Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

os med september 2015 børn

Nu har jeg jo set i flere af mine og andres oplæg at vi er flere der har børn fra september 2015. Syntes så det kunne være sjovt med vores "egen" tråd hvor vi kan søge råd og snakke børn :) Jeg har først spurgt til vægt og sådan og endnu en gang vil hegn lige høre hvor store jeres børn er blevet nu. vægt, højde og hvad str i bruger i tøj? :) Mvh Z og mor.

02-09-2016
Mussi85
Mussi85

Nu er vores unger jo snart 4 år...

Har Jeres haft skoldkopper endnu?

E har ikke haft skoldkopper og vi er så småt begyndt at overveje at købe skoldkoppevaccinen i stedet for at lade en få sygdommen med alle de irriterende sår der klør og giver skorper/ar - især fordi man kan risikere at få helvedesild senere hen når man har haft skoldkopper.

Jeg har haft helvedesild. og det er langt værre end skoldkopperne - for det svier og brænder.

21-05-2019
Henr83
Henr83

Det endte med at jeg selv måtte ringe og bestille en tid hos Tandlægen til 3-årstjekket

E fik stor ros, fine tænder som var flot børstede.

Så det var en super fed oplevelse både for mor og barn.

02-03-2019
Henr83
Henr83

Børnefamilieydelse d. 20/10 - det er jo en lørdag.

Får vi dem om fredagen eller om mandagen, hvad tror I?

17-10-2018
Henr83
Henr83

Ja det er lige med at få alt til at hænge sammen, tror vi fik besked i maj at vi skulle bestille tid, men der har været meget mangel på tandlæger så derfor lang ventetid. Mener de plejer at sige 2 år og 9 mdr her i Aabenraa

14-09-2018
sølsnes
sølsnes

Jeg giver det lige en chance, mht. tandlægen - hvis ikke der kommer noget i næste uge, så ringer jeg selv. For det skal være i September - jeg ved ikke hvor meget tid jeg har i Oktober.

14-09-2018
Henr83
Henr83

Ja tiden flyver afsted . I Aabenraa kommune modtager vi brev om tandlæge skal til tandlæge med lillemanden mandag 👍.

12-09-2018
sølsnes
sølsnes

På mandag bliver Emilie 3 år :)

Utroligt som tiden går. Hun er en djævel i øjeblikket, jeg har konstant små konflikter med hende - ofte i forbindelse med tøj og bleskift, eller i klassikeren - når vi skal skynde os ud af døren for at komme i børnehave.

Men bortset fra det er hun en drøm. Min elskede lille prinsesse og charmetrold :)

Hun skal jo til lægen i forbindelse med et 3-års check, skal lige tage mig sammen til at ringe til lægen...
Men hvad med tandlægen ringer man og bestiller tid eller får man en tid tilsendt?

11-09-2018
Henr83
Henr83

Nu har Emilie gået i børnehave i en lille uges tid og det går bare super godt.

De 2 første dage var lidt svære, men nu har hun vænnet sig til stedet og til de voksne - så nu kører hun bare derudaf.

Hun er endnu ikke parat til at slippe luren, men måske når hun har gået der en måned - kan vi eksperimentere med blot 1 dag om ugen og så øge antallet som dagene går.

06-08-2018
Henr83
Henr83

Spændende med alle de gode ting der sker med vores små pus 😊 der ikke er helt små mere.. er hvor det bare fedt at se hvordan de udvikler sig og udfordre verden .. M skal starte i børnehave 1 august og er hel klar 👍, så tænker vi bruger ferien på ble projekt hvilket han er godt igang med i vuggestuen, kan ikke finde ud af om vi skal prøve sutten eller om der sker for meget så 🤔🤔

05-07-2018
sølsnes
sølsnes

Vi har gang i projekt slut med sut og det går egentlig meget godt i betragtning af at E i lang tid har haft den næsten 24/7 når vi har været hjemme. Hun græder når hun kommer i tanker om den, men sover faktisk fint uden sut (vågnede kun 3 gange den første nat) og hun spørger en del efter den - mest om morgenen og lidt i løbet af dagen. Vi har ferie nu, så nu tager vi kampen - for det er nu vi har overskud til det.

Og på tirsdag skal vi besøge den børnehave hun skal gå i :) Det bliver spændende....

24-06-2018
Henr83
Henr83

Så er Z startet i børnehave 😱 Det går så stærkt!

05-06-2018
Mussi85
Mussi85

Han går i vuggestue nu, så han er ofte på den store legeplads i børnehaven. Han har for meget krudt i rumpen til at sidde stille til en bog 🤣🤣. Har været på bib med ham flere gange og de store en kæmpe succes her. Han er begyndt at tisse hvergang han kommer på wc og tisse både hjemme og i vuggestuen. Samt han ofte er tør efter middagslur, så spændende om han smider bleen inden børnehave start. Han er blevet utrolig selvstændig efter en periode på 4 mdr hvor jeg har været dårlig gående og ikke har kunnet meget. Så han var “nød” til selv. Det har været en gevinst nu kan jeg se. Hvordan går det med jeres små pus 😊

02-04-2018
sølsnes
sølsnes

Ja, det er utroligt som tiden går.

Hvad gør du for at forberede ham?

Emilie skal formentlig begynde til d. 1. august. Hun skifter fra dagpleje til børnehave, så jeg forsøger at læse børnebøger om børnehave for hende, har pt. købt 2 - men overvejer også en tur til biblioteket.

