Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

os med september 2015 børn

Nu har jeg jo set i flere af mine og andres oplæg at vi er flere der har børn fra september 2015. Syntes så det kunne være sjovt med vores "egen" tråd hvor vi kan søge råd og snakke børn :) Jeg har først spurgt til vægt og sådan og endnu en gang vil hegn lige høre hvor store jeres børn er blevet nu. vægt, højde og hvad str i bruger i tøj? :) Mvh Z og mor.

02-09-2016
Mussi85
Mussi85

Nu er vores unger jo snart 4 år...

Har Jeres haft skoldkopper endnu?

E har ikke haft skoldkopper og vi er så småt begyndt at overveje at købe skoldkoppevaccinen i stedet for at lade en få sygdommen med alle de irriterende sår der klør og giver skorper/ar - især fordi man kan risikere at få helvedesild senere hen når man har haft skoldkopper.

Jeg har haft helvedesild. og det er langt værre end skoldkopperne - for det svier og brænder.

21-05-2019
Henr83
Henr83

Det endte med at jeg selv måtte ringe og bestille en tid hos Tandlægen til 3-årstjekket

E fik stor ros, fine tænder som var flot børstede.

Så det var en super fed oplevelse både for mor og barn.

02-03-2019
Henr83
Henr83

Børnefamilieydelse d. 20/10 - det er jo en lørdag.

Får vi dem om fredagen eller om mandagen, hvad tror I?

17-10-2018
Henr83
Henr83

Ja det er lige med at få alt til at hænge sammen, tror vi fik besked i maj at vi skulle bestille tid, men der har været meget mangel på tandlæger så derfor lang ventetid. Mener de plejer at sige 2 år og 9 mdr her i Aabenraa

14-09-2018
sølsnes
sølsnes

Jeg giver det lige en chance, mht. tandlægen - hvis ikke der kommer noget i næste uge, så ringer jeg selv. For det skal være i September - jeg ved ikke hvor meget tid jeg har i Oktober.

14-09-2018
Henr83
Henr83

Ja tiden flyver afsted . I Aabenraa kommune modtager vi brev om tandlæge skal til tandlæge med lillemanden mandag 👍.

12-09-2018
sølsnes
sølsnes

På mandag bliver Emilie 3 år :)

Utroligt som tiden går. Hun er en djævel i øjeblikket, jeg har konstant små konflikter med hende - ofte i forbindelse med tøj og bleskift, eller i klassikeren - når vi skal skynde os ud af døren for at komme i børnehave.

Men bortset fra det er hun en drøm. Min elskede lille prinsesse og charmetrold :)

Hun skal jo til lægen i forbindelse med et 3-års check, skal lige tage mig sammen til at ringe til lægen...
Men hvad med tandlægen ringer man og bestiller tid eller får man en tid tilsendt?

11-09-2018
Henr83
Henr83

Nu har Emilie gået i børnehave i en lille uges tid og det går bare super godt.

De 2 første dage var lidt svære, men nu har hun vænnet sig til stedet og til de voksne - så nu kører hun bare derudaf.

Hun er endnu ikke parat til at slippe luren, men måske når hun har gået der en måned - kan vi eksperimentere med blot 1 dag om ugen og så øge antallet som dagene går.

06-08-2018
Henr83
Henr83

Spændende med alle de gode ting der sker med vores små pus 😊 der ikke er helt små mere.. er hvor det bare fedt at se hvordan de udvikler sig og udfordre verden .. M skal starte i børnehave 1 august og er hel klar 👍, så tænker vi bruger ferien på ble projekt hvilket han er godt igang med i vuggestuen, kan ikke finde ud af om vi skal prøve sutten eller om der sker for meget så 🤔🤔

05-07-2018
sølsnes
sølsnes

Vi har gang i projekt slut med sut og det går egentlig meget godt i betragtning af at E i lang tid har haft den næsten 24/7 når vi har været hjemme. Hun græder når hun kommer i tanker om den, men sover faktisk fint uden sut (vågnede kun 3 gange den første nat) og hun spørger en del efter den - mest om morgenen og lidt i løbet af dagen. Vi har ferie nu, så nu tager vi kampen - for det er nu vi har overskud til det.

Og på tirsdag skal vi besøge den børnehave hun skal gå i :) Det bliver spændende....

24-06-2018
Henr83
Henr83

Så er Z startet i børnehave 😱 Det går så stærkt!

