Håndtering af 4,5 årig pige - opdragelse

Børn er forskellige. Her kommer en kort beskrivelse af hvad min 4,5 årlige pige tit og ofte gør og siger. 1. Hun snakker uafbrudt, som regel er hun glad, men hun kræver konstant opmærksomhed, såsom når hun laver gymnastik øvelser på gulvet "se mor se mor se mor seee" og det gentager sig igen og igen, og både jeg og min mand kigger selvfølgelig og bliver imponeret. Men det trætter også, så når hun når til nr 20 "se se se" så begynlæder jeg at blive træt. Jeg har også andre ting at nå, fx madlavning mm. Der er også en lillesøster som skal have lidt opmærksomhed. 2. Min pige er meget frk modsat. Hun er vedholdende og kan blive hysterisk hvis ikke tingene går hendes vej. Blot et par eksempler fra tidligere idag: pigen sidder på køkkenbordet mens jeg laver mad. Så siger jeg at nu er der mad og hun må gerne sætte sig til bordet. Imens sætter jeg lillesøster til bordet og øser en portion op til hende. Den store pige siger så, hun ikke kan gå, så siger jeg at hun da har to ben at gå på. Hun siger "jamen jeg vil ha mad jeg er sulten" "jamen så må du jo gå hen og sætte dig så du kan få noget mad " " jamen jeg vil selv gå med min tallerken" " ok, øser en portion op hun selv kan gå hen med " jeg kan fornemme hun er ved at blive frk modsat. "Hun skubber maden ud på spisebordet og siger, moar.... Puuuuust... Maden er varm. Hun er dirigerede og sur i stemmen. "Du må gerne selv puste og lade maden køle af mens jeg øser op til mig selv og far. "Nu bliver hun rigtig irriteret og brokker sig over alt. Stolen står forkert, skeen er den forkerte. Hvis ik jeg gør som hun siger så gider hun ikke spise osv osv osv. Som nok de fleste 4 årlige jo gør. 3. Hun er ofte en fantastisk storesøster og hjælper og leger godt med sin søster. MEN der er også alt for mange konflikter. Den store stiller sig bevidst i vejen for den lille. De vil lege med det den anden leger med, river tingene ud af hinandens hænder osv osv. Så... Mit spørgsmål til jer er, hvordan takler i, eller synes i at man som forældre bedst takler den slags situationer som beskrevet her?? Det er selvfølgelig bare et lille bitte udpluk, men synes faktisk ofte det er meget udfordrende som mor at håndtere den store pige og bliver tit i tvivl om jeg gør det rigtige.

28-12-2014
Annedol
Annedol

Tak :)
Det er rart at høre i oplever lidt alla det samme med jeres 4 årlige :)
Madammundus... Du har ret... Jeg tænker også over om det er den store der altid bliver sat sidst, men prøver at lade min 4 årlige komme først ind imellem, så lillesøster må vente mens jeg giver opmærksomhed til den store. Men det er jo evigt svært at dele sol og vind helt lige. Nærmest umuligt.

01-01-2015
Annedol
Annedol

Syntes det lyder som min 4,5 årige. Tænker at det også handler om at finde ud af hvad det betyder at være 4,5 år. Jeg mener at der i den alder sættes krav men samtidig er der mange begrænsninger. Det handler om at barnet finder sin plads, og samtidig med at de er mega selvstændige også stadig har brug for bekræftelse, især når der er en søster/bror. Vil hverken kalde min søn et problem eller en engel, men elsker hans alder, med alt hvad den indeholder. Jeg prøver at holde lidt igen ved alle episoder og vurderer hvornår jeg skal tage kampene. Min mand har svært ved det, fx at O meget gerne vil spise med fingrene istedet for gaffel. I min optik er det vigtigere at han spiser og ikke vågner af sult om natten. Derfor prøver vi så længe det går at opfodre E ( 2,3år) til at spise med gaffel. Og på den måde påvirke ham og skabe en god stemning ved bordet.

29-12-2014
Omor
Omor

Rigtig mange børn har en meget veludviklet retfærdighedssans. Det betyder at den store vil bæres hen til bordet, ligesom den lille. Evt mades. Og have mad man ikke brænder sig på, ligesom den lille. I alle familier tages der naturligvis særlige hensyn til den lille. Det mærker den store. Tages der andre hensyn til dem store? Skal den lille nogengange vente på mor, fordi mor lige skal se den stores tegning/dans/? færdig?

29-12-2014
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Du lyder som en fantastisk mor som gør det helt rette. Man kan ikke gøre så meget.. Min søn er 3 1/2 år og han snakker også uafbrudt samtidig er han så stædig så hvis det ikke går efter hans hovede så bliver han sur! 😳 de små kræver opmærksomhed, men det kan også være fordi hun reagere på at hun ikke får al opmærksomheden fordi hun har en søster som også skal have noget af mor og fars opmærksomhed 😊

28-12-2014
Mor88
Mor88

:)

28-12-2014
Annedol
Annedol
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...