31-03-2018
Henr83
Henr83

4 mdr så er lille manden klar til børnehave 😊 hold op det får stærkt.

31-03-2018
sølsnes
sølsnes

Hvor dejligt 👍🏻 Jeg vil også gerne have en mere, og gerne snart! Farmand er dog kun med på ideen halvdelen af tiden 😂

26-02-2018
Mussi85
Mussi85

Emilie skal være storesøster, jeg ved bare ikke hvornår - for vi har kun lige taget beslutningen om at få en mere :)

25-02-2018
Henr83
Henr83

Mange tak 😊

27-09-2017
sølsnes
sølsnes

Hej sølsnes, tillykke med de 2 år :)

26-09-2017
Henr83
Henr83

Tillykke med de 2 år 😊😊 vores krudtugle bliver 2 om 9 dage, de store er begyndt at tælle ned:).

17-09-2017
sølsnes
sølsnes

I dag bliver Emilie 2 år :)

En stor dag, tænk at det er 2 år siden mit lille mirakel kom til verden.
Hun blev forkælet med æbleskiver m. syltetøj og flormelis samt kakao til morgenmad :)

Hvad med Jeres børn? Jeg ved der er nogen af dem som allerede er 2 år nu og så må der også være nogen som snart bliver det.

17-09-2017
Henr83
Henr83

I dag er der kun 1 måned til min lille pige bliver 2 år - utroligt som tiden går.

Så varer det ikke længe før den står på børnehave.

I min kommune tilbyder sundhedsplejersken et 2 års-tjek også selvom der jo er det obligatoriske lægetjek, jeg overvejer lidt at tage imod tilbuddet - det kan jo ikke skade at få 2 professionelle vurderinger på barnets udvikling.

17-08-2017
Henr83
Henr83

Helt vildt som tiden går :)

Nu er E blevet 22 mdr. tænk bare kun 2 mdr. til mit lille pus bliver 2 år.

Der er sket meget på disse næsten 2 år, hun er strid for tiden - men hun vil altid være mit livs lys.

Hun snakker løs og hun er efterhånden så sprogligt dygtigt - så det ikke kun er hendes mor der kan forstå hvad hun siger :)

Favoritsangen pt. er Pjerrot sagde til månen, men Lille Peter Edderkop & Hjulene på bussen er også stadig på hitlisten.

21-07-2017
Henr83
Henr83

I dag nævnte dagplejen at E er skudt temmelig meget i vejret her på det sidste og selvom jeg for nylig skiftede til str. 86, blev jeg nysgerrig og målte hende - siden d. 22/4 er hun vokset 3 cm. så nu er hun 87 cm. :)

Sprogmæssigt er der også sket rigtig meget - nu kan hun sige små sætninger (så man forstår hvad hun siger). Men det er stadig mest 1 til 2 ord af gangen hun bruger.

Hun er mega glad for sangene Drala, Lille Peter Edderkop & Hjulene på bussen, så dem synger vi meget. Hun har længe sunget teksten til Drala (indrømmet den er også nem) - Nu er hun så begyndt at synge med på teksten til Lille Peter Edderkop (dog kun "Så kom solen", den linie synger hun konstant - så det er lidt ligesom der er gået hak i pladen) Og mht. Hjulene på bussen, der kan hun 3 linier fra sangen "Rundt, Rundt, Rundt" "Båt, Båt, Båt" og "Av mit hovedet". (Den sidste del stammer fra Jesperhus's version af sangen - det er en giraf der er kommet ombord på bussen, søg efter den på youtube hvis I ikke kender den) :)

Hvordan går det med Jeres rødder?

29-05-2017
Henr83
Henr83

Hej sølsnes, E er også temperamentsfuld og i øjeblikket er hun virkelig en dramaqueen.

Der er dage hvor hun nægter at sige farvel, så er der dage hvor hun stortuder når jeg går - så for tiden går jeg når hun er optaget af leg for at undgå en ulykkelig lille pige.

I weekenden fik hun 3 hysteriske anfald på 1 dag. Det blev for meget for mig, så til sidst røg hun på hovedet i seng.

Og så er hun bare mega trodsig for tiden. Mega provokerende.

03-05-2017
Henr83
Henr83

Hvor store er Jeres rødder nu?

Jeg har lige målt E og hun er 83 cm, så igen er vi på grænsen mellem tøjstørrelser. Noget er for småt, noget er for stor og noget passer perfekt.

22-04-2017
Henr83
Henr83

Hvorfor er mænd så dumme?????? :(

Her til aften valgte E at kravle op i sin dukkevogn, hvilket resulterede i at hun faldt med hovedet først ned i gulvet, ret hårdt fald.

Tøsen tuder gevaldigt og det første jeg tjekker er selvfølgelig hendes tænder. Jeg ser blod i kanterne omkring de to midterste fortænder (i overmunden). Trøste, trøste, trøste og så får lidt vand - alt er ok.

Jeg siger så til min kæreste at han er nødt til at tage hende med til tandlægen i morgen for at tjekke at alt er ok. Og hans svar er så "Er det nødvendigt" Øh ja, jeg så blod, "det kan da lige så godt være fra hendes læber", øh ja, det kan det - men man skal have tjekket tænderne hos tandlægen, for at det kan meldes til forsikringen.

Jeg svarer så mega køligt, nå jamen hvis du har andre planer i morgen - så kan det da også vente til på onsdag, når jeg selv har fri.

Hvorfor er mænd så dumme? Helt ærligt - det er jo ikke første gang hun slår tænderne, og der fik hun dem også tjekket.

