Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

UK

Min læge konstaterede (ved scanning), at lillebror sidder med hovedet oppe under mine ribben. Han beroligede mig dog med, at som andengangsgravid var dette ikke unormalt i 33. graviditetsuge. Jordemoderen mente også, at hovedet vendte opad, da jeg var i uge 28. En uge senere havde vi købt en 3d-scanning, hvor vi faktisk ikke kunne få nogle billeder af hans ansigt, fordi han havde boret hovedet så langt ned i bækkenet, at der ikke var nok fostervand lige omkring hovedet. Derfor kom lægens opdagelse som et chok for mig. Det jeg troede, var hans numse, er altså hovedet. Jeg ved godt, at han har en lille måneds tid endnu til at vende sig, inden der bliver sat forskellige ting igang. Og der er mere plads til at vende sig, når jeg har født før. Men ... Jeg er simpelthen så angst for kejsersnit! Jeg håber, håber, håber, at jeg får lov at føde selv. Jeg ved selvfølgelig godt, at det stadig kan ende med akut kejsersnit under en normal fødsel, men at muligheden for at føde normalt bliver helt fjernet, har jeg det ikke godt med. Jeg søger derfor historier fra andre, hvor barnet har været i uk-stilling 8 uger inden termin, men som er endt med at føde normalt. Jeg ved godt, at det ikke har nogen indvirkning på min situation, men jeg har brug for at høre, at de godt kan vende sig.

18-05-2014
Lofl f
Lofl f

Tusind tak for svar, det var meget beroligende. 50 % er jo nogle gode odds, selvom der selvfølgelig er lige så stor risiko for, at det ikke lykkes.

Jeg har lige været ved jordemoder og skal af sted igen om to uger. Hvis han stadig vender forkert, vil jeg få en tid til scanning (og vendingsforsøg, går jeg udfra).

Og jo, vi har lige kort talt om sædefødsel. Men min jordemoder talte om, at børnene ikke måtte være for store. Mit første barn vejede 4200 g ved fødslen, så det kunne godt blive et problem. Men nu må vi se tiden an. Hun fortalte faktisk også, at nogle smutter på plads, når fødslen går i gang, lidt som du oplevede, Emma.

Jeg håber, at det lykkes nemt og smertefrit og uden personer, der skal lægge sig oven på mig :)

23-05-2014
Lofl f
Lofl f

Det er lige præcis sådan et svar, som jeg havde håbet på. Tak! :)

Det var meget kort, at jeg talte med lægen om det. Han nævnte også, at man ville forsøge at vende omkring uge 37 og ellers ville det blive kejsersnit. Men han mente i øvrigt, at man var ved at gå væk fra vendingsforsøgene, for de virkede næsten aldrig. Men det gjorde det så i dit tilfælde. :)

18-05-2014
Lofl f
Lofl f
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...