Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Suttebrik

Hej derude. Jeg har et lille problem. Min dreng på 1 måned vil ikke amme uden suttebrik. Da vi var indlagt på barselsgangen og jeg ammede ham fik mine brystvorter sår samtidig med at min søn ikke kunne tage ordentlig fat pga små brystvorter, derfor fik jeg suttebrik på og det gik meget bedre med amning. Men nu vil/kan han stadig ikke amme når vi ikke bruger suttebrik. Jeg har prøvet flere gange og det lykkes os ikke. Min sp siger jeg skal gøre det uden, men det ender med at min søn skriger hysterisk så jeg opgiver efter 5 min. Ved ikke hvad jeg skal gøre. Er der andre der har samme problem, som måske har gode råd?

17-02-2015
FadimeFirat
FadimeFirat
Barn på 3 år og 2 måneder

Juhuuuu idag tog han mın bryst uden suttebrik 😃 jeg brugte også madena fra sygehuset. Jeg er sååå lykkelig at amme uden brik. Han bliver præcis 4 mdr imorgen og tror han er blvet stærkere i underkæben 😊

18-05-2015
FadimeFirat
FadimeFirat

Medena, fik ondt i brystvorten af dem fra Philips. Og det var også den vi fik på hospitalet.

18-05-2015
Tapirta
Tapirta

hvad for nogle sutte brikker bruger i ?

15-05-2015
mussen35
mussen35

Har ammet uden problemer ved mine 3 første børn, men den 4. fik ikke gang i det og havde taget alt for lidt på ved 5 ugers tjek. Resulterede i 5 dage på Børneafd. med meget kyndig vejledning. Alt skulle måles og vejes hver 3.-4. time for at sikre, at han fik nok. Så på med brikker, som han accepterede, men kun tog 20 ml med, måtte malke resten ud og endeligt supplere med flaske. Jeg fortsatte kampen hjemme, og ved at øge mælkeproduktionen, fik han nemmere ved at spise. Efter en måned slap han brikkerne, men jeg måtte dog supplere med mm og mme på flaske. Lykkes det ikke i dag for dig, så prøv igen om en uge - det kræver tilvænning. Held og lykke med det hele!

13-05-2015
oktober2
oktober2

Nu er min søn snart 4 måneder og vi bruger stadig suttebrik. Det fungere fint men synes det er så besværligt. Jeg forsøger også flere gange uden suttebrik men han hyler og skriger også giver jeg op. Måske skulle jeg prøve det om morgenen hvor han er mest sulten og brysterne er godt fyldt op.

12-05-2015
FadimeFirat
FadimeFirat

Vi bruger ammebrik og supplere også med erstatning. Hverken min sp eller dem på hospitalet ser dog noget problem i ammebrikken. Ny forskning viser vist også, at de slet ikke er så problematiske længere, da de er lavet i så tyndt materiale efterhånden. Vi forsøger os også uden, men han gider det ikke ret længe af gangen.

07-05-2015
Tricky3
Tricky3

Vi brugte også ammebrik her et godt stykke tid inden hun lærte at tage fat uden, ammer stadig hun er nu 6,5 måned. Og er ammebarn. Hun er først lige begyndt på grød/mos den seneste uge.

05-05-2015
Afriday94
Afriday94

min datter ville heller ikke amme uden brik. jeg brugte brikken i nogle måneder, hvor jeg i mellemtiden forsøgte at undlade den. hun hylede og skreg fordi hun ikke fik fat. jeg undlod den en morgen, netop fordi jeg som regel var ved at springe af mælk. man må til tider forsøge at være lidt kold:) lige pludselig var den der;)

04-05-2015
sutteflasken
sutteflasken
Baby på 6 måneder

Det er noget sludder synes jeg. Vi opgav amning efter 10 dages kamp på sygehuset hvor det ikke fungerede og jeg måtte jo ikke bruge ammebrik hele hver gang og min mælk løb ikke til bla. på grund af stort blodtab ved fødslen. 

Nå men vi kom hjem og fortsatte med at give flaske og jeg malkede ud for at give hende den smule mælk jeg havde (100 ml. i døgnet) Men så for en uge siden tænkte jeg om jeg alligevel ikke sku prøve igen og lige siden har jeg ammet hende inden hun fik flaske og jeg producere mere og mere mælk nu. Langtfra nok til at mætte hende men uden den suttebrik ville det bare ikke fungere. 

 

Nogle gange synes jeg man skal fortsætte med det der fungere selvom det ikke er korrekt i følge de kloge :)

22-02-2015
230893
230893

Tineoo, nu bliver jeg mindre bekymret, tak for fin deling 😊

22-02-2015
FadimeFirat
FadimeFirat

Hej. Jeg har fra min datter var 1 dag gammel brugt ammebrikker pga forkert sutteteknik, som gav sår. Jeg har ammet min datter fuldt ud i 6 måneder og ammer stadig 2-3 gange om dagen, nu hvor hun er 11 måneder. Så det kan godt lade sig gøre at amme længe på trods af ammebrikker.

