Kan I give mig lidt ro på.....???

Hej derude, Min dejlige dreng på lidt over 1 ½ (blir 2 til marts), er en meget selvstændig dreng, der er meget god til at kommunikere alt hvad han vil og ikke vil. Hans sprog er meget fremme og han bruger det rigtig meget. Han er god til at finde på lege og fortsætte i dem sammen med os. Han har en rigtig godt temperament (altså rigtig godt😉) og vil bestemt ikke presses til noget. Dog er han god til at lære nyt og synes også det er sjovt. Nå, men grunden til jeg skriver er fordi at han ikke vil spise selv med ske eller gaffel endnu. Nogle gange vil han heller ikke spise med fingrene, men vil at jeg skal made ham. Jeg ved at han kan og min kæreste har sågar optaget det på video en aften jeg ikke var hjemme. Vi forsøger altid at sidde og spise med ham, så han kan spejle sig, men på det seneste har vores aftensmadstider været opdelt, så min kæreste og vores søn spiser sammen imens jeg mader og så må jeg spise når bassen er lagt i seng. Jeg forsøger altid at guide ham, men han kan til tider blive så tosset på mig hvis jeg forsøger at måltidet bliver helt ødelagt. Har talt med min dagplejemor og pædagogen om det og de siger begge at jeg skal tage den helt med ro. Han skal nok selv komme til at spise en dag..... Jeg høre selvfølgelig på hvad de siger, men kan også mærke at jeg lader mig stresse lidt over, at der er mange der siger at han nu, selv burde spise. Så, er der nogen af Jer der kender til denne situation eller har stået i noget lign og nu er helt anderledes??? Håber I kan give mig lidt ro på😊

06-12-2014
TH82
TH82

nu kom tråden lige op igen, så vil lige benytte lejligheden til at spørge hvordan det går hos jer??? er det blevet bedre med lillemanden og måltiderne?

22-02-2015
shanoma
shanoma

Tusind tak for Jeres svar, det hjalp😊😊😊😊😊 Jeg slår koldt vand i blodet. Du har ret Shanoma, at det da burde kunne lade sig gøre at spise sammen med dem, eller i hvert fald lige efter bettemanden er færdig og det skal da virkelig prøves igen. Det har bare været sådan at når han er færdig, så vil han over til mig, eller gør mig opmærksom på, at nu vil han vise mig noget/lege med mig.
Jeg tager det roligt nu og lader ham vise hvornår han er klar😊

08-12-2014
TH82
TH82

bare tag det roligt, han skal nok lære det, har dog endnu ikke set en konfrimand som ikke kunne spise selv ;-) som du skriver, så bruger han energi på så meget andet i sin udvikling så måske det er her han ikke kan overskue mere.. min søn var også igennem sådan en periode og om morgenen kan han stadig finde på at jeg skal made ham med hans havregrød...og han er altså 2,5 nu ;-) tror bare de føler en form for nærhed i en verden hvor de oplever større afstand til os forældre efterhånden som de bliver mere og mere selvhjulpne, så er det her en god kontakt og hyggestund.hvor de kan få nærhed... kan dog ikke forstå hvorfor du så først kan spise senere??? det synes jeg i hvert fald er at blæse problemet noget op... når hans værste sult er stillet så kan du vel godt få tid til at køre lidt ind sideløbende med ham. hvis det er fordi han er færdig så kan han vel også komme ned og lege lidt selv mens i voksne bliver siddende og spiser færdig sammen... håber du forstår hvad jeg mener, held og lykke med det hele...

06-12-2014
shanoma
shanoma

vi har prøvet lidt af det samme. min datter på 1 1/2 kan også sagtens spise selv men hun havde lige en periode for en måneds tid siden hvor hun syntes hun skulle mades. Vi tog kampen en aften fordi jeg var træt af ikke rigtig selv at få noget at spise. så hun fik simpelthen af vide at hun godt ku selv. hver gang hun gav mig gaflen fik hun den tilbage med beskeden at hun godt ku selv. hun blev så fløjtene arrig at hun overhovedet ikke ville spise noget den aften. hun sov igennem hele natten på trods af manglende aftensmad. det gentog sig aftenen efter men siden har der ikke været noget :-) jeg skal dog helst sidde med en ske/gaffel så hun kan skifte hvis hun har lyst :-) men det er en lille pris for at få lov at få sin aftensmad:-)

06-12-2014
CrazyTigerSmurf
CrazyTigerSmurf
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...