Opstart med skemad

Gode råd søges. Min søn er 4,5 måneder. Han er ikke nogen tyk baby, og efter først at være gået en vægtkurve ned ved 2 måneder og derefter at være faldet på kurven ved 4 måneder, anbefalede SP, at vi starter op på skemad. Det er jeg så lige begyndt på i denne uge. Jeg her startet med meget tynd majsgrød tilsat lidt æble/sveskemos for at gøre det lidt sødere. Min dreng vil først gerne proppe skeen med grød i munden og sutte lidt på den. Men efter et par prøvesmagninger klemmer han munden sammen og giver sig til at græde, hvis jeg viser ham skeen igen. Jeg er i tvivl om det er, fordi han ikke kan lide det. Eller om han bare skal vænne sig til det. Skal jeg fortsætte med den samme type grød eller evt prøve noget andet? Vil han blive forvirret, hvis han bliver introduceret til flere forskellige ting? Eller er det godt at prøve mange forskellige ting? Jeg er også i tvivl, om han overhovedet er klar til skemaden. Hvordan ved man om de er klar? Jeg håber, der er nogen, som har nogle erfaringer, de vil dele med mig :-).

12-03-2015
Friis77
Friis77

Min sp. sagde at børn skal være godt udhvilede og vågne, de skal ikke være "alt" for sultne, de må godt få noget mælk(amme/flaske) først .... jeg har været igang med ske mad i 1 uge med barn nr.3 på næsten 5 måneder... han får risgrød uden tilsat smag,, jeg blander selv smag til ,med en frugtmos gerne en der ikke er alt for mange smage max 3 forskellige(fx. æble,mango og fersken), da det giver en bedre smag, hvis man ikke selv kan spidse det, vil de heller ikke. vis du godt kan spidse det, så virke det mere intrasant.... som en anden skrev så prøv det samme 4 dage og skift. glæder mig til at skal igang med majs grød med frugtmos...ps. min søn ville heller ikke spidse til en start, så jeg vendted bare en uge mere så prøvede jeg igen. Børn er ikke ens så det er meget forskelligt hvornår de er klar til det. håber det er en hjælp.. ;-)

03-04-2015
1991
1991

Når barnet lukker af og skriger, så stop! Det er helt normalt at de kun spiser meget små mængder i starten. Nogle har brug for en meget kort tilvænning og nogle har brug for en meget lang tilvænning (flere måneder) vær tålmodig ☺️

14-03-2015
TineFroberg
TineFroberg

At spise er en evne der skal læres og udvikles, lige som at gribe om ting, kravle eller tale.
Jeg ville stoppe med at give mere efter de 4-5 skefulde, når barnet så tydeligt siger fra. Man skal ikke presse dem til at spise. Det er stadig så nyt med fornemmelsen af mad i munden så mon ikke det kommer :) 


Vi har også fået at vide at vi skal give samme smag flere dage i træk som det nævnes af en anden.
Min søn på 4,5mdr vurdere jeg ikke er klar til mad endnu. Han er ikke rigtig interesseret endnu. Faktisk taler mange om at nyere forskning tyder på at deres tarmflora heller ikke er klar før de er omkring 6mdr.

Men denne bog giver et godt overblik over SST's vejledning mht mad: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/udgivelser/2015/~/media/EC588B8083EA43AAA05856FBE4978BD8.ashx

En faldende vægtkurve er også set "rettet" op ved at barnet bliver tilbudt mælk oftere. Ammebørn ved eks. at tilbyde bryst hver 1,5-2 time (måske strække det til hver 3.time om natten)

13-03-2015
MiaGM
MiaGM

Mine har aldrig grædt... Men tænker lige umiddelbart om de muligvis kunne have tænder på vej... Begge mine viste stor interesse for maden...

12-03-2015
bonnieogmads
bonnieogmads

Da vores datter var fire måneder startede vi på grød.Det var ikke meget hun fik i starten ,men det blev stille og roligt bedre.Jeg fik af vide af sp at jeg skulle hive det samme i 4 dage så hun kunne vænne sig til det og derefter prøve noget nyt.Så kan man gå tilbage igen hvis det var et hit .Men start med det der er mest sødt ,da det er det de kender.

12-03-2015
Baby1214
Baby1214

Følger lige med her, min datter er 4 måneder og to uger ca, hun kan lige de 5 første par skeer med masgrød men så ender det med hun ikke vil have mere og skriger og græder/:

12-03-2015
ShaymaaSs
ShaymaaSs
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...