Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Stoppe amning??

Jeg er førstegangs mor til en søn på 2 måneder. Helt fra han blev født har amning ikke fungeret som det skal, men jeg har virkelig kæmpet. Han kan simpelthen ikke blive mæt af kun amning og han kan sagtens ligge ved brystet i op til en time og stadig ikke blive mæt, så jeg supplere med MME hver gang. Jeg synes det rigtig hårdt at skulle amme ham ca 40 min for så at give flaske bagefter, så at mætte ham kan der snildt gå en time med og derefter endnu 30-40 min på at få ham til at falde i søvn. Om dagen kan det lige gå, men om natten synes jeg det er rigtig hårdt! Jeg overvejer stærkt at droppe amningen og give ham kun flaske, men jeg får bare så dårlig samvittighed ikk at give ham bare lidt mm:/ nogen der har haft samme problem med ikke at kunne mætte deres baby ved amning? Og hvad gjorder i?

04-06-2015
MommyA
MommyA
Baby på 12 måneder

Mia - tak for det 😊 sende dem en mail med det samme!

09-06-2015
MommyA
MommyA

Når du ikke er på FB, er det letteste for dig nok at kontakte en ammevejleder gennem LLL. http://lalecheleague.dk/en/contact-lll-dk ...Cecilie og Sisse er et par af de fantastiske kvinder bag ammenet, så send mail eller SMS til en af dem 😊

09-06-2015
MiaGM
MiaGM

Er det kun på facebook man kan få fat på dem? Har nemlig ikke Fb.

09-06-2015
MommyA
MommyA

Når du nu gerne vil amme, så vil jeg råde dig til at få hjælp via facebookgruppen ammenet. Det er GULD værd. intet mindre. Der sidder en flok fantastiske kvinder klar til at hjælpe. De er udannede til at vejlede om amning. 
Der kan være rigtig mange grunde til at din søn er lang tid om at amme, og de er rigtig dygtige til at finde frem til hvad problemet kan være for lige netop jer. (De ved MEGET mere om bryster og amning end de kommunale sundhedsplejeresker). Det er langt fra sikkert at det er ammete mv. der skal til for jer.

Der kan nemlig også være nogle fysiske faktorer som spiller ind og gør at din søn ikke sutter så effektivt og dermed er nødt til at være længe om et måltid for at få nok. Der kan være spændinger i nak og ryg som driller - det afhjælpes gennem behandlig ved kranioskralterapeut eller kiropraktor. Din søn kan også have for kort tungebånd, og dermed ikke kan få rigtigt fat.

se eks her:
http://www.ammenet.dk/wiki/stramt-tungebånd 
http://www.ammenet.dk/wiki/hyppige-årsager-til-opgivet-amning 
http://www.ammenet.dk/wiki/for-lidt-mælk 

Søg hjælp på ammenet. (altså den lukkede facebook-gruppe)

09-06-2015
MiaGM
MiaGM

Jeg vil så gerne kunne droppe flasken og bare amme, så nu giver jeg de lige en chance mere. Har købt noget ammethe som jeg er startet med at drikke idag, håber det hjælper. Jeg drikker masser af vand i løbet af dagen, men vitaminer tager jeg ikke. Vidste ikke der var noget der hed ammevitaminer, dem må jeg heller lige få fat på. Min SP sagde jeg skulle prøve at amme 15 på hvert bryst og så give mme hvis han stadig ikke bliver mæt. Har dog prøvet at lad ham ligge lidt længere tid ved hvert bryst og det ser ud til at han bliver mæt. Han vil ihvertfald ikk have flaske bagefter 😊

09-06-2015
MommyA
MommyA

Jeg er 2. gangs mor. Første gang gik amningen uden problemer. Men 2. gang gik det ikke lige så godt. Jeg var parat til at kaste håndklædet i ringen og opgive, hvilket jeg følte som et stort nederlag. Jeg kontakter min sundhedsplejerske, som fik os genindlagt på barselsgangen i 6 timer med ammevejler. Det er det bedste jeg nogensinde har gjort.

Husker du at drikke nok vand, og få nok at spise/søvn.
Og hvis man har tanker og er stresset stopper det produktionen. Prøv at finde en hyggestund, uden telefoner, tablets, tv, mand osv. hvor det kun er jer to. At amme i 40 min er helt normalt. Begge mine har kunne hyggespise i en time af gangen. Og jeg har aldrig kunne malke ud.

En time efter amning er 40% af mælken allerede dannet igen.

Jeg tror det er en appetitspringer du har 😉

håber det lykkedes

Pernille

07-06-2015
hønemor
hønemor

Du har allerede fået mange svar fra andre om at der ingen skam er i at give flaske og evt vælge amningen fra. Og det er et ok valg at træffe hvis det er det som føles rigtigt for dig. Kvinderne i din familie har dog ret i at MM er den aller bedste ernæring for et barn, det kan desværre ikke benægtes. Det lyder i mine øre som om du symptombehandler og ikke har fået hjælp til det faktiske problem med din amning. Og det er synd. Hvor meget du kan pumpe ud siger overhovedet ingenting om hvor meget mælk du rent faktisk producerer. Kun meget m eget få kvinder kan ikke producere mælk nok til at mætte deres børn, for langt langtlangt de fleste drejer det sig om at det teknikken der ikke er rigtig. Er du interesseret i at arbejde på at få amningen til at køre så du evt helt kan slippe for at supplere? Eller er du mentalt der hvor du er klar til at smide håndklædet i ringen og opgive at amme?

