagel
SilkeRechnagel

Seriøst... Hvad regner i med?
Selvfølgelig gør det ondt, men opfattelsen af smerten er individuelt...
Kvinder har født i årtusinder, og har overlevet smerten...
Men hurra for at der er kejsersnit, til prinsesserne som ikk selv kan klare at føde pga smerten...

10-05-2014
Emma3007
Emma3007

JA DET GØR ONDT. Jeg fødte normalt første gang og gør det aldrig mere. 2. Gang fik jeg planlagt kejsersnit pga jeg var bange for at føde og bange for smerterne. Og her 3. Gang bliver igen planlagt kejsersnit.

10-05-2014
10072014
10072014

Kære dig

Jeg vil ikke forsøge at skræmme dig fra liv og sans, men vil heller ikke lyve for dig; det gør RØV ondt at føde. Det er en smerte, som ikke kan sammenlignes med noget andet, men som din krop er skabt til, og som der kommer noget godt ud af, nemlig dit lille unikke barn.
For mig var det værste som sådan ikke selve fødslen, altså der hvor jeg pressede min datter ud, det var snarere forløbet op til, udvidelsesfasen, der var smertefuld.

Jeg synes, at du skal snakke med din jordemoder om dine tanker og frygt for at føde. Det er helt almindeligt, at man er nervøs for fødslen og smerterne i forbindelse hermed, men det skal ikke være den frygt, der præger din graviditet og evt. stresser dig mere end højest nødvendigt.
Igen; husk at din krop er skabt til at være gravid og føde, og at kvinder hver dag gør det ude i verden selv steder, hvor der ikke står et veluddannet team af jordemødre, sygeplejersker og læger klar til assistere, der er vi trods alt noget bedre stillet i vores del af verden, hvor vi har alverdens muligheder for hjælp, smertelindring osv. til rådighed.
Du kan og skal nok klare det til UG og slange, men det er vigtigt mest for din egen skyld, at du deler dine tanker og frygt med din jordemoder, så I sammen kan få afdækket disse og måske evt. få lagt en slags ønskeseddel til din fødsel.
Man kan aldrig vide, hvordan fødslen i praksis bliver, men I kan sammen snakke om det og på den måde forsøge at tage forskud på, hvad du fx tænker om smertestillende, kejsersnit osv.

Held og lykke med det hele og resten af graviditeten.

Knus og tanker fra MorLise85

10-05-2014
MorLise85
MorLise85

Hej. 😉Du mærker ikke at du åbner dig, men selve veerene gør ondt .Synes ikke selve det at føde gør ondt .Sørg for at få nok at spise ugerne op til og få dig hvilet godt .Vigtig er også at du lytter til din jordmor og har fokus på vejrtrækning så skal det nok gå😉

10-05-2014
Baby1214
Baby1214

ja det gør meget ondt at føde

10-05-2014
FrkPrincess
FrkPrincess
Barn på 2 år og 6 måneder

Vil lige høre hvordan jeres veer var? Tak

10-05-2014
Rshtina
Rshtina
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...