05-06-2018
Mussi85
Mussi85

Han går i vuggestue nu, så han er ofte på den store legeplads i børnehaven. Han har for meget krudt i rumpen til at sidde stille til en bog 🤣🤣. Har været på bib med ham flere gange og de store en kæmpe succes her. Han er begyndt at tisse hvergang han kommer på wc og tisse både hjemme og i vuggestuen. Samt han ofte er tør efter middagslur, så spændende om han smider bleen inden børnehave start. Han er blevet utrolig selvstændig efter en periode på 4 mdr hvor jeg har været dårlig gående og ikke har kunnet meget. Så han var “nød” til selv. Det har været en gevinst nu kan jeg se. Hvordan går det med jeres små pus 😊

02-04-2018
sølsnes
sølsnes

Ja, det er utroligt som tiden går.

Hvad gør du for at forberede ham?

Emilie skal formentlig begynde til d. 1. august. Hun skifter fra dagpleje til børnehave, så jeg forsøger at læse børnebøger om børnehave for hende, har pt. købt 2 - men overvejer også en tur til biblioteket.

31-03-2018
Henr83
Henr83

4 mdr så er lille manden klar til børnehave 😊 hold op det får stærkt.

31-03-2018
sølsnes
sølsnes

Hvor dejligt 👍🏻 Jeg vil også gerne have en mere, og gerne snart! Farmand er dog kun med på ideen halvdelen af tiden 😂

26-02-2018
Mussi85
Mussi85

Emilie skal være storesøster, jeg ved bare ikke hvornår - for vi har kun lige taget beslutningen om at få en mere :)

25-02-2018
Henr83
Henr83

Mange tak 😊

27-09-2017
sølsnes
sølsnes

Hej sølsnes, tillykke med de 2 år :)

26-09-2017
Henr83
Henr83

Tillykke med de 2 år 😊😊 vores krudtugle bliver 2 om 9 dage, de store er begyndt at tælle ned:).

17-09-2017
sølsnes
sølsnes

I dag bliver Emilie 2 år :)

En stor dag, tænk at det er 2 år siden mit lille mirakel kom til verden.
Hun blev forkælet med æbleskiver m. syltetøj og flormelis samt kakao til morgenmad :)

Hvad med Jeres børn? Jeg ved der er nogen af dem som allerede er 2 år nu og så må der også være nogen som snart bliver det.

17-09-2017
Henr83
Henr83

I dag er der kun 1 måned til min lille pige bliver 2 år - utroligt som tiden går.

Så varer det ikke længe før den står på børnehave.

I min kommune tilbyder sundhedsplejersken et 2 års-tjek også selvom der jo er det obligatoriske lægetjek, jeg overvejer lidt at tage imod tilbuddet - det kan jo ikke skade at få 2 professionelle vurderinger på barnets udvikling.

17-08-2017
Henr83
Henr83

Helt vildt som tiden går :)

Nu er E blevet 22 mdr. tænk bare kun 2 mdr. til mit lille pus bliver 2 år.

Der er sket meget på disse næsten 2 år, hun er strid for tiden - men hun vil altid være mit livs lys.

Hun snakker løs og hun er efterhånden så sprogligt dygtigt - så det ikke kun er hendes mor der kan forstå hvad hun siger :)

Favoritsangen pt. er Pjerrot sagde til månen, men Lille Peter Edderkop & Hjulene på bussen er også stadig på hitlisten.

21-07-2017
Henr83
Henr83

I dag nævnte dagplejen at E er skudt temmelig meget i vejret her på det sidste og selvom jeg for nylig skiftede til str. 86, blev jeg nysgerrig og målte hende - siden d. 22/4 er hun vokset 3 cm. så nu er hun 87 cm. :)

Sprogmæssigt er der også sket rigtig meget - nu kan hun sige små sætninger (så man forstår hvad hun siger). Men det er stadig mest 1 til 2 ord af gangen hun bruger.

Hun er mega glad for sangene Drala, Lille Peter Edderkop & Hjulene på bussen, så dem synger vi meget. Hun har længe sunget teksten til Drala (indrømmet den er også nem) - Nu er hun så begyndt at synge med på teksten til Lille Peter Edderkop (dog kun "Så kom solen", den linie synger hun konstant - så det er lidt ligesom der er gået hak i pladen) Og mht. Hjulene på bussen, der kan hun 3 linier fra sangen "Rundt, Rundt, Rundt" "Båt, Båt, Båt" og "Av mit hovedet". (Den sidste del stammer fra Jesperhus's version af sangen - det er en giraf der er kommet ombord på bussen, søg efter den på youtube hvis I ikke kender den) :)

Hvordan går det med Jeres rødder?