06-06-2015
MiaGM
MiaGM

Helt seriøst så går jeg ind for at alle skal amme deres barn - hvis de kan.. Synes det lyder som om din mor og svigermor ikke tænker på dig og at du gør hvad du kan.. Kan godt forstå du gerne vil men når du nu ikke kan så tag en beslutning. Tænker om en middelvej kunne være en løsning så du ikke ammer om natten, eller som en af de andre skriver, giver flaske og ammer bagefter og evt. Også før..

06-06-2015
Levin89
Levin89

Hvis du ikke får mere end 20 ml ud på 40 min ville jeg nok sige drop amning og brug MME 😀
Jeg brugte selv 1 1/2 mdr på at få amning til at fungere uden held, snakkede så med sundhedsplejen om det og hun sagde at vi skulle gøre så det også kunne fungere for os (og var til at holde ud) så det blev med udmalkning (havde rigelig med mælk) og da vores var 4 mdr havde jeg ikke mere mælk og så blev det MME til alle måltider.
Min søster havde slet ingen mælk til hendes og brugte MME fra fødslen og deres datter har det godt trods det 😀

06-06-2015
HelleNP
HelleNP

Prøv med et hvidtøl og amme te det sætter gang i produktionen .Så er du får hvilet dig og spist og drukket godt i løbet af dagen .Der findes også noget der hedder mælkebomben ,har ikke selv prøvet den men den skulle være ret effektiv .Derudover er det en god ide med ammevitamin og fiskeolie .

05-06-2015
Baby1214
Baby1214

hvor meget drikker du i løbet af en dag ? jeg spiser også 1 vitaminer pille 2 fiske olie piller samt mælke styr tabetet davligt spiser du nogle vitamin ?

04-06-2015
mussen35
mussen35

Og pøj pøj med det hele 👍🏼😉

04-06-2015
oktober2
oktober2

Efter at have ammet 3 børn, burde det jo være en leg at mætte den 4. Men han fik aldrig teknikken, og det endte i stedet med indlæggelse og hjælp til udmalkning og supplering af mme. Da han var 4 måneder var jeg endelig mentalt klar og indså, at det længe havde været tiden at droppe amningen og give fuldt mme. Det er så fine erstatninger, man kan få i dag, så baby får alt den skal have. Lyt til dig selv - det bliver ikke første gang, du kommer til at vælge hvilken kamp, der er værd at kæmpe.

04-06-2015
oktober2
oktober2

Jeg har en elektronisk avent pumpe. Igår da jeg prøvede at malke ud kom der 20ml på 40 min!!

04-06-2015
MommyA
MommyA

Det tager ca 10-20 min per gang har også købt en elektronisk bryst pumpe i babysam for 800kr en pigon det er sku god 😁

04-06-2015
mussen35
mussen35

jeg malker kun ud nå der er tid til det og i dag har jeg gjort det 3 gange i dag der er kommet 370 ml til sammen så det jeg glad for og jo mere jeg har tid til at pumpe ud jo feder bliver mælk også 😊

04-06-2015
mussen35
mussen35

Mussen35 - hvor længe malker du ud, hvor hvor meget mælk kommer der?

04-06-2015
MommyA
MommyA

Hej har også kæmpet en kamp på det amning men er så gået over på flaske også så malker jeg det ud jeg kan også give jeg det så i flaske nå hun har fået mme for min mælk mætter hinde heller ikke alene hun er også 6 uger og har kæmpet hele vejen igennem vil heller have en dejelig glad baby og ikke en sur så ingen dårlig som vittigheder her heller

04-06-2015
mussen35
mussen35

Jeg giver ham altid mellem 80-100 ml flaske efter amning. Prøvede også en dag at malke ud med en elektronisk pumpe, og på 40 min kom der kun 20 ml ud 😳 jeg har hverken lyst til at tage nogle steder hen når det skal tage så lang tid at mætte ham, det fungere på ingen måde og jeg er ved at være sindsyg ikke at kunne komme ud med min søn. Min mor og svigermor er så gode til at banke mig i hovedet med at jeg skal amme ham så meget jeg kan, for mm er bedst og det er der jeg får sååå dårlig samvittighed, for jeg vil jeg gerne at min søn får det bedste.

04-06-2015
MommyA
MommyA

Jeg har haft helt samme problem, og min søn på 6 uger er nu helt på flaske og jeg fik piller til og stoppe mælken da jeg syns jeg havde kæmpet min kamp for det skulle fungere.. men til sidst ville min søn heller ikke tage brystet da flasken var meget nemmere og få noget ud af

04-06-2015
TrineNorspang
TrineNorspang
Barn på 1 år og 6 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...