17-04-2017
Henr83
Henr83

E kan godt blive hysterisk. Men der skal meget til, oftest er det fordi hun er mega træt.

Man siger jo om børn i 2 årsalderen at de bliver trodsige, men det er E dælenme allerede. Hun kan være noget så provokerende og i øjeblikket er alting bare nej, så det kan være svært at vide hvad hun vil.

29-03-2017
Henr83
Henr83

Vi lavede en kold tyrker fredag med hans go nat flaske.. han har de sidste par uger haft dage hvor han spiser rigtig godt til aften og trods det en hel flaske.. som resulterer i opkast 10 min senere og total bundskift af alt i sengen.. det er gået nogenlunde.. har haft 2 dage hvor det har taget halvanden time og få ham til at sove.. hvis jeg forlader værelser skriger han helt vildt, så har måtte tage computeren med ind for at læse mens han faldt stille og roligt i søvn.. Han virker ikke til at mangle sin flaske han er mere modvillig i at skulle sove da han tømmer sengen for alt udover madras :).. men han sover hele natten igennem efter flasken er væk det gjorde han ikke inden heller ikke selvom det er blevet sent eller taget tid at putte.. M er en total ude dreng og bliver vildt hysterisk hvis han ikke må komme ud når han kommer hjem fra vuggestue.. hvordan er jeres med temperament.?

28-03-2017
sølsnes
sølsnes

Så længe det fungerer med at sove i samme rum evt. seng - så skal I også bare tage Jeres tid med det. Men ikke for længe, for jo ældre barnet er, jo sværere kan skiftet til eget værelse blive mega svært.

27-03-2017
Henr83
Henr83

Denne kommentar er blevet slettet af forfatteren.

27-03-2017
Henr83
Henr83

Vi har droppet natflasken for en mdr siden med en kold tyrker. De første dage vågnede og søgte efter den og blev så tilbudt vand, det var han ikke til tilfreds med. Men nu er den helt væk. Jeg tænker at jeg fra næste uge prøver at droppe den han får når han bliver lagt til at sove og så må vi se hvordan det går. Han er dog ikke kommet på sit eget værelse endnu, men vi tager det bare stille og roligt :) super sejt gået med E!

07-03-2017
Mussi85
Mussi85

Hej Mussi85, hvordan går det med Z og afvænning af sutteflaske?

Jeg brugte weekenden på flaskeafvænning for E, valgte metoden kold tyrker med den sidste vælling i sutteflaske torsdag aften, og derefter en drikkedunk med sugerør kun med vand. Jeg forventede at det ville blive svært at putte hende og at jeg ville få søvnløse nætter - men nej, E var bare så dygtig og hun sov endda igennem som hun plejer :)

Så jeg er mega stolt af min Lille Musling :)

06-03-2017
Henr83
Henr83

Vi har købt en løvedragt til M. Hvor man kan nøjes med kun manken hvis det er udendørs og hele dragten til indenfor.. ☺️

25-02-2017
sølsnes
sølsnes

Nu er det jo snart Fastelavn - hvad gør I med Jeres børn?

I dagplejen er E klædt ud som Klokkeblomst, men på søndag når vi skal til et privat fastelavn arrangement bliver hun klædt ud som lystfisker, fordi det foregår udenfor og så kan jeg bare komme hendes regntøj udover flyverdragten.

23-02-2017
Henr83
Henr83

Det har M også gjort.. Tror så det herhjemme hænger sammen med alt det han har været væk pga sygdom.. Denne uge har han været afsted torsdag, så kaster han op torsdag aften.. Er ved at blive grøn i hovedet af frustration, ved simpelthen ikke hvad jeg skal stille op mere.. Der går ikke 1 uge hvor han mindst har 2 dage hjemme.. Det er pokme ikke let at få tingene til at hænge sammen når man er studerende og har 1 mand der har 1 arbejde der siger max 2 sygedage pr barn pr år.. Hvordan gør i.? Ingen af de 2 store har være så syge, hverken som baby eller her til vinter.. Jeg holder ham hjemme 1 dag ekstra for at sikre mig han et frisk..

10-02-2017
sølsnes
sølsnes

Det er totalt irriterende :(

E er begyndt at græde når jeg afleverer hende i dagplejen og hun vil bare op til mig hele tiden. Det passer jo ikke ind, når man ligesom har fået arbejde (Virksomhedspraktik, med lovning om ansættelse pr. 1, marts) - i dag nåede jeg ikke min bus, så i dag er der chance for at jeg kommer for sent eller kommer præcis 5 min. før jeg skal møde.

08-02-2017
Henr83
Henr83

Hvad med at tage en kold tyrker, i stedet for at trappe ned?

Brug evt, weekenden på det, læg Z på eget værelse og hver gang Z vågner om natten så gå ind til Z men giv ikke flaske. Prøv at lægge Z ned igen, hvis Z bruger sut så brug den for dælen. Prøv at nusse Z inden du går.

Jeg har fået lavet en helt personlig godnatsang til E - den tænder jeg for når hun skal sove; http://www.godnatsange.dk/

I stedet for MME så prøv denne her vælling; https://semperbornemad.dk/produkter/drikkeklar-fuldkornsv%C3%A6lling-mild-med-havre - den fylder lidt mere i maven. I Sverige kan man også købe en fra 1 år - har desværre ikke set den i Danmark.

Held og lykke med projektet.

