Særligt sensitiv dreng - Erfaringer/råd søges.

Hej alle sammen.  Det er mit første indlæg herinde, har tidliere bare kigget med på sidelinjen.  Jeg har en dreng som bliver 3 år i november. Han er født 5 uger for tidligt, men med en hård start i bagagen. Han er en stille dreng som ikke kan klare forandringer. Han er nogle særlige kendetegn.  Han leger alene, helst.  Han lugter til alting, altid.  Han kan ikke klare larm og uro, altid.  Jeg er ikke i tvivl om at han er sentitiv, og da han var lille skærmede vi ham så godt vi kunne.  Men nu hvor han lige om lidt starter i børnehave, så det svært at skærme ham. Han er begyndt at reagere hjemme på de ting som sker i løbet af dagen.  Han bliver sur, ked af det, arrig og rigtig urolig. Jeg søger råd fra andre som har et sensitivt barn. Hvilke principper, hvilke målsætninger og hvilke ting bruger i for at få jeres hverdag til at fungere.  Vi bruger tablet med film til at "koble af" og så har vi overvejet at bruge "piktogrammer" til at gøre hverdagen mere overskuligt, men er ikke kommet i gang da jeg heller ikke vil overvælde ham.  Undskyld det blev lidt langt, men er der evt nogle som har nogle erfaringer eller råd, både omkring børnehave start og får at komme nogle er vores konfliker under kontrol.  Derudover hvordan man får familien til at forstå at man har et sensitivt barn og ikk e bare er pyldret forældre! :)

06-10-2014
Fibergris
Fibergris

Har din søn et alderssvarende sprog?


11-01-2015
bettina78
bettina78

Hej, vores dreng på tre er særligt sensitiv med frygtelige Night terror, efter overstimuli. Det bedste råd jeg kan give er, at tage iPad og tv væk. Hvis ikke helt, så kun at se det om formiddagen. Det er så overstimulerende for barnet, og det kører rundt i hovedet. Uden tv og iPad fungerer vores dreng langt bedre. Håber I finder noget som hjælper jer, alle børn er jo forskellige.

11-01-2015
jubar
jubar

Og det med at barnet reagerede på ting som sker i børnehaven er da et tegn på et sund og rask barn, self skal barnet reagere ved lyde og meget andet, og self kommer de endda til at drømme om de ting, de er børn, og det er sådan de takler ting i deres liv til de bliver voksne og forstår hvad alt drejer sig om

13-11-2014
Sebag
Sebag

At havde særlig sensitive børn er ikke en sygdom, det er en del af deres personlighed. Jeg har selv en datter på snart 1 år som er meget sensitiv. Man skal bare lytte til dem, man lære med tiden når ting bliver for meget, også skal man bare planlægge alt udfra deres behov. Sensitive børn behøver ikke at blive skærmet! Det gør dem bare mere sensitiv, man kan selv tage dem væk fra et område med uro som bliver for meget, men det med at forsøge at skærme dem er så forkert. De kan da ikke gøre for det, syntes det er så øv at mange forældre beskriver sensitive børn som et andet slagte menneske som skal havde hjælp af profesionelle! Det er da syndt, virkelig syndt. Stedet for alt det er så kan jeg råde jer til at sidde ned og lytte tilbered baby som har behov for jeres hjælp, og ikke alt mulig andet!

13-11-2014
Sebag
Sebag

En god ide er forresten at få en pædagog og fysioterapeut ind over for gode råd. Og måske få familien med så de kan få et indblik.

10-11-2014
lena_berry
lena_berry

Min kusine har en pige som er sensitiv og er nu 6 år. Men det er faktisk først nu de er blevet rigtigt bevidste om det og er kede af de ikke havde vidst det før. De skal rede hende med en børste over hele kroppen så ofte som muligt så hun vænner sig til fysisk stimuli. Og så skal hun have meget faste rammer og strenge rutiner. Derudover har de i skolen et sæt høreværn som hun kan tage på hvis der er for meget larm.

10-11-2014
lena_berry
lena_berry

Hej.
Jeg har en dreng på 4 år som er særlig sensitiv. Han er og har altid været meget stille og bliver hurtigt overstimuleret, han bliver syg og lukker verden ude når han bliver overstimuleret. Han fungerer bedst i børnehaven når han får en pause midt på dagen, så som middagslur eller inde på kontoret med lederen, hvor han kan lukke af for de andre børn. I børnehaven bruger de piktogrammer og det hjælper ham meget, vi bruger det ikke hjemme, da vi har faste rutiner ved de fleste ting og så snakker vi meget med ham om hvad der skal ske. Han er altid glad og er inde for det sidste år begyndt at lege med de andre børn i børnehaven og han vil nu også spise sammen med de andre. Han er aldrig blevet presset til at skulle være social, da alle fagpersoner siger det skal gøres i hans tempo ellers lykkes det ikke. Lige nu er han igennem et forløb på børnekliniken, hvor de ser på hvordan han kan hjælpes mere, så verden ikke bliver for meget for ham.
Det har hjulpet os at der har været fagpersoner på ham, som har skrevet alt ned om ham, det har vi vist til familie og venner, så de bedre har kunnet forstå hvorfor han reagerer som han gør, og hvorfor vi nogle gange må køre tidligere hjem, og at det ikke er fordi vi er pylret:-)

10-11-2014
Maiand1
Maiand1
Graviditetsuge 17

Hejsa Jeg arbejder i en børnehave hvor vi fik et set fortidige fødte tvillinger. De er også meget sensitiv. vi havde samtale med forældrene og dagplejer inden opstart. På den baggrund valgte vi at lave et stillerum til dem, hvor de kunne trække sig tilbage når de havde brug for ro og indtrykkene blev for meget. Det virkede rigtig godt og efter et halvt år behøvede de slet ikke rummet længere men deltager nu i alle aktiviteter og lege på ligefod med de andre børn.

06-10-2014
supermortil5
supermortil5
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...