Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Barselsorlov

Min kæreste mener at han ska ha 6 mdr a barslen. Men har ikk lyst til at dele den med ham, men hvordan for man det lige sagt til ham på en ordentlig måde uden ham blir alt for sur/skuffet????

23-05-2014
Grisling1982
Grisling1982

Jeg forstår dig godt! Mor er bare bedst når man er helt lille og især når man er ammebarn. Det er da dejligt at din mand er interesseret, så tá jer en god snak og se hvad i når frem til...

25-05-2014
891274
891274

Ved nr. 1's far tog han det hele år da der er andre regler osv når den ene er på dagpenge og den anden på SU så farmand gik hjemme ved is det hele år og det er bestemt ikke niget der er fortrudt. Nr. 2's far ksn så kun tage de faste 14 dage grundet job. Meeen synes nu osse den var lidt hård mod trådstarter den der. Og til trådstarter, så nyd at farmand vil tage del af den bette med barsel osv. Det er sgut alle mænd der gider lortebleer, gylp og skrig og skrål...!!! :)

24-05-2014
Tullemor1984
Tullemor1984

Jeg forstår det heller ikke helt. Det er da dejligt med en mand der gider engagere sig i jeres barns liv og det giver ham og barnet mulighed for at opnå en nærhed som de fleste babyer kun har med deres mor. Så finder han også ud af hvor meget ansvar der er og hvor meget en lille baby kræver - det giver jo også dig lidt frihed senere hen og en mand der kan tænke selv ifht barnets behov og pleje. Mange mænd kan jo ikke engang finde ud af at pakke en pusle-turtaske uden at glemme halvdelen. Min kæreste tager 4 mdr barsel og jeg tager 8 og det synes jeg er super - både for ham, barnet og mig.

24-05-2014
Lonesbaby
Lonesbaby

jeg forstår ikke din holdning og synes ærligt talt du lyder som et forkælet barn. her har far haft de sidste 8 ugers barsel med H.. han har mulighed for 3 måneders barsel med fuld løn, og han har også meldt ud at han meget gerne vil trække dem fuldt næste gang. gerne for min skyld for det gav ham en enorm forståelse for hvad det vil sige at skulle passe barn 24 -7 og deres forhold udviklede sig også enormt. lige pludselig var far lige så god som mor og er det stadig... jeg køber ikke det økonomiske aspekt i det... hvis du er på dagpenge skal der jo ikke meget til før et arbejde vil kunne betale sig økonomisk, så man behøver ikke være kræsen. har du prøvet at spørge din kæreste om han mener det kan hænge sammen økonomisk?? her er jeg på SU, så vi har ikke den vilde indtægt, (faktisk svarer den kun til lidt mere end to gange dagpenge)men har altså stadig hele pakken, med villa, vogn og vovhund så det kan altså lade sig gøre ;-) håber i finder en løsning på jeres dilemma, du kan jo godt høre hvad holdningen er her inde...

24-05-2014
shanoma
shanoma

jeg synes du skal give ham barsel. lade ham komme til også kan du søge job.

24-05-2014
sine83
sine83

Du blir da kun den primære person i barnets liv pga amning, og fordi du ikke lader far komme til...
"Vil skam gerne dele barslen ikk noget der" hmm sådan lød det ikk før...?
"Men bare det at han forlanger/forventer det uden vi har snakket om det" er det ikke lige præcis det du selv gør...? Forlanger/forventer du ikke selv HELE barslen uden at have snakket om det?
Hvis det økonomiske nu er dit problem, så må i jo snakke om det, måske vil han så gerne have barsel at han faktisk tror på i KAN klare det på 2 overførselsindkomster.
Giv nu far en chance for pokker han er for dælen da ligeså meget forældre som mor er...

24-05-2014
Emma3007
Emma3007

Vil skam gerne dele barslen ikk noget der men bare det at han forlanger/forventer det uden at vi har snakket om det... Det vil være mig der er den primære person som vil ta sig af babyen i hverdagen det første lange stykke tid og det har og er svært at finde jobs i dagens Danmark og vi har ikk råd til at 2 går hjemme på overførsels indkomst..