27-01-2017
Henr83
Henr83

M er i str 86 i tøj.. Han for en flaske til sengetid mellem 150-240 ml, han sover i eget værelse med åben dør til vi går i seng så kommer den på klem, han har altid en vågelampe tændt og mam night sutter som han selv har præsenteret at finde om natten, han vågner enkelte dage kl 5 hvor han så sover videre i vores seng, men oftest sover han fra 19.30 Ca til 6.30 næste morgen i egen seng og værelse.. Jeg er begyndt at skære ned på mængden af mælk/vælling jeg kommer i vandet.. I håb om han bliver træt af det er for vandet..

25-01-2017
sølsnes
sølsnes

Z kunne godt være blevet i 74 også, men jeg kan ikke det der med at blande str, mit skøre ocd for det underligt hvis alt ikke er samme str 😂😂😂 str 80 bukser er lidt store til Z men det er der ikke noget at gøre ved :) Z får flaske til hans middagslur når han er hjemme eller vi er ude, aldrig i vuggestuen og så får han ved sengetid. Han efterspørger den også i løbet af natten stadig og jeg har kæmpet med ham længe om at han ikke skal have den, så nu er jeg begyndt at bland med kun halv pulver, så jeg kan lave det tyndere og tyndere og det til sidst er vand. Vågner han meget tidligt vil han gerne have det også, men det får han ikke med mindre han er syg og ikke spiser. Synes jeg er ved at være træt af flasker og vil gerne have dem væk. Sover jeres igennem? Jeg vil gerne havde natte flasken væk så Z kan komme på sit eget værelse og sove, vi flyttede sidste år netop for at han kunne få sit eget værelse, men han bruger det ikke rigtig endnu fordi han sover inde hos mig.

24-01-2017
Mussi85
Mussi85

Vi har jo fra start af sovet på eget værelse. Med dørene åbne, det har fungeret fint for os.

E får stadig flaske inden sengetid på 150-200 ml. I sjældne tilfælde får hun også en flaske til middagsluren - hvis vi er et fremmed sted og hun skal sove, men har svært ved at finde roen.

24-01-2017
Henr83
Henr83

E er også lige rykket op i størrelse 80 :)

Dog bruger hun stadig str. 74 i bukser og nogle bluser.

24-01-2017
Henr83
Henr83

Z vejer omkring 11 kg nu. Han har ikke rigtig taget på, men efter en helt uge med rigtig høj feber før jul og nu her de sidste 14 dage med først opkast og dårlig mave efterfulgt af en rigtig træls forkølelse, så er det vidst også forståeligt nok. Jeg har lige rykket ham op i næste str tøj, som er 80, hvilket jeg synes er lidt mærkeligt da det kun er 9-12 mdr. Hvilken str bruger jeres nu? Kan ikke huske om vi har været inde på det før, men sover jeres i eget værelse nu? Og får de stadig flaske? Hvis de gør, hvornår får de så og hvor meget?

23-01-2017
Mussi85
Mussi85

Prøver at veje M i morgen, tror desværre den er gået ned eller meget lidt op, efter halvanden måned med næsten konstant sygdom 🙁..

23-01-2017
sølsnes
sølsnes

Hvad vejer Jeres rødder nu?

Jeg har lige vejet E i dag og hun vejer 10.060 gram. :)

19-01-2017
Henr83
Henr83

Hej Godt du har meldt det til forsikringen.. Her har vi også været utrolig meget plaget af sygdom.. M startede i dec med 3 dage ud af 14 dage uden feber.. Fra 23 dec til 2 januar lå vi alle på skift hjemme med influenza og halsbetændelse, da vi så troede at det var væk, blev vi ramt af børnesår.. Så M har været hjemme siden d. 22 dec han var afsted i tirsdags da det hele var helet, men hjemme igen igår da han havde feber, tror det er efter vaccination i sidste uge da der også er røde knopper på kroppen.. Er ved at være så træt af sygdom..

13-01-2017
sølsnes
sølsnes

Hejsa og godt nytår.

Her forleden dag var jeg til tandlægen med E, for at få tjekket tænderne efter uheldet d. 22. december. De kan ikke garantere noget og man ved ikke noget med sikkerhed for de første rigtige tænder kommer når hun bliver 6 år. Men umiddelbart er der ikke sket noget. Så vi må bare vente og se.

Uheldet er i det mindste meldt til forsikringen og det er godt, for hun er dækket frem til hun er 25 år - fordi tænder ofte først er færdigudviklet i en alder af 20.

Det er som om al en sygdom slet ikke vil slippe os, efter indlæggelse i julen er E nu plaget af dårlig mave - det har stået på i en 3 dage nu :(

Hvordan går det hos Jer?

10-01-2017
Henr83
Henr83

Hejsa og glædelig jul.

E blev syg juleaften med feber og få friske øjeblikke. Desuden blev hun mega bange for julemanden.

1. juledag blev hun så endnu mere syg, med høj feber og feberkramper - så babu babu blev vi indlagt. Viste sig at være en lungebetændelsesagtig virusinfektion, så vi var indlagt frem til d. 27. hvor vi først kom hjem om aftenen.

Men nu har E det godt igen, altså ingen feber men stadig syg - dog med en fin appetit.

