Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Afgået ved døden i hjemme - hvad sker der så?

Min nabo forventes at dø i løbet af i aften/nat. Han er hjemme med familien omkring sig. Hvad kommer der til at ske når han er afgået ved døden? Jeg tænker på at det vel er begrænset hvor længe han kan ligge i sin egen seng i den her varme? Hvad gør man?

02-06-2014
h76
h76

Kondolere.
Håber alt er foregået stille og roligt.

04-06-2014
Emma3007
Emma3007

Han døde tidligt i morges og lægen kom så ved 14-tiden. Børnene og jeg var inde og se ham og lægge hver sin rose på hans bryst. Han blev så sunget ud ved 17-tiden og kørt til kapellet. Tak for alle jeres svar - jeg vidste ikke at man kunne ligge så længe i denne her varme uden at begynde at lugte. Så har sa lige lært noget nyt i dag.

03-06-2014
h76
h76

Min mormor levede 13 døgn uden mad eller væske 😥 (efter aftale med læge og hjemmesygeplejerske) hun var døende af lungekræft og havde fået sondemad et godt stykke tid inden beslutningen blev taget. Hun kunne ikke holde noget i sig og var kun kort ved bevidsthed ind imellem i de sidste to uger.
Hun døde en nat kl. 4, blev gjort i stand af hjemmesygeplejersken med det samme, vi var der til at tage afsked. Lægen kom kl. 11 og erklærede hende død. Bedemanden kom og hentede hende sidst på eftermiddagen.

03-06-2014
Melissa87
Melissa87

Min far døde hjemme en lummer-varm august eftermiddag. Han blev gjort klar om aftenen, men blev først lagt i kiste næste eftermiddag hvor familie og venner var samlet til en kold øl eller et glas vin efter min fars ønske. Jeg synes han lugtede lidt af prut til sidst, men ikke mere end at det var ok. Så et døgn var det hos os.

03-06-2014
Budda
Budda

Okay, mange tak for alle jeres gode svar. Det er et dobbelthus vi bor i og vi kommer hinanden meget ved. Han har været syg det sidste års tid og har været det vi vist kalder for døende et stykke tid nu. I går bad han selv om at få familien samlet og alle har nu været fordi og sige farvel. Læge, sygeplejerske og hjemmehjælper kommer hele tiden på skift. Han har intet spist i tre dage og væske får han kun via sådan en lille svampepind (aner ikke hvad den hedder). Han får meget morfin og det var ventet han døde i går. Men han er her stadig men håber sørme snart det slutter for det er rigtig hårdt for ham og familien.

02-06-2014
h76
h76

Der er næsten konstant sygeplejerske men jeg tænkte mere på det med at ligge død i hjemmet når det er så varmt som i disse dage. Kan man godt ligge i f.eks. 6 timer eller mere i den varme?

02-06-2014
h76
h76

Når han er død så ringer man til læge/vagtlæge, der vil så gå i hvert fald 6 timer, så kommer lægen og erklære ham død og laver en dødsattest, når lægen er adviseret kan man tage kontakt til bedemanden. man kan i mellemtiden gøre afdøde i stand, hvis familien selv ønsker at gøre det, ellers tager bedemanden sig af det. Så snart lægen far været der, må afdøde flyttes.

02-06-2014
zille86
zille86
Barn på 3 år og 4 måneder

Man ringer til vagtlægen, medmindre personen er tilknyttet hjemmehjælp/Sygepl, og fortæller hvornår personen er afgået ved døden, lægen kommer som regel efter 6timer for at sikre at personen er død.
Han skriver dødsstraf, og derefter kontakter man bedemanden, som så sørger for at få personen gjort i stand (igen hvis ikke der er hjemmehjælp inde over) og får ham i kiste og kørt i kabel :-)

02-06-2014
Emma3007
Emma3007

man kontakter hospitalet evt 112 som sender en læge ud for at erklære personen død og så kommer der en ambulance og henter personen. bedemanden skal man først bruge når man skal arrangere begravelsen

02-06-2014
morbritt85
morbritt85

Kontakter en bedemand, så hjælper han

02-06-2014
Helleelle
Helleelle
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...