Er det okay for vuggestuen at vurderer om ens barn skal sove eller ej..

Mange gange har vi haft snakken med vuggestuen om at i starten (hun startede i sommers) skulle vores datter sove max 2 timer og 15 min og skulle senest op kl 14:15 for at vi kunne få hende til at sove om aftenen.. Lige efter jul skar vi det ned til  max 2 timer og senest til 14, tit oplevede vi at hun alligevel kom ud 11:45 og først blev hentet ind 14:20 hvilket gjorde at hun var umulig at få til at sove om aftenen.. I samme ombæring har vi haft snakken med dem om vigtigheden af hendes lur, for hvis hun ikke sover lur så er hun helt fuldstændig ødelagt allerede kl. 17.. - Hun er 2 år og 8 mdr. Nu er det sådan at den sidste måned har hun været faldet i søvn ml 12:20 og 12:30 og kommer så op kl 14, og det har fungeret perfekt.. Idag havde de så kommet hende ud ved 11:40 hvor pigebarnet så selvfølgelig ikke har villet sove, og så har de ved gud taget hende op 12:20 fordi hun stadig ikke sov og holdte på hun ikke var træt, og så har de taget hende med på legepladsen.. Jeg opdager det ved at jeg går ind for at tjekke på deres hjemmeside hvornår hun er kommet ud, for det giver mig en ide om hvornår jeg kan hente hende.. Og så kan jeg se hun ikke sover.. Der var kl. 12:45, det studser jeg over og tænker det måske er systemet, og giver det 10 min og tjekker igen hvor hun stadig ikke står til at sove, så ringer jeg så derop og får af vide at hun havde sagt hun ikke var træt og ikke ville sove idag.....??? Så jeg måtte op og hente hende, vi parkerede bilen herhjemme igen kl. 13:30, ned og have overtøj af, jeg bad hende tage sine bukser og strømper af og hoppe ind i sengen og pigebarnet var helt væk kl. 13:40.. Jeg sagde til dem deroppe, på en meget pæn måde at vi herhjemme godt ved hun er inde i en periode hvor hun selv mener hun bestemmer om hun skal sove eller ej, men at det skal hun altså.. Og så fik jeg af vide at hun jo ikke bare kunne ligge derude i 40-45 min uden at sove, og så var det jeg spurgte hvornår hun var kommet ud, og fik af vide det var hun ved 11:40 tiden, og så bliver jeg sgu lidt mopset, når det har været oppe at vende SÅ mange gange at hun ikke skal puttes før 12.. Jeg ved godt der er sygdom i personalet og de derfor er presset, men jeg synes simpelthen bare det er træls, nu har jeg ladet hende sove til 14:30, og så håber jeg ikke problemet bliver for stort med at få hende til at sove i aften, det gør det forhåbentlig ikke når hun kun har sovet 50 min.

19-03-2015
Chili46
Chili46

- Flere undersøgelse viser, at op mod halvdelen af forældre enten helt forsøger at undgå, at barnet får en middagslur eller forkorter den, da de er bange for, den ødelægger nattesøvnen. Men det forholder sig i virkeligheden omvendt - middagssøvnen er nemlig ofte en forudsætning for, at barnet sover godt om natten, siger læge og forfatter til bogen ’Børns søvn – din lille sovetryne’, Vibeke Manniche, til tv2.dk. - Får barnet ikke sin middagslur, bliver det i løbet af eftermiddagen tiltagende træt, og når det skal lægges om aftenen, er det overtræt og utidigt. Niveauet af stresshormonet, kortisol, falder normalt i løbet af natten, mens det stiger fra morgenstunden. Men er barnet overtræt og stresset, stiger niveauet ved aftentid, og det betyder, at barnet har endnu sværere ved at falde i søvn, forklarer Vibeke Manniche og pointerer, at det handler om at se på barnets samlede søvn på et døgn. - Mange forældre undervurderer barnets søvnbehov, og det har typisk brug for langt mere søvn, end det i forvejen får. Så middagsluren er en helt naturlig del af det samlede søvnbehov, tilføjer hun og siger, at børn helt op til fem år kan have gavn af en lur - ikke mindst i erkendelse af, at rigtig mange er i kronisk søvnunderskud. Middagsluren er ligeså vigtig som mad Ligesom børn har godt af at sove til middag, har de små ifølge Vibeke Manniche også bedst af ikke at blive vækket af middagsluren – ikke mindst når de er i institution, lyder det fra Manniche, som ved, at børnenes søvn ofte giver anledning til konflikter mellem forældre og dagpasningernes personale. - Mange forældre tror fejlagtigt, at det vil hjælpe på natteroderiet, hvis barnet bliver vækket efter at have sovet en time og ikke mere. Men det er forkert, siger Vibeke Manniche og uddyber: - Når barnet bliver vækket efter en time, vil det typisk være midt i den dybe søvn, hvorfor det vil være pjevset og pirreligt resten af dagen Samtidig gør det jo blot, at barnet bliver endnu mere overtræt og har endnu sværere ved at falde i søvn om aftenen, fordi døgnets samlede søvnmønster er blevet brudt.