29-12-2016
Henr83
Henr83

Hej Glædelig jul 🎄 Puhaaaa en oplevelse godt hun slap billigt fra faldet.. J det undre os meget at vi "KUN" har været på skadestuen 1 gang med M. Han kralver på alt og det er virkelig alt.. Op og ned af trapper, op i vindueskarmen, han har en reol fra ikeA ned 3 trin der kravler han op på den øverste og står stolt og kalder far.. Pludselig sidder han på spisebordet hvis man vender ryggen til 2 sek.. Begge piger var langt fra så vilde, men hold da op vi har en vildbasse baby i huset.. Trods han kun 1 år og 3 mdr.. ❤️ han forsøgte sågar igår at stable han julegaver og komme op og stå på det.. Hvordan går det med jeres små bebs (der ikke er så små mere)..

25-12-2016
sølsnes
sølsnes

I dag er en af de værste dage i mit liv som mor. Jeg måtte en tur på skadestuen med E. Jeg stod med ryggen til, på vej ud efter nogle hovedpinepiller da jeg hører et bang og en lille pige der straks vræler. Vender mig fluks om, og ser mit barn med blod om munden og næsen, hun har knaldet mund, tænder og næse ned i marmor-sofabordet. Aldrig i mit liv har jeg været så bange og ked af det.

Gudskelov er E sluppet med en revne i tandkødet over tænderne. Umiddelbart ingen løse tænder (men for en sikkerheds skyld ringer jeg til skoletandplejen i morgen) ikke ømme tænder, for sutten vil hun gerne have og hårde ting puttes stadig i munden. Jeg vil dog stadig skåne tænderne, så de næste par dage står den på blød mad (nok mest tube og glasmad - desværre kan jeg ikke få E til at spise grød, ellers havde jeg jo bare lavet det til hende) og hun virkede frisk nok, så der er vist heller ikke hjernerystelse.

Jeg ved ikke hvor lang tid der går før jeg glemmer denne oplevelse, men en ting er sikker - fra nu af tager jeg hende med mig overalt, ikke noget med at efterlade hende i stuen alene, mens jeg lige henter noget ovenpå eller på badeværelset. Madlavning mens hun tuller rundt alene er nu også et no go - jeg skal kunne være klar til at smide hende ned fra sofaen når som helst.

22-12-2016
Henr83
Henr83

Forresten E reagerede allerede dagen efter på vaccinen. Hun var pludselig voldsomt forkølet, selvom hun havde været frisk og rask i dagene og på selve dagen op til vaccinen.

Især her i weekenden har det været hårdt for hende. Håber det værste er overstået nu og at hun er frisk og frejdig juleaften.

19-12-2016
Henr83
Henr83

Sølnes, jeg forstår dig til fulde. Det er bl.a. den slags historier der gjorde at jeg allerede mens jeg var gravid fravalgte vuggestue. E går i dagpleje, hun elsker det og min kæreste og jeg er 100 % trygge ved det.

19-12-2016
Henr83
Henr83

Puha så skete mors værste mareridt i vuggestuen i torsdags.. Vi bor meget tæt på vuggestuen og kunne hører et barn stå og skriger da vi gik ud, vi er ude godt 10 min hvor vi konstant kan hører et barn, min mand går over til vejen hvor vi kan se ned til vuggestuen.. Der ligger/sidder vores søn i en krybbe dybt ulykkelig og ikke et øje af andre mennesker i nærheden.. Jeg vælger meget hurtigt at gå direkte over og hente ham og hans ting.. Lederen var desværre ikke tilstede men kontakter mig senere på dagen.. Hun undskyldte dog mange gange og sagde at sådanne nogle ting ikke måtte ske og de selvfølgelig ville handle på det.. Han var vågnet ved kl 7 den morgen og kl var omkring 9 da vi hører ham udenfor hvor han er blevet puttet(i følge min opfattelse uden grund), han var dog også puttet med en sut der ikke var hans.. Har allermest lyst til at melde ham ud og få ham i en dagpleje i stedet.. Da jeg efter den episode ikke er tryg ved at aflevere mit barn deroppe mere..

18-12-2016
sølsnes
sølsnes

I morgen skal E stikkes. 15 mdr. vaccinen - håber ikke hun reagerer alt for voldsomt på den. Min venindes datter var syg i en uge, efter hun blev stukket. Og det vil være synd for E hvis hun skal være syg her til jul.

14-12-2016
Henr83
Henr83

Til inspiration for Jer har jeg skrevet E's juleønsker i tråden her; https://www.libero.dk/foraldresnak/amne/259709-os-med-september-2015-born-julegaveonsker - Håber at I også vil dele Jeres børns ønsker i tråden så vi alle kan blive inspireret :)

06-12-2016
Henr83
Henr83

Nu har E fået lidt mere styr på det sproglige... Hun er begyndt at sige "Hej, Hov & Uh" :)

01-12-2016
Henr83
Henr83

Forresten jeg har oprettet en særlig tråd til os, hvor vi kan inspirere hinanden til julegaveønsker; https://www.libero.dk/foraldresnak/amne/259709-os-med-september-2015-born-julegaveonsker :)

24-11-2016
Henr83
Henr83

åh ja den har vi også været igennem, vi fik at vide at børn i gennemsnit er syg en gang om måneden og nogen gange springer de måneder over men har det så længere tid af gangen. De bliver ikke normalt tjekket ved 15 mdr. Men Z spiser ikke rigtig og foretrækker mælk, samt at han ikke havde taget noget på fra 2/8 til 14/10 så derfor vil vores læge gerne ligge tjekke ham op. Men det har nok været fordi han har haft tredages feber, skoldkopper og tre omgange almindelig feber så han har ikke ville spise. Z siger hov, av, hej, nej og ej. så siger han også baba og mama, men om det er sludder eller han faktisk godt ved at at det er far og mor ved jeg ikke. Han kommer også med noget der lyder som hvad er det...