29-05-2017
Henr83
Henr83

Hej sølsnes, E er også temperamentsfuld og i øjeblikket er hun virkelig en dramaqueen.

Der er dage hvor hun nægter at sige farvel, så er der dage hvor hun stortuder når jeg går - så for tiden går jeg når hun er optaget af leg for at undgå en ulykkelig lille pige.

I weekenden fik hun 3 hysteriske anfald på 1 dag. Det blev for meget for mig, så til sidst røg hun på hovedet i seng.

Og så er hun bare mega trodsig for tiden. Mega provokerende.

03-05-2017
Henr83
Henr83

Hvor store er Jeres rødder nu?

Jeg har lige målt E og hun er 83 cm, så igen er vi på grænsen mellem tøjstørrelser. Noget er for småt, noget er for stor og noget passer perfekt.

22-04-2017
Henr83
Henr83

Hvorfor er mænd så dumme?????? :(

Her til aften valgte E at kravle op i sin dukkevogn, hvilket resulterede i at hun faldt med hovedet først ned i gulvet, ret hårdt fald.

Tøsen tuder gevaldigt og det første jeg tjekker er selvfølgelig hendes tænder. Jeg ser blod i kanterne omkring de to midterste fortænder (i overmunden). Trøste, trøste, trøste og så får lidt vand - alt er ok.

Jeg siger så til min kæreste at han er nødt til at tage hende med til tandlægen i morgen for at tjekke at alt er ok. Og hans svar er så "Er det nødvendigt" Øh ja, jeg så blod, "det kan da lige så godt være fra hendes læber", øh ja, det kan det - men man skal have tjekket tænderne hos tandlægen, for at det kan meldes til forsikringen.

Jeg svarer så mega køligt, nå jamen hvis du har andre planer i morgen - så kan det da også vente til på onsdag, når jeg selv har fri.

Hvorfor er mænd så dumme? Helt ærligt - det er jo ikke første gang hun slår tænderne, og der fik hun dem også tjekket.

17-04-2017
Henr83
Henr83

E kan godt blive hysterisk. Men der skal meget til, oftest er det fordi hun er mega træt.

Man siger jo om børn i 2 årsalderen at de bliver trodsige, men det er E dælenme allerede. Hun kan være noget så provokerende og i øjeblikket er alting bare nej, så det kan være svært at vide hvad hun vil.

29-03-2017
Henr83
Henr83

Vi lavede en kold tyrker fredag med hans go nat flaske.. han har de sidste par uger haft dage hvor han spiser rigtig godt til aften og trods det en hel flaske.. som resulterer i opkast 10 min senere og total bundskift af alt i sengen.. det er gået nogenlunde.. har haft 2 dage hvor det har taget halvanden time og få ham til at sove.. hvis jeg forlader værelser skriger han helt vildt, så har måtte tage computeren med ind for at læse mens han faldt stille og roligt i søvn.. Han virker ikke til at mangle sin flaske han er mere modvillig i at skulle sove da han tømmer sengen for alt udover madras :).. men han sover hele natten igennem efter flasken er væk det gjorde han ikke inden heller ikke selvom det er blevet sent eller taget tid at putte.. M er en total ude dreng og bliver vildt hysterisk hvis han ikke må komme ud når han kommer hjem fra vuggestue.. hvordan er jeres med temperament.?

28-03-2017
sølsnes
sølsnes

Så længe det fungerer med at sove i samme rum evt. seng - så skal I også bare tage Jeres tid med det. Men ikke for længe, for jo ældre barnet er, jo sværere kan skiftet til eget værelse blive mega svært.

27-03-2017
Henr83
Henr83

Denne kommentar er blevet slettet af forfatteren.

27-03-2017
Henr83
Henr83

Vi har droppet natflasken for en mdr siden med en kold tyrker. De første dage vågnede og søgte efter den og blev så tilbudt vand, det var han ikke til tilfreds med. Men nu er den helt væk. Jeg tænker at jeg fra næste uge prøver at droppe den han får når han bliver lagt til at sove og så må vi se hvordan det går. Han er dog ikke kommet på sit eget værelse endnu, men vi tager det bare stille og roligt :) super sejt gået med E!

07-03-2017
Mussi85
Mussi85

Hej Mussi85, hvordan går det med Z og afvænning af sutteflaske?