22-03-2015
Beo79
Beo79

Jeg synes at I skulle læse artiklen: Lægen: du må ikke afbryde dit barnets middagslur ;-) Og det er skam ikke for at være efter nogle eller belærende ;-) Det står bla.: Mange dagpasninger har heldigvis en meget klar søvnpolitik, hvor det også fremgår, at de ikke vækker børnene. At bede dagpasningen om at vække børnene midt i en nødvendig middagslur kan på mange måder sammenlignes med, at forældrene bad personalet om at give barnet halvt så meget mad, som det har brug for. Eller slet ingen, slutter Vibeke Manniche.

22-03-2015
Beo79
Beo79

Horndrup... Jeg kan godt lidt at du uden videre dømmer mig uden du hverken kender mig eller mit barn.. Det fortæller mere om dig end mig...

Tro mig vi har prøvet at putte hende til normal tid, en halv time før, en halv time efter.. Jeg har siddet ved hende i op til 2 timer hvor hun bare har villet snakke, lege, synge.. Fordi hun simpelthen ikke har været træt nok til at sove og først er faldet i søvn mellem 22 og 22:30 fordi hun havde fået lov at sove alt for længe i vuggestuen, og det er for sent for et barn der skal op ml 6:15 og 7:30..

21-03-2015
Chili46
Chili46

Jeg er også pædagog og hos os har vi en sovepolitik. Børn under 2 år bliver ikke vækket og når børnene er over 2 år finder vi ud af i samarbejde med forældrene hvordan deres børn skal sove til middag. Personligt synes jeg ik at børn skal vækkes lige meget hvilken alder de har, det er en erfaring fra mit eget barn.
Jeg har også forældre som siger at mit barn kun må sove ca 2 timer osv. Eller at de kun må sove til kl. 14
Jeg tror at grunden til at forældrene ik kan få deres børn til at sove er at børnene er overtrætte fordi de ik for lov til at sove det de har brug for til middag. Havde en mor ligesom dig og vi spurgte hende om vi måtte give hendes dreng alt det søvn han kunne i en uge og han sov til tider til han skulle hjem og han sov igen når forældrene puttede han til aften. Den mor var rigtig glad for at han ikke blev vækket.

21-03-2015
Horndrup
Horndrup

(undskyld skøre mobil) (i det her tilfælde pædagogmedhjælper) så kontakt lederen og forklarede hvad der er sket og hvilken medarbejder der er "problemet" men prøv at snakke med stue pædagogen først, og forklar stille og roligt hvordan i synes søvnen fungerer mest hensigtsmæssigt for jeres datter, og se om i ikke kan finde en løsning

21-03-2015
happiness
happiness

hvis det ikke løser sig så tænker jeg at du igen giver får i lederen eller pædagogen på stuen.... Og hvis du oplever problemer med den samme medarbejder (i det her tilfæ

21-03-2015
happiness
happiness

Jeg tager det nu ikke som om at du er belærende...

Når vores datter fik lov at sove 2 1/2 time faldt hun først i søvn ved 22 tiden om aftenen, og det er altså for sent for et barn der så måtte slæbes grædende ud af sengen kl. 6:15-6:30 næste morgen, hun skal helst sove senest kl 21 for at fungere, og vi har aldrig forslået at luren skulle fjernes, når vi har oplevet hun begyndte at falde senere og senere i søvn om aftenen, rykkede vi 15 min på hendes middagslur som man anbefaler..