21-11-2016
Mussi85
Mussi85

E har i MEGET lang tid sagt Mam mam, nej nej eller ja. for tiden siger hun kun Mam mam og nej nej.

Af og til siger hun noget sludder som lyder som "hvad er det" og i går sagde hun noget sludder der lød som "hej far"

Hun vil gerne tale, men hun har ikke tålmodighed til at jeg kan udvikle hendes sprog vha. læsning af bøger. Kun fagtesange interesserer hende. Men hun har krudt i numsen, der skal ske noget hele tiden.

Jeg har lige været til læge med hende i dag, fordi hun har været forkølet i 2 mdr. og hele sidste uge hostede hun gevaldigt, men hun fejler ingenting. Hun har bare det lægerne kalder vuggestuepest.

Bliver ungerne kontrolleret af lægen til 15 mdr. vaccinen? eller er det bare ekstra kontrol af Z?

21-11-2016
Henr83
Henr83

Z blev 14 mdr i tirsdags :) vi har sagt farvel til lur flasken i vuggestuen nu men her hjemme i weekenden beholder vi den lidt endnu. Ud over det får han en godnat flaske når han skal sove og endnu en i løbet af natten. 200ml pr flaske. Jeg ville også gerne bare snart have dem ud af verdenen, men den om natten har vi måtte slås om at skære ned til en, så jeg venter en uges tid eller to til at starte en ny kamp op om den. Så snart han er flaske fri kan han komme ned på sit eget værelse og sove hvilket jeg ser frem til selvom det er hyggeligt han selv kommer over til mor nogen gange om natten, men det nu mest fordi far alligevel er på job at han får lov til det. Ud over det så gik kontrolvejning fint, 2 cm højere og 500 g tungere. Han skal til endnu en kontrol når han skal have 15 mdr vaccine 6/1-17 Ellers er alt fint hos os. Er jeres begyndt at sige ting?

21-11-2016
Mussi85
Mussi85

Nu er E 14 mdr. det er de fleste af Jeres vel efterhånden også :)

Hun får stadig godnatflaske, men jeg overvejer at bruge almindelig mælk når al mme'en er brugt. Mit problem er hvis hun lægges uden flaske, så vågner hun om natten.

Ville selvfølgelig gerne sig endegyldigt farvel til sutteflaske, derfor har jeg ønsket mig en drikkedunk med sugerør til hende i julegave - får hun den ikke, køber jeg den bare selv. Der er jo ikke noget galt i at man får en godnatsjus - så måske hun kan vænnes fra flasken på den måde.

Hvordan går det med Jer? er I 100% flaskefri?

21-11-2016
Henr83
Henr83

Årh hvor luksus!!! Her er vi heldige hvis klokken bliver 05:30! Heldigvis har kugledynen givet flere nætter med god søvn:)

06-11-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Føler mig en smule fortumlet. Vågnede kl. 8:10 i dag (6/11) og E sover stadig, det har jeg ikke prøvet i flere måneder :)

06-11-2016
Henr83
Henr83

Jeg skal til at købe en flyverdragt til E - jeg havde tænkt mig at købe den i str. 80, så hun kan passe den i længere tid. Derfor målte jeg hende i går og siden 1 års-undersøgelsen er hun vokset fra 72 cm. til 75 cm. :)

I øjeblikket er der ingen madkrise, hun er faktisk lidt af en ædedolk - især når det drejer sig om frugt, har hun ingen stopklods.

Og hurra, nu er hun vænnet fra dagsflaskerne (bortset fra når hun passes af farmor). Nu er det kun godnatflaske, for tiden er det en blanding af kamillete & mme pga. en meget genstridig forkølelse.

I lang tid har jeg kun kunne få hende til at sove, ved selv at lægge mig med hende. Men det er ikke en god mulighed, da jeg selv bliver træt og ender med at gå i seng - så snart E er blevet flyttet over i sin seng. Derfor benytter jeg min nu af sofametoden, hvilket vil sige at jeg lader hende falde i søvn på sofaen mens jeg nusser hende.

02-11-2016
Henr83
Henr83

Dejligt at hører :)

18-10-2016
sølsnes
sølsnes

Så har min lille mand været til 1 års undersøgelse, han er blevet 77 lang og vejer 9,4 kg, og han var SÅ sej da han skulle sprøjtes 😍

18-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Det kræver ihverfald nogle skills af og til 😂

16-10-2016
Vlaerke
Vlaerke

Yep 😀👍

16-10-2016
sølsnes
sølsnes

Genial beskrivelse Vlaerke :)

16-10-2016
Henr83
Henr83

Hvordan livet er som tvillingemor? 🙈 ha ha det er vel bare dobbelt op af alt , man kan ikke undvære dem men nogle gange ku man godt bytte dem ud med chokolade 😅😅

16-10-2016
Vlaerke
Vlaerke

det er netop fordi han er faldet lidt på kurven. Han vejede det samme i start august så han har slet ikke taget på, så det ville hun lige holde øje med. Men jeg tænker det er forsi han har først haft skoldkopper, så to gange med feber og en omgang tredages feber og har dermed ikke rigtig spist. Men vi tager da gerne turen igen for at holde øje med om det bliver ved at stå stille for så kan det jo være der er noget som der ikke skal være med ham. men ellers var hun godt tilfreds. og så er han jo blevet aktiv i og med at han farer rundt dagen lang og bruger kroppen. nej det er sgu aldrig sjovt når de kommer til skade. vi har været en tur på skadestuen med en flænge i baghovedet. det var sgu ikke sjovt og så siger sygeplejersken "bare vent, det bliver ikke sidste gang i kommer" 😨😨😨😂😂😂

15-10-2016
Mussi85
Mussi85

Yep er jeg klar over, dette er vores tredje barn og der er altså perioder hvor de gror opad mere end de tager på i vægt..