24-05-2014
Grisling1982
Grisling1982

Jeg vil bare sige jeg godt kan følge dig! Du har jo ikk noget job at starte på efter barslen. Og det er stadig svært at finde job. Så chancen for du kommer til at gå hjemme i et halvt år eller mere, er altså ret god. Så skal i begge være hjemme? Nu ved jeg ikke hvordan det er hos jer. Men hvis det var tilfældet her, ville det stadig være mig der tog mig mest af barnet. Nu ved jeg ikke om du har født? Ellers er det jo ikk noget i behøves at beslutte nu. Nogen mænd kan jo godt ændre mening når først barnet er født.

24-05-2014
SaraKruse
SaraKruse

Helt ærlig hvad er forskellen på at DU forlanger HELE barslen og han forlanger NOGET af barslen???
Økonomisk tjaa men stop nu... Du er ikk mere eller mindre forældre end han er... Der skal to til tango...
Så lad da for pokker far få en chance for at opbygge et forhold til barnet og tage noget barsel. Synes godt nok du er egoistisk hvor du nægter uden at indgå kompromis.

24-05-2014
Emma3007
Emma3007

Det er nok mere fordi at han bare såen lige uden vidre forventer ell rettere sagt nærmest forlanger noget a den... Ligesom om min mening ikk tæller.. Jeg er på dagpenge og han i job, økonomisk set så er det bedst for oz at det er mig der tar barslen, da hans løn er bedre en dagpenge..

23-05-2014
Grisling1982
Grisling1982

Det må da være en drømme situation at det både kan lade sig gøre med din mands arbejde og at han ovenikøbet har lyst til at gå på barsel.Her har vi desværre ikke denne mulighed , så jeg tager et års barsel.Men tænker at det er de bedste forudsætninger for at far og barn også får et tæt bånd.

23-05-2014
Baby1214
Baby1214

Vi valgte at jeg skulle starte på job igen efter 24 ugers barsel og ellers skulle over på dagpenge, da jeg har den høje løn her i huset, gav det ligesom mest mening økonomisk.
Men det var slet ikke en økonomisk beslutning denne gang (barn nr. 3), for det første fik jeg nok ikke lov af min mand, for han vil gerne, men det er bare det bedste jeg har gjort for mig selv. Efter 6 mdr. med babygråd, bleer og amning har jeg haft et stort behov for at komme ud blandt voksne mennesker og være noget andet end mor (serviceorgan) og efter min mand har fået/haft orlov har han fået en helt andet selvtillid og initiativ til at tage/deltage/hjælpe til med vores baby, så jeg ikke behøver være på 24-7. For selv om jeg elsker mine børn, så er det praktiske omkring dem ikke altid lige inspirerende.
Men det er jeres barn og jeres barsel, så det er må I jo tage en snak om, jeres forventninger og lyst, og måske også økonomi. Og jeg tror jeg ville sige: skat, vi skal give besked til vores job, hvordan vi vil afholde barslen inden baby bliver 8 uger, så vi skal have fundet ud af hvad vi vil, kan og har råd til?
Og så kan jeg i øvrigt godt forstå, hvis man ønsker at tjekke ud af arbejdsmarkedet og nyde sit barn (og familie) på fuld løn, hvis man har den mulighed, uanset om man er mor eller far.

23-05-2014
Randi2010
Randi2010

Jeg synes det er SKØNT, at din kæreste gerne vil have muligheden for at gå hjemme med jeres barn - ligesom du. Synes du er lidt streng - men jeg prøver at lade være med at dømme dig, for du skriver ikke, hvorfor du har det sådan? Din kæreste er jo lige så meget forælder som dig, og jeg tænker at det ikke kan være meningen, at hans drøm om at være en engageret far skal spoleres. I må tage en snak om det og finde en måde, hvorpå I begge blir glade.

23-05-2014
ManneP
ManneP
Barn på 3 år og 2 måneder

Hvorfor vil du ikk dele?

23-05-2014
Emma3007
Emma3007
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...