22-02-2015
Tineoo
Tineoo

Tine Froberg, vi har fået klippet hans tungebånd og fik at vide at nu ville vi mærke forskel på amningen, men desværre tog han ikke fat 😔

22-02-2015
FadimeFirat
FadimeFirat

Mcrempuff og Tullehmor, når i siger fuldt ud, hvor længe er det så? Jeg vil gerne amme længere end et halvt år nemlig men jeg tænker så længe han ammes så vil jeg producere mælk.

22-02-2015
FadimeFirat
FadimeFirat

jeg ammede også min søn med ammebrik da han ik ku holde ordentligt ved i mit bryst. Jeg fik anbefalet at bruge en brystpumpe efter hver gang jeg havde ammet for at opretholde mælkeproduktionen, skal dog ærligt indrømme at jeg fik det ik gjort da min brystpumpe er en ældre manuel model og er lidt besværlig at bruge uden en til at hjælpe

21-02-2015
TullehMor
TullehMor

Jeg ammede også med suttebrik fuldt ud- prøvede flere gange uden men fik sår og hun tog ikke rigtig fat så derfor besluttede jeg at bruge den fuldt ud-

21-02-2015
mcreampuff
mcreampuff

Har du fået ham undersøgt for kort tungebånd? Min kunne heller ikke tage ordenlig fat og han lave kæmpe sår på mig efter bare 14 dage! Men så fik han klippet tungebåndet, og med kærlig pleje og lidt suttebrikker så var jeg fin igen efter 6 uger. Og ammede ham til han var 6 mdr :)

21-02-2015
TineFroberg
TineFroberg

Tusind tak for jeres deling. Jeg har prøvet alt men det lykkes ikke. Jeg vil gerne amme til han er et år, så håber virkelig det kan lade sig gøre med ammebrikker.

19-02-2015
FadimeFirat
FadimeFirat

Jeg ammede udelukkende min datter med ammebrikker. Fuldt ud til hun var 4,5 mdr., hvor vi startede op med grød/mos, og stoppede amning helt, da hun var 6,5 mdr.

Jeg forsøgte mange gange at smide brikkerne, men det lykkedes aldrig, hun kunne simpelthen ikke få fat uden, og i samråd med min sundhedsplejerske blev vi enige om bare at fortsætte med brikkerne. Og vi gennemførte som sagt fuld amning med ammebrikker. Har i dag en dejlig pige på knap 3 år, som hele tiden har fulgt sin egen kurve og været i trivsel - med ammebrikker :-)

Håber på at kunne amme lillebror uden ammebrikkerne, da det da alt andet lige må være lidt nemmere/mindre besværligt, men på den anden side har jeg købt nye ammebrikker, som ligger klar, hvis behovet skulle opstå.

19-02-2015
MorLise85
MorLise85

Jeg ammede også med ammebrik, måden vi kom af med den på, var at købe en 1 ml sprøjte på apoteket, suge lige mælk op i den og når jeg så ammede M tog jeg ammebrikken væk samtidig med at jeg sprøjtede en lille smule mælk ind i mundvigen på ham når jeg lagde ham til uden ammebrik. Giver det mening :-)

19-02-2015
Caja
Caja

Jeg ammede med suttebrik men da han kun tog godt på hver anden uge. Så begyndte at supplere og så kig amningen i stå. Min søn havde kort tungebånd og lærte aldrig at sutte rigtigt. Jeg havde opgivet uden suttebrik.

18-02-2015
Tapirta
Tapirta

Grunden til at din sundhedsplejeske anbefaler at afveænne fra brug af ammebrik er at der er en risiko for at brystet ikke stimuleres og tømmes godt nok, og at man derfor kan få problemer med tilstrækkelig mælkeproduktion senere i forløbet. Læs evt her.:

http://www.ammenet.dk/wiki/ammesuttebrikker

18-02-2015
MiaGM
MiaGM

Kender du Ammenet.dk? De har også en gruppe på Facebook, hvor de giver rådgivning omkring amning. De er virkelig dygtige til at finde den hjælp mor og baby skal have for at få amningen til at fungere.
Sår skyldes forkert sutteteknik så det er jo sikkert ikke kun hjælp til at smide brikkerne du har brug for ☺️
Når du har søgt om medlemskab får du en besked du skal svare på før du bliver "lukket ind" - det er kun for at sikre at alle medlemmer læser retningslinjerne 😉😊

17-02-2015
MiaGM
MiaGM
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...