15-10-2016
sølsnes
sølsnes

Årh det er aldrig sjovt mussi, når det kommer til deres vægt. Sølsnes det handler om at de skal følge deres egen kurve, for ingen børn er ens, derfor følger man dem i deres egen kurve ❤️

15-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Øv øv:(.. hader når de kommer slemt til skade de små pus.. hvorfor skal i afsted om en mdr igen.? M vejer 1 kg mindre og er 78 cm, men ingen grundet til bekymring mente lægen.. da han jo også er en dreng med krudt i rumpen..

15-10-2016
sølsnes
sølsnes

Åh lille mand da. Da jeg hentede Z i vuggestue torsdag, havde han blod i næsen og et mærke under det ene øje. De fortæller så at han har skulle tage en bil op af bilkassen og mister balancen og slår hovedet ned i kanten og næsen ned i alle bilerne og får næseblod :/ Heldigvis har der ikke været noget efter :) Fredag var vi til et års undersøgelse, han har kun taget 80 gram på siden han blev vejet ved sp 2 august så vi skal af sted igen om en måned. Han vejer 10,88 og er 78 lang nu ❤

15-10-2016
Mussi85
Mussi85

Var forbi tandlægen fredag, og han siger der ikke er sker noget med tænderne, men har meldt det til forsikringen bare for en sikkerheds skyld hvis der skulle komme noget.. fredag eftermiddag falder han af en hoppe ko og knalder hovedet direkte i gulvet, ja så gik det op i munden igen:(.. Men han har taget det utrolig flot, han har ikke grædt meget men været lidt mere urolig om natten.. lørdag morgen starter så med han leger fint på gulvet med klodser, jeg får efter en kop kaffe da jeg kommer tilbage 20 sek efter sidder han i vindueskarmen og sender det største smil:).. puha han er vidst bare dreng med stort D..

15-10-2016
sølsnes
sølsnes

Årh nej hvor forfærdeligt! Stakkels lille mand! Og stakkels mor! Håber ikke det er gået ud over bisserne.

15-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Puha så brugte vi 2 timer på skadestuen med lille manden.. han bankede hovedet direkte ned i sofabordet og blodet stod ud af munden på ham:(.. streng mellem læbe og gumme i overmunden revet over, og læben har fået en ordentlig bule.. skal ha kontaktet tandlægen imorgen, og få tænderne tjekket.. og selvfølgelig sker sådanne noget når man er selv med 3 børn fordi manden er på firmatur..

13-10-2016
sølsnes
sølsnes

Hvordan er livet som tvillingemor? Jeg tager hatten af for jer, synes simpelthen det er så sejt!

13-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Ja det er mine første piger og mine første børn 👍🏼

12-10-2016
Vlaerke
Vlaerke

Er det dine første piger? ☺️

12-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Jeg har tvillinger (2 piger) fra september 2015 👍🏼

11-10-2016
Vlaerke
Vlaerke

Var haft engang influenza, Mellemøsten betændelse, og alm snot.. svært at undgå når de 2 store kommer hjem med bakterie fra børnehave og skole.. men puha der er drøn på, fra dag til dag fare han op og ked af sofaen selv, smuttede op af trapperne mens far skulle kigge efter hAm:).. tror han blev lidt overrasket over hvor hurtig han er i forhold til de store:)

11-10-2016
sølsnes
sølsnes

Her lagde vi ud med forkølelse de første 4-5 måneder, så han kom på astma medicin som han stadig tager og skal tage frem til foråret. 3 gange mellemøresbetændelse så han har fået dræn i, ellers ikke noget, men synes også det er nok. Vi skal til samtale med dagplejen i morgen for at snakke om hvad vi skal bruge hjælp til i forhold til at vi skal have kommunen ind over.

11-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Så har vi været ved læge. Og ganske rigtig har Z lige haft tre-dages feber.

11-10-2016
Mussi85
Mussi85

Hold da op, otte tænder allerede 😨 Z kusine som er 7 måneder ældre end ham har 6 tænder kun. Z har kun én gang haft rød numse, heldigvis. Når jeg ser hvordan hans kusine ser ud når hun er rød tænker jeg det umuligt kan være særlig behageligt. Z har ud over forkølelse indtil videre haft lungebetændelse, skoldkopper og muligvis tre-dages feber, vi skal til lægen her 11.30 da han også er rødspættet i hovedet hvilket de normalt ikke er efter tre-dages feberen.

11-10-2016
Mussi85
Mussi85

Emilie har 8 tænder, den første brød i gennem da hun var omkring 8-8½ mdr.

Ingen sygdom og ingen feber. Dage hvor hun var pylret, dage hvor hun ikke gad spise. En enkelt gang mega rød numse. For det meste har hun budt mig halv-søvnløse nætter.

Og jeg har som sagt en mistanke om at der er en tand mere på vej. Dog vågnede hun kun kl. 23:45 i nat, de andre nætter har det været mellen kl. 1 og kl. 4, så jeg har faktisk fået lov til at sove.

I weekenden fik jeg også en hel nats søvn (natten mellem fredag & lørdag), min kæreste var tilfældigvis vågen - da Emilie græd inde på hendes værelse, så han tog sig af hende. Totalt luksus. For når han sover, så hører han ingenting.

Har Jeres haft nogle af børnesygdommene endnu? Emilie har pt. kun været forkølet, men det har hun altså været plaget af længe. Rask i en uge og så er man på den igen.

11-10-2016
Henr83
Henr83

Nej det er en svær balancegang med de tænder når de er på vej.. vires vuggestue sagde også at så længe man var sikker på det var tænder og ikke sygdom ( kam godt mærke forskel ) så måtte de gerne komme i vuggestue.. da det pludselig kan være mange dage man er bød til at ha barn syg fra arbejde..

09-10-2016
sølsnes
sølsnes

Så har Zayn været noget efter jeres med tænderne 😂😂 De første gange havde jeg 38,5-39 som jeg har læst skulle være meget normalt. Men denne gang meget længere tid og noget højere, og han er jo netop ikke syg med andet hvilket jeg synes er underligt. Andet end de to tynde poop bleer ham har lavet i dag :/

09-10-2016
Mussi85
Mussi85

M har 8 tænder, han har været pylrer en dags tid inden de kom, han har ikke rigtig villet spise noget ser skulle tygges meget op til de brød igennem.. men jo de kan sagtens få feber og dårlig mave ved tænder.. M har oftest sovet ved mig 3-4 dage hvor tænder var på vej..

09-10-2016
sølsnes
sølsnes

Min har 6 tænder og dem har han haft i et par måneder, de første kom frem ved 5 mdr ca. Ingen sygdom, men lidt forstyrret nattesøvn og lidt sværere at få mad i ham. Jeg har også hørt at det der med feber ikke er normalt ved feber. Men det er jo ved at være sæson for sygdom, mon ikke det er et tilfælde at begge ting kommer samtidig? 🤔

09-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Hvor mange tænder har jeres fået nu og har i haft nogen sygdom eller andet da de kom? Z fik de to nederste da han var otte mdr, begge på samme tid. Han havde feber en dags tid. Her for en mdrs tid side. kom så den ene af dem ved siden af fortænderne, igen feber en dags tid og igen efter en uges tid. Nu har anden tand ved siden af fortænderne lige brudt ud og fortænderne er også på vej, han er i hvert fald rød og hævet. Han har haft nu haft fire dage med feber hvor to af dem har den været helt op på 40. Der er ikke noget andet synligt galt med ham, men på børne akut siger de at man ikke får så høj feber ved tænder. Men han er jo ikke ellers syg?! Andet end han to gange i dag har lavet virkelig tynd pool bleer. Hvordan var det for jeres at få tænder? 😊

09-10-2016
Mussi85
Mussi85

Vi mærker ingen forandring om han har været i bad eller ej, men det hænger meget sammen med hvordan han har sovet om dage , de dage han har sovet mellem 2-3 timer i vuggestuen til middag er han nem at putte og sover igennem, de dage han sover 1 -2 timer er der krise, der bliver han puttet til en lille lur på 30 min sidst eftermiddag de aftener og nætter er elendige:(..

09-10-2016
sølsnes
sølsnes

Nu er E også begyndt på natteroderi, 2 nætter i træk har hun vækket mig.
Tror og håber på at det formentlig skyldes en tand der er på vej.

07-10-2016
Henr83
Henr83

Jeg er begyndt at mistænke min drengs natteroderi har en sammenhæng med de aftner han kommer i bad. Hvis han ikke kommer i bad = dårlig nat, og omvendt hvis han gør. Tror heller ikke at det er sult der er grunden for det er det samme hvis han spiser rigtig godt til aftensmad. Risengrød og pasta har været et hot indtil videre

06-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn

Puha det er vores også begyndt på, han har og er stadig rigtig glad for mad men spiser kun hvad han selv syntes.. hvilket resulterer i at den sidste uges tid har han sovet 30 min ca efter han blev puttet og aftenen og vågnet så ligger han og mosler rundt og pylrer den næste time, med lidt held kun 20 min.. mellem 23 og 02 starter han igen hvor han sagtens kan ligge vågen, mosle rundt og kun vil ligge i min arm den næste time til 2 hvorefter han sover igen til mellem 6 og 7:30 næste morgen.. andre der har samme problem, det skal loge siges han spiser rigtig godt i vuggestuen men stadig lang tid fra eftermiddagsmad til aftensmad og sendetid hvis man ikke foder spise aftensmad.. han for tilskudt lidt af hvert( rugbrød, boller, selvfølgelig hvad vi for, øllebrød, havregrød). har virkelig overvejet om det vil hjælpe han kommer på eget værelse:).. han for en flaske med vælling inden sengetid ved 19:15 -19:30.. han spiser ikke om natten og de nætter han har fået en flaske har det ingen virkning haft på at falde i søvn igen.. jeg er fuldstændig færdig og udkørt da man ikke for nogen sammenhængende søvn bare engang imellem:(.. og heller ikke føler man har noget "voksentid" om aftenen fordi man hele tiden skal være ved Baby.. hjæææælp...!!!

06-10-2016
sølsnes
sølsnes

De er nu spøjse de børn, nu er vi nemlig i den samme fase som i har været i! Min lille dreng nægter at spise noget ryster på hovedet i ren hysteri og vil kun lege med maden 😏

05-10-2016
JeanettThorn
JeanettThorn
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...