Sprog

Hej jeg har en søn på 2 år og 5 mdr. Han har ikke så meget tale i nu, ved ikke om det er normal. For de fleste i hans vuggestue, taler mere klart end ham. Han kan en del ord, men når han så forklare mig noget, der er mere en 3 ord, har jeg svært ved at fange det hele. Han har sit egen sprog. Han er også meget ofte forkølet. Så mit spørgsmål er om jeg skal have en ørelæge til at se på ham, Eller og hans sprog bare kommer sent ?

13-05-2015
PernilleSofie
PernilleSofie

mange tak for jeres svar alle sammen.

vi har bestilt en tid ved en ørelæge, som i selv siger heller tjekke en gang for meget.

31-05-2015
PernilleSofie
PernilleSofie

Ps. Du skriver det lidt som om det ku være vores dreng, han er også konstant forkølet og har også tit meget tyk ørevoks i hans øre.

20-05-2015
putte87
putte87

Hej jeg har også en dreng der er 2år og 5 mdr snart 6måneder. Hans sprog er heller ikke så godt endnu, gik lang tid før der begyndte at komme ord.

De ord han siger mest er gravko, traktor, bil, og hans navn. hans far hedder baar. Men han kan godt sige mor. Is er ii. Så Her er det også kun ord endnu ingen sætninger som sådan 2-3ord max. Men kan mærke på ham at der begynder at komme flere og flere ord nu her han prøver at efter sige det man siger. Så tror det er meget normalt, for drenge især hvis de ingen søskene har.

20-05-2015
putte87
putte87

Du skal selvfølgelig tage til ørelægen med ham. Og ørelægen skal måle trykket på hans ører. Man kan have meget væsentligt nedsat hørelse (helt op til 40-ish%) hvis man har væske på mellemøret (hvilket absolut ikke behver betyde, athan har mellemørebetændelse). 

Så hvis du bekymrer dig, så få ham da endelig tjekket. Der er ikke nogen brugerbetaling på ørelæger og de skal ikke have henvisning.

20-05-2015
MutterGadegård
MutterGadegård

Jo pædagogerne har haf en tale pædagog til at se på ham, men hun sagde at hun ikke ville gøre noget ved det nu, da det er meget normal at nogen drenge er sent ude med tale. Var ved lægen for et halv år siden og han sagde at hans øre ikke fejler noget, tænker bare at en øre løge måske lige ved lidt mere.

Han kan en masse ord, men har utrolig svært ved at forklare sig, og når jeg så ikke forstår ham bliver han sur/ked.
Er heller ikke sjovt og se ham sådan.

Han har tit gult/tykt ørevosk men ser ingen væske.
Men selvfølig kan der være tryk på ørene

19-05-2015
PernilleSofie
PernilleSofie

Min søn bliver bliver to om 2 mdr. Han snakker heller ikke rigtig. Jeg er også bekymret for det faktisk. Men har hørt drenge er lidt senere i udviklingen. Han var os lidt senere med at kravle og gå :-S min fætters datter 2 mdr yngre end ham? Og snakker allerede :-( der kan jeg godt blive lidt ked og stresset :-( måske jeg skulle få hans øre tjekket. Han forstår alt hvad man siger - tænker måske os fordi vi er tosproget, at det tager længere tid? Er der nogle der ved det? Jeg håber det kommer snart, kan ikke få ham til at sige mor :-( det gør lidt i hjertet :-(

14-05-2015
Ramcan
Ramcan
Barn på 1 år og 9 måneder

Jeh har en søn der blir to år om små tre uger han taler heller ikke meget endnu. Han høre og forstår alt man siger Til ham og reagere på det men det som om ham ik vil sige noget før han er sikker på han kan sige det. Og jeg har en tale pædagog i familien hun siger det er meget normalt at de udvikler sug sådan. De har noget at gøre med de i en tidlig alder er bevidste om hvordan man siger/gør ting 'rigtig' . Så tag det helt roligt det kommer lige pludselig. Og det værste man kan gøre er st stresse sig selv over det selvom det svært at lade være:-). Hvis din søn høre dig ig reagere på det du siger så er der nok ik noget med ørene men hvis du i tvivl så ring til en ørelæge men ellers ville jeg tage det helt roligt :-)

13-05-2015
nullehaj
nullehaj
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...