Her til morgen i vuggestuen spurgte jeg pænt, at hvis hun igen ikke ville sove om de så ikke ville ringe når de tog hende ind og før de tog hende på legepladsen (jeg er sygemeldt og går hjemme (starter barsel på tirsdag) og kan være der i løbet af 10 min).. Lederen af vuggestuen var for det første chokeret over vores datter ikke havde sovet lur og var blevet taget med på legepladsen igår, og sagde at selvfølgelig ville de det.. Pædagogmedhjælperen der åbenbart havde taget beslutningen igår, sagde at jeg jo selv kunne tjekke på nettet om hun sov og ellers hente hende..

Der blev jeg sgu mobset og sagde, at hvis det var meningen jeg skulle tjekke hver 10. minut om hun sov, så kunne jeg lige så godt konsekvent hente hende før hendes lur og spare de 3-500 kr i måneden..

20-03-2015
Chili46
Chili46

mit indlæg var ikke for at være belærende... det var for at prøve at give et bedre billede hvad jeg tænker er begrundelsen bag pædagogernes og... Og for at give dig mulighed for at kunne argumentere for en kortere søvn... De steder jeg har arbejdet, ville fuldt ud have accepteret din argumentation med at det er (næsten?) umuligt at få jeres barn til at falde i søvn i "ordentlig" tid, når middagssøvnen bliver for lang.... selvfølgelig kan der ske uheld, men jeg læser det som om pædagogerne overhører (eller ignorerer ) dig... hvis det er rigtigt, er det MEGET uheldigt....

19-03-2015
happiness
happiness

Jeg er pædagog, og vil sige at de fleste (både børnehave, vuggestue og dagplejer) af de pædagoger jeg kender siger det samme.... Det er fordi at (især) børn udvikler sig mens de sover, OG noget med deres REM søvn at gøre (den dybe søvn) - jeg er ikke inde det REM søvnen, men det er den argumentation jeg hører når jeg spørger ind til det... MEN samtidigt siger de at hvis forældrene beder om at man vækker deres barn så gør de det (da det jo er forældrenes barn) men at de fleste forklarer forældrene hvorfor de vil fraråde det... som forældre skal vi også argumentere for hvorfor vi beder de professionelle (altså pædagogerne) om at gå imod deres overbevisning for vores skyld.....

19-03-2015
happiness
happiness

Det passer så ikke helt, for ved min søster havde problemer med det, med hendes den mellemste og der var både kommune og sundhedspejerske inde over, og der fik pædagogerne af vide at de ikke havde noget at sige, hvis forældrene bad om at få barnet vækket...

19-03-2015
Chili46
Chili46

Vil bare lige pointerer at pædagoger ikke må vække børn, heller ikke på forældres opfordring.. Den egentlige grund kender jeg ikke, men jeg kender mange uddannet pædagoger og alle siger det samme, hvor meget de end vil MÅ DE IKKE vække børnene når de sover :)

19-03-2015
Zaggysmor
Zaggysmor

Det var også den lange prædiken jeg fik af personalet efter jul, da hun sov 2½ time hvor vi havde bedt om at hun max skulle sove 2 timer.. At de ikke vækkede børnene fordi de havde brug for middagslur, og om jeg vidste hvad det gjorde ved hendes udvikling at tage middagsluren fra hende... Øøøhhh der er slet ikke tale om at tage luren fra hende sagde jeg så, hun skal bare max sove 2 timer og senest op kl 14, og helst ikke puttes før kl 12 (hvilket vi sådan set sagde, fordi vi havde oplevet flere gange de netop bare så lod hende sove indtil 14 selvom det var over 2 timer)

Det er så åbenbart kun indtil at det ikke lige passer ind i deres planer at der ligger et vågent barn når de skal på legepladsen med dem der ikke sover, så er middagsluren åbenbart ikke så vigtig mere :(

19-03-2015
Chili46
Chili46

Jeg havde samme problem med min søns vuggestue, han har aldrig været et sove barn, og han sov tit først kl 23 om aften fordi han sov for længe i vuggestuen. Men da jeg konfronterede personalet, fik jeg bare den besked at de ville ikke vække børnene fordi de havde brug for deres søvn! Men det handler ikke om børnene, det handler mere om at de skal have deres pauser! Hvilket er trist at det skal være sådan! 😢 nu er han startet i børnehave og heldigvis sover han ikke i børnehaven:) så nu sover han endelig hele natten uden vrøvl:)

19-03-2015
Mor88
Mor88
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...