Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvornår holder de ømme brystvorter med at gøre ondt?

Jeg er blevet mor til en sød dreng for 3 uger siden, og kæmper fortsat med meget ømme brystvorter, når jeg ammer. Jeg får at vide, at det er normalt med ømme brystvorter i starten og mange har det, men hvornår begynder det at lette?? Synes det er en kæmpe udfordring hver gang der skal ammes, og håber på det snart bliver bedre...

25-08-2014
Nicole80
Nicole80

Hvor er det dejligt at høre at i har knækket koden! Så kan man pludselig overskue at baby skal have mad mange gange i løbet af dagen. Jeg er også blevet så glad for at amme og vi hygger os rigtig :) Håber i får samme skønne stunder :)

18-09-2014
TineFroberg
TineFroberg

Vil lige give en updatering på min situation her hvor min dreng er knap 7 uger...

For 5 dage siden - efter at have SLIDT mig igennem amningen med smerter og sviende 'hudafskrapninger' på brystvorterne trods brug af suttebrik og lanolincreme i 6 uger, og helt på grænsen til at smide håndklædet i ringen og overgå til mme - ringede jeg til Det Private Barselshotel i Gentofte. DE har hjulpet mig! På 5 dage efter personlig og praktisk vejledning har min dreng og jeg fået knækket koden til en god og rigtig amme- og sutteteknik, og jeg har IKKE længere ondt, når jeg ammer! :)
Trods at der har været 8-10 fagpersoner (læger, sundhedsplejersker, jordemødre) inde over mine ammesmerter, i løbet af de første 6 uger har ingen spottet at min dreng suttede for yderligt på mit bryst og derfor sled kraftigt på mine brystvorter og desuden ikke fik suget nok mælk i sig under amningen.

Derfor til alle jer der oplever smerter under amning: Det er IKKE meningen at amning skal gøre ondt - heller ikke i starten! Jeg kan varmt anbefale at kontakte Charlotte og Det private barselshotel for at få hjælp. (barselshotellet.dk)

Hilsen en glad og lettet mor til Vincent :)

18-09-2014
Nicole80
Nicole80

Jeg fik også at vide at min dreng suttede rigtig flot. Men han fik alligevel klippet tungebåndet og først da han blev 7-8 uger kunne jeg mærke at nu havde han den rigtige sutte teknik. Så bare fordi det ser rigtig ud med læberne, så er det altså ikke sikkert de har ordenlig fat med tungen. Og det er der ingen der kan se..

29-08-2014
TineFroberg
TineFroberg

Jeg bed tænderne sammen i 1 år med den store. Og i 4 måneder med den lille. Indtil en sundhedsplejerske opdagede at jeg havde noget dårlig blodtilførsel til brystvorterne (når nogen sutter eller klemmer, som fx malkemaskine). Det gør ondt og regnes som en af de ting der gør at kvinder fysisk ikke kan amme. Jeg blev både skuffet og lettet. Raynauds syndrom hedder det.

29-08-2014
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg havde også sår og ømme bryster og brystvorter i begydelsen. Jeg husker ikke hvor lang tid jeg havde ondt, men omkring 4 uger er nok ikke helt galt...

28-08-2014
MutterGadegård
MutterGadegård

Jeg havde rigtig mange problemer med amning i starten, de første to måneder var helvede. Den første måned krummende jeg tær hver gang jeg ammede, den anden måned var det kun tænderne jeg bed sammen. Hverken lægen eller sp kunne komme med en forklaring. Han bliver tre måneder i morgen, og det køre bare. Har flere gange ville smide håndklædet i ringen, men glad for jeg kæmpede mig igennem. Håber det lykkes for jer

28-08-2014
Spunk1
Spunk1

Kommentarerne er fjernet af forfatteren.

27-08-2014
Nicole80
Nicole80

Ellers er suttebrikker måske en løsning der kan hjælpe

27-08-2014
Maveand
Maveand

Vi er blevet tjekket, og der er hverken trøske, svamp eller tydelige sår... Og sutteteknikken er godkendt af flere sundhedsplejersker.
Det er rart at høre at ømheden KAN gå væk selvom det har varet mere end de første 14 dage, som ellers nævnes de fleste steder på nettet.
Jeg synes de sidste dage at ømheden er mindsket noget, og tror måske det skyldes at jeg har været super-omhyggelig med at få ham til at gabe højt op, når han lægges til, samt lægge ham til så 'lige på' som muligt, for at undgå at han trækker brystvorten skævt og belaster den på den måde.

27-08-2014
Nicole80
Nicole80

Har din lille dreng hvide belægninger i munden? For så kan det være trøsk.. Jeg fik selv en dreng for ca tre uger siden, og det blev også ved at gøre ondt. Det vidste sig at være trøsk - en svampeinfektion.. Både jeg og baby kom i behandling - og vupti, to dage senere er smerten væk..

27-08-2014
frkpape
frkpape

Lillebror var 7 uger inden jeg ikke havde sår og smerterne forsvandt, husker tydeligt frustrationen.

25-08-2014
zille86
zille86
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...