Jeg brugte weekenden på flaskeafvænning for E, valgte metoden kold tyrker med den sidste vælling i sutteflaske torsdag aften, og derefter en drikkedunk med sugerør kun med vand. Jeg forventede at det ville blive svært at putte hende og at jeg ville få søvnløse nætter - men nej, E var bare så dygtig og hun sov endda igennem som hun plejer :)

Så jeg er mega stolt af min Lille Musling :)

06-03-2017
Henr83
Henr83

Vi har købt en løvedragt til M. Hvor man kan nøjes med kun manken hvis det er udendørs og hele dragten til indenfor.. ☺️

25-02-2017
sølsnes
sølsnes

Nu er det jo snart Fastelavn - hvad gør I med Jeres børn?

I dagplejen er E klædt ud som Klokkeblomst, men på søndag når vi skal til et privat fastelavn arrangement bliver hun klædt ud som lystfisker, fordi det foregår udenfor og så kan jeg bare komme hendes regntøj udover flyverdragten.

23-02-2017
Henr83
Henr83

Det har M også gjort.. Tror så det herhjemme hænger sammen med alt det han har været væk pga sygdom.. Denne uge har han været afsted torsdag, så kaster han op torsdag aften.. Er ved at blive grøn i hovedet af frustration, ved simpelthen ikke hvad jeg skal stille op mere.. Der går ikke 1 uge hvor han mindst har 2 dage hjemme.. Det er pokme ikke let at få tingene til at hænge sammen når man er studerende og har 1 mand der har 1 arbejde der siger max 2 sygedage pr barn pr år.. Hvordan gør i.? Ingen af de 2 store har være så syge, hverken som baby eller her til vinter.. Jeg holder ham hjemme 1 dag ekstra for at sikre mig han et frisk..

10-02-2017
sølsnes
sølsnes

Det er totalt irriterende :(

E er begyndt at græde når jeg afleverer hende i dagplejen og hun vil bare op til mig hele tiden. Det passer jo ikke ind, når man ligesom har fået arbejde (Virksomhedspraktik, med lovning om ansættelse pr. 1, marts) - i dag nåede jeg ikke min bus, så i dag er der chance for at jeg kommer for sent eller kommer præcis 5 min. før jeg skal møde.

08-02-2017
Henr83
Henr83

Hvad med at tage en kold tyrker, i stedet for at trappe ned?

Brug evt, weekenden på det, læg Z på eget værelse og hver gang Z vågner om natten så gå ind til Z men giv ikke flaske. Prøv at lægge Z ned igen, hvis Z bruger sut så brug den for dælen. Prøv at nusse Z inden du går.

Jeg har fået lavet en helt personlig godnatsang til E - den tænder jeg for når hun skal sove; http://www.godnatsange.dk/

I stedet for MME så prøv denne her vælling; https://semperbornemad.dk/produkter/drikkeklar-fuldkornsv%C3%A6lling-mild-med-havre - den fylder lidt mere i maven. I Sverige kan man også købe en fra 1 år - har desværre ikke set den i Danmark.

Held og lykke med projektet.

27-01-2017
Henr83
Henr83

M er i str 86 i tøj.. Han for en flaske til sengetid mellem 150-240 ml, han sover i eget værelse med åben dør til vi går i seng så kommer den på klem, han har altid en vågelampe tændt og mam night sutter som han selv har præsenteret at finde om natten, han vågner enkelte dage kl 5 hvor han så sover videre i vores seng, men oftest sover han fra 19.30 Ca til 6.30 næste morgen i egen seng og værelse.. Jeg er begyndt at skære ned på mængden af mælk/vælling jeg kommer i vandet.. I håb om han bliver træt af det er for vandet..

25-01-2017
sølsnes
sølsnes

Z kunne godt være blevet i 74 også, men jeg kan ikke det der med at blande str, mit skøre ocd for det underligt hvis alt ikke er samme str 😂😂😂 str 80 bukser er lidt store til Z men det er der ikke noget at gøre ved :) Z får flaske til hans middagslur når han er hjemme eller vi er ude, aldrig i vuggestuen og så får han ved sengetid. Han efterspørger den også i løbet af natten stadig og jeg har kæmpet med ham længe om at han ikke skal have den, så nu er jeg begyndt at bland med kun halv pulver, så jeg kan lave det tyndere og tyndere og det til sidst er vand. Vågner han meget tidligt vil han gerne have det også, men det får han ikke med mindre han er syg og ikke spiser. Synes jeg er ved at være træt af flasker og vil gerne have dem væk. Sover jeres igennem? Jeg vil gerne havde natte flasken væk så Z kan komme på sit eget værelse og sove, vi flyttede sidste år netop for at han kunne få sit eget værelse, men han bruger det ikke rigtig endnu fordi han sover inde hos mig.

