Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Rejse med nyfødt

Hej alle, Jeg har termin i juni, det er vores første og selvfølgelig helt fantastisk (udover at vi står midt i renovationsprojekt på et hus, bor i skurvogn og jeg er startet nyt job i November). Men svigerforældrene har sølvbryllup til juli og det er meningen at vi skal med på sølvbryllupsrejse 15. juli - 3 uger til USA med svigerforældrene, to svogere samt deres kærester. Spørgsmålet er hvad anbefaler jer der allerede har små børn, kan man rejse med en 1 mnd gammel baby? Nu er det vores første så vi har ikke så meget at sætte i kontext. Men umiddelbart (hvis vi er heldige) sover en nyfødt jo meget og vi har en del hjælp med på ferien, bl.a. svigerforældrene som gerne vil hjælpe en masse. Herhjemme er vi til gengæld "on our own".

26-01-2017
CarolineCK
CarolineCK
Barn på 3 år og 1 måneder

Hejsa!

Så længe det er en rejse i "vesten", vil jeg ikke bekymre mig om de sunhedsmæssige aspekter. Dog ville jeg fraråde at rejse med en nyfødt til lande i fx Asien, hvor der jo er mange bakterier, vi danskere ikke er vant til. Specielt ikke en nyfødt baby. Men nu hvor det er i USA, så synes jeg bare, at I skal gøre det! I har meget familie med til at hjælpe :)

Find evt. en rejseguide her: https://www.wanderwind.dk

07-03-2020
jespermario
jespermario
nyfødt baby

Det er faktisk nemmest at rejse med et 1 mdr gammel baby i og med de sover så meget. Det har mig og min kæreste gjort. Vi var 1 måned på Bali, hvor vi arbejdede på vores fælles digitale forretning - https://spiltjek.dk/.

Det var sværer da vores barn blev 2 år og krævede mere opmærksomhed. :)

Mvh.
Bo

06-02-2020
Bomanden
Bomanden

Jeg deler samme holding som de fleste andre herinde. Uanset hvad tænker jeg ikke, at beslutningen skal træffes inden, at babyen er født. Herefter når man lærer barnet at kende, er det nemmere at træffe den rigtige beslutning. Læs evt. mere om rejser herinde: https://rejsefacts.dk/

Hvordan er det egentlig endt? Kom I afsted, og var det den rigtige beslutning?

27-01-2020
MikkelR
MikkelR

Jeg ville aldrig gøre det. Baby skal lære jer at kende og det kræver altså ro og en fast base. I skal også have ro til at finde ud af det at blive forældre. Det er en KÆMPE omvæltning omend det er SÅ fantastisk en tid at i vil fortryde ikke at have nydt den til fulde. Tror en rejse vil stresse jer og i den grad baby. I skal vel også en del ud og se særverdigheder og måske på restaurant? Hvor cool er du hvis baby skriger og skriger og alle kigger surt på jer? eller er du okay med hvis du risikerer at tilbringe tre uger på div. hoteller fordi baby er overstimuleret og bare skal ligge med dig i sengen? Det er fantastisk at blive forældre, men selv for mig som har haft verdens nemmeste barn, så er det altså hårdt arbejde i starten 😉 alt kommer ikke nødvendigvis bare naturligt. bliv hjemme og nyd den lille,hinanden og jeres nye liv. Stort tillykke med graviditeten 😊

28-01-2017
shanoma
shanoma

Jeg rejste med vores datter da hun var 6 uger gammel i 2013. Jeg var rigtig nevøs men min læge og sundhedsplejerske sagde jeg sagtens kunne rejse og det fjorde jeg hvilket jeg ikke fortryder den dag i dag. Det var så fantastisk og hun klarede flyveturen uden problemer:) Mit råd til dig/jer er at hvis baby har det godt og jeres læge og sundhedsplejerske vurderer det kam lade sig gøre kan jeg ikke se problemet i det:)

28-01-2017
Mera2708
Mera2708

Hvis det er muligt at vente med at tage beslutningen til baby er født, ville det nok være det bedste. Som andre skriver er der enormt forskel på børn, mine forældre rejste med mig da jeg var nyfødt og det gik helt fint, jeg sov og ammede fint. Det var derimod slet ikke gået med min egen søn, han havde kolik, ammede en gang i timen, og var til kiropraktor 6 gange inden han fyldte 2 måneder. Vi skulle have været på rundrejse i Europa, men droppede alle planer om sommerferie. Men igen der er kæmpe forskel på børn, så vent hvis det er muligt, og se hvem der gemmer sig i maven. Alternativt hør om rejsen kan skydes 4-5 måneder :)

27-01-2017
Degovigovich
Degovigovich

