Er grædefærdig

Har en trodsig 3 årig der har gået i børnehave i to måneder nu. Han er ikke altid nem at få med hjem, for at sige det mildt. Idag var endnu en dag hvor min lille fis skulle hentes, endnu en dag hvor han ikke er tilfreds. Jeg er gravid (23+5 idag) og sygemeldt pga mulig truende for tidlig fødsel. Det indebære at jeg ikke må bære på min søn. Men han skriger fra rummet han leger i, og ud til garderoben. Han vil ikke gå selv og skriger som sagt. Han får tøj på og vi skal gå de her 300 meter hjem. Han nægter at gå og råber og skriger. Jeg får (hvad jeg føler modbydelige blikke) på vej hjem. Tårene presser sig virkelig på. Jeg føler mig som den værste mor fordi min søn reagere sådan😔 gode råd tages imod med kyshånd, hvad i andre gør når/hvis i oplever dette🙏

25-11-2015
Camillamortil2
Camillamortil2

Kære Camilla,

Først og fremmest hvor er det dejligt, at din søn er glad for at gå i sin børnehave. Dernæst er du bestemt ikke en dårlig mor! Din søns reaktion skal på ingen måde tolkes som noget der er rettet mod dig som mor, eller at han ikke har lyst til at komme hjem.
Din søn har nu gået i børnehave i 2 måneder og er stadig nysgerrig på alle de nye ting, som han bliver præsenteret for, såsom legetøj, legekammerater osv. derfor kan det være svært at sige farvel. Desuden er der så mange nye indtryk og nyt at forholde sig til, i overgangen fra vuggestue til børnehave, hvilket kan være udmattende og meget krævende for det nye børnehavebarn.
Din søn er i en alder, hvor han begynder at fordybe sig i en leg/aktivitet og derfor kan det være enormt frustrerende, når mor pludselig kommer og siger at han skal hjem. Han bliver afbrudt i noget han er opslugt af og reagerer ved at blive vred.
Et råd kunne være, at tale med pædagogerne i børnehaven omkring jeres afhentning. Pædagogerne kunne eventuelt være med til at forberede din søn på, at mor snart kommer og så er det tid til at gå hjem for i dag.

Har du brug for nogle flere uddybende råd er du velkommen til at kontakte os på trygstart@gmail.com eller på Facebook "Tryg Start - Rådgivning til småbørnsforældre"

De bedste hilsner
Patricia og Michelle - Tryg Start

25-11-2015
TrygStart
TrygStart
Planlægger

Jeg har selv en trodsig 3 årig pige.. Hun er super glad for sin børnehave, og er heller ikke til at drive hjem...
Hun græder godt nok ikke, men kan i den grad blive gal!.. Jeg har erfaret at "lokke" hende med at vi skal hjem og lave noget hyggeligt sammen... Eller har taget mormor med... Jeg er selv gravid med vores nummer 2, har svær bækkenløsning og har fået konstateret graviditets sukkersyge... Så har også mit at tumle med... Du er ikke en dårlig mor, og de folk der giver dig blikke, ved bare ikke bedre...
Prøv at fortæl (med super spændene stemme) hvad der venter ham når i lommer hjem... Det hjælper altså her, når frk. Diva løber fra stue til stue og ikke vil med hjem.. 😊

25-11-2015
chrispigen5
chrispigen5
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...