Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Opfriskning af ris

Har fået af vide at mine ris er kedelig, så vil høre om der er nogen der nogle forslag til, hvordan man kan opfriske dem ? :-)

17-11-2014
Naja4
Naja4

Røde ris

1 spsk. Veg olie
1 lille finthakket løg
400 gr korte hvide ris (vi bruger de ris vi har hjemme, evt basmatiris)
1,5 tsk stødt spidskommen
0,5 tsk stødt ancho chili (vi bruger chili der ikke er for stærkt)
1 tsk oregano
1 tsk fint havsalt
1 tsk tørrede chiliflager (kan udlades)
2 spsk tomatpuré

Opvarm olie ved middelvarme, tilsæt løg og giv dem ca 5 min til de er gyldne

Rør ris, spidskommen, chili, oregano og salt i løgene og giv det 2-3 min mere

Tilsæt 8 dl vand samt tomatpuré og rør så det lige netop bliver blandet. Bring gryden i kog, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca 20 min eller til vandet er absorberet.

Løsn risene med en gaffel og server...

24-11-2014
Chili46
Chili46

Der er ingen tvivl om at han er kræsen, men havde dog ikke forventet at få den kommentar...
Men jo du må da meget gerne finde den opskrift, det lyder lækkert :-D

22-11-2014
Naja4
Naja4

Måske er det en kræsen person du har serveret det for.. Nu skal ris jo i det fleste tilfælde ikke overdrive smagen fra det mad (sauce, grøntsager etc) det bliver serveret sammen med...
Der findes mange forskellige rigsretter hvor smagen ligger i risene og jeg kan se at meget af det er nævnt her..

Vi har nogle 'røde ris' vi bruger som tilbehør til tacos, de består mere eller mindre af at stege et lille fint hakket løg i noget olie, så tilsætte ris, chili, spidskommen og oregano og røres i/steges med blandingen et par min og så tilsættes vand og tomatpuré og koger mere eller mindre efter forskrifterne..

Kan finde den nøjagtige opskrift hvis du er interesseret..?

21-11-2014
Chili46
Chili46

Jeg bruger basmatiris, og kommer salt i vandet, og har tilbehøre som sovs og grøntsager til.
Men blev noget overrasket da jeg fik den udmeldning, for synes ikke selv at de er "kedelige".... :-)

20-11-2014
Naja4
Naja4

Google rispilaf

18-11-2014
Omor
Omor

Kog dem evt sammen med en boullionterning/magiterning. Det gør jeg også smager de altså af lidt mere. :) Nu ved jeg ikke hvilke ris du normalt bruger. Men jeg syns basmatiris kan være noget mere interessant at spise frem for jasmin. En vildrisblanding kan også peppe det lidt op. Der skal du være opmærksom på at de skal koges noget mere. :)

17-11-2014
SofieMarie
SofieMarie

Jeg er også interesseret i at høre hvordan risene er kedelige.. Hvad er det for ris..?Herhjemme bruger vi typisk enten vilde ris, fuldkornsris eller basmatiris og har ikke sådan oplevet det problem.. Er det fordi risene mangler sovs/sauce..? Kommer du salt i..?

17-11-2014
Chili46
Chili46

Hvordan kan ris være kedelige? Er det ikke et spørgsmål om at have noget tilbehør til. Evt med en sovseagtigt, så risene ikke bare er tøre. Er de kogt nok?

17-11-2014
FruKjær
FruKjær
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...