Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Føler mig som den hæsligste mor

Over for vores store dreng på 4,5 år.... Men ehh hvor jeg synes han er en udfordring for tiden.... Ham og jeg har altid været meget tætte, men øv hvor er han bare strid- og kun når lillesøster på 14 mdr er hjemme og ikke sover.. Han er konstant hård ved hende... Skubber, niver, tager alt hendes legetøj osv osv... Hvilket resulterer i, at hun tager mange græde ture:0( og jeg er efterhånden såååå træt af at skælde ud og sige hold nu op, lad hende nu være... Jeg er mange timer alene med vores børn, da min mand møder tidligt og kommer sent hjem.... Og jeg erfarne Jeg synes at både jeg og vi er meget OBS på ham og forsøger at give ham så meget opmærksomhed og kvalitetstid, men han forsætter bare og høre slet ikke efter.... Nogen gode råd?

10-05-2014
giraffen79
giraffen79

Hej igen
Tak for alle jeres kloge ord og brugbare råd...
I øvrigt er han 4,10 og ikke 4,9
Har prøvet at lure ham af i dag, men kan simpelthen ikke gennemskue hvad der sker..... Men tydeligt er det, at han er i udvikling
Jeg synes på ingen måde han provokerer, da jeg efter flere års erfaring som pædagog godt ved at ingen børn provokerer, men udnytter de muligheder vi voksne giver dem😊
Pt lader vi dem nærmeste ikke alene, da han skubber hendes hoved ind i væggen , hiver legetøjet fra hende, sætter sig ovenpå hende og ligger puder og tæpper over hovedet på hende.
Vi sætter så meget ord på og hjælper ham i konflikter, men hun gider ham desværre næsten ikke mere, fordi han gør de dumme ting. Hun skriger og basker med armene, når han forsøger at kramme osv😞
Jeg er ledig og en gang i ugenhar hanen fridag eller hentes til middag, hvor ham og jeg hygger- der er intet
Ja vi må finde tålmodigheden frem igen og forsøge tavler anerkendende, men Gud hvor jeg synes det er op af bakke pt.

11-05-2014
giraffen79
giraffen79

Inddrag din søn i din relation med din datter! Vis ham at han skal være en stolt store bror som kan tage sog af sin lille søster! Giv ham små opgaver, så han føler sig en del af det! Det er meget normalt at børn føler sig sat til siden når der pludselig dukker et nyt barn op, der tager al opmærksomheden !:)

11-05-2014
andrea1990
andrea1990

puha det lyder frustrerende.... tænker som en anden skriver at han måske gerne vil lege med hende men ikke ved hvordan... måske har han brug for at du sætter dig ned og hjælper dem i gang med en jeg sammen.... du kan selvfølgelig også bare forsøge at aktivere ham, men måske vil han føle sig overset, eller der er risiko for at han forbinder den dårlige opførsel med ekstra opmærksomhed fra mor.. det ved jeg at min svigerinde kæmpede lidt med da sønnens dårlige opførsel ofte resulterede i at hun så satte sig ned sammen med ham og legede for at distrahere ham frem for at skælde ham ud for at drille sin søster.... så balancen er svær at finde.. held og lykke med den lille bølle ;-)

10-05-2014
shanoma
shanoma

Jeg har samme problematik herhjemme: den store på 4,5 elsker at lege med lillebror på 15 måneder - og fx her i eftermiddag har hun drønet rundt med ham i en vogn, og de har leget gemme osv.; men ind i mellem prøver hun virkeligt grænserne af for, hvad han kan tåle. Det er sådan noget med, at de sidder og leger fint oppe i hendes seng - og pludseligt ud af det blå kan hun finde på at skubbe ham ned på gulvet. Eller han sidder og leger fint med noget alene, og så skal han lige have et dask, eller hun skal snuppe hans legetøj. 

Jeg tænker herhjemme, at det handler om, at hun for det første ikke ved endnu, hvor ondt noget kan gøre på andre - altså hun ved (nok) ikke, at når hun sætter sig på ham med vilje eller lignende, ja, så gør det altså ret ondt på sådan en lille fyr. Dernæst så tror jeg, at hun får nogle af de frustrationer ud, som kommer af, at der nu er to børn og dermed mindre opmærksomhed + det, at hun ift. de største i bh stadig er lille og bliver sat på plads i bh ind i mellem. 

Når jeg er alene med dem, og hun ikke kan lade være med at skubbe/spænde ben/sparke osv., så prioriterer jeg altid at få hende i gang med en leg på sit eget værelse: tegne, male, barbier, IPad alt efter tidspunkt på dagen, og hvad jeg i øvrigt lige skal (lave mad/skifte ble osv). 

KRAM!

10-05-2014
TerminSep13
TerminSep13

jeg tænker ligeså snart du ændrer din instilling og opfattelse af sønnen så vil hans adfærd ændre sig ....

som du beskriver så skubber og niver han, stjæler lejetøjet osv. det virker som om du har en opfattelse af at han provokerer men hvis du vender den om med at han faktisk elsker sin lillesøs og meget gerne vil lege med hende men ikke formår at finde ud af hvordan man gør ....

så hvis du kan anerkende ved at sætte ord på hans handlinger fx når han niver og skubber at være der og sætte ord på ved at sige ja lillesøster er så sød og du vil så gerne lege med hende ?? og så vise ham hvordan han kan gøre istedet..... hvis det er legetøjet der trækker så lær ham at han kan måske bytte sig til at låne legetøjet lidt.....

10-05-2014
Hovslund
Hovslund

Har ikke de vise sten eller nogle gode råd, og er desuden "kun" mor til en enkelt prinsesse på 2,2 år, men er det ikke noget med, at børn i 4-års alderen befinder sig i en (endnu en) grænsesøgende periode, og kan være nogle voldsomt stride bananer, som bare KONSTANT prøver grænser?

Der er vel ikke andet for end at holde ud og messe for sig selv "jeg elsker mit barn, og det er bare en fase"? Samt selvfølgelig nyde de gode stunder, der indimellem må være.

Åhhhhh altså; livet med småbørn er bare ikke lige altid så rosenrødt som man forestillede sig inden, man fik børn. 
Heldigvis oplever jeg, at livet med børn er så meget mere livsbekræftende og givende samt kærligheden til dem, så meget større og bedre end jeg havde forestillet mig.

10-05-2014
MorLise85
MorLise85

Desværre ikke. Vi har 2 piger på 4 og 6 der er meget jaloux på hinanden. De konkurrerer om AALT KONSTANT. Det er så irriterende. Held og lykke med det :0/

10-05-2014
Budda
Budda
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...