24-01-2017
Mussi85
Mussi85

Vi har jo fra start af sovet på eget værelse. Med dørene åbne, det har fungeret fint for os.

E får stadig flaske inden sengetid på 150-200 ml. I sjældne tilfælde får hun også en flaske til middagsluren - hvis vi er et fremmed sted og hun skal sove, men har svært ved at finde roen.

24-01-2017
Henr83
Henr83

E er også lige rykket op i størrelse 80 :)

Dog bruger hun stadig str. 74 i bukser og nogle bluser.

24-01-2017
Henr83
Henr83

Z vejer omkring 11 kg nu. Han har ikke rigtig taget på, men efter en helt uge med rigtig høj feber før jul og nu her de sidste 14 dage med først opkast og dårlig mave efterfulgt af en rigtig træls forkølelse, så er det vidst også forståeligt nok. Jeg har lige rykket ham op i næste str tøj, som er 80, hvilket jeg synes er lidt mærkeligt da det kun er 9-12 mdr. Hvilken str bruger jeres nu? Kan ikke huske om vi har været inde på det før, men sover jeres i eget værelse nu? Og får de stadig flaske? Hvis de gør, hvornår får de så og hvor meget?

23-01-2017
Mussi85
Mussi85

Prøver at veje M i morgen, tror desværre den er gået ned eller meget lidt op, efter halvanden måned med næsten konstant sygdom 🙁..

23-01-2017
sølsnes
sølsnes

Hvad vejer Jeres rødder nu?

Jeg har lige vejet E i dag og hun vejer 10.060 gram. :)

19-01-2017
Henr83
Henr83

Hej Godt du har meldt det til forsikringen.. Her har vi også været utrolig meget plaget af sygdom.. M startede i dec med 3 dage ud af 14 dage uden feber.. Fra 23 dec til 2 januar lå vi alle på skift hjemme med influenza og halsbetændelse, da vi så troede at det var væk, blev vi ramt af børnesår.. Så M har været hjemme siden d. 22 dec han var afsted i tirsdags da det hele var helet, men hjemme igen igår da han havde feber, tror det er efter vaccination i sidste uge da der også er røde knopper på kroppen.. Er ved at være så træt af sygdom..

13-01-2017
sølsnes
sølsnes

Hejsa og godt nytår.

Her forleden dag var jeg til tandlægen med E, for at få tjekket tænderne efter uheldet d. 22. december. De kan ikke garantere noget og man ved ikke noget med sikkerhed for de første rigtige tænder kommer når hun bliver 6 år. Men umiddelbart er der ikke sket noget. Så vi må bare vente og se.

Uheldet er i det mindste meldt til forsikringen og det er godt, for hun er dækket frem til hun er 25 år - fordi tænder ofte først er færdigudviklet i en alder af 20.

Det er som om al en sygdom slet ikke vil slippe os, efter indlæggelse i julen er E nu plaget af dårlig mave - det har stået på i en 3 dage nu :(

Hvordan går det hos Jer?

10-01-2017
Henr83
Henr83

Hejsa og glædelig jul.

E blev syg juleaften med feber og få friske øjeblikke. Desuden blev hun mega bange for julemanden.

1. juledag blev hun så endnu mere syg, med høj feber og feberkramper - så babu babu blev vi indlagt. Viste sig at være en lungebetændelsesagtig virusinfektion, så vi var indlagt frem til d. 27. hvor vi først kom hjem om aftenen.

Men nu har E det godt igen, altså ingen feber men stadig syg - dog med en fin appetit.

29-12-2016
Henr83
Henr83

Hej Glædelig jul 🎄 Puhaaaa en oplevelse godt hun slap billigt fra faldet.. J det undre os meget at vi "KUN" har været på skadestuen 1 gang med M. Han kralver på alt og det er virkelig alt.. Op og ned af trapper, op i vindueskarmen, han har en reol fra ikeA ned 3 trin der kravler han op på den øverste og står stolt og kalder far.. Pludselig sidder han på spisebordet hvis man vender ryggen til 2 sek.. Begge piger var langt fra så vilde, men hold da op vi har en vildbasse baby i huset.. Trods han kun 1 år og 3 mdr.. ❤️ han forsøgte sågar igår at stable han julegaver og komme op og stå på det.. Hvordan går det med jeres små bebs (der ikke er så små mere)..

25-12-2016
sølsnes
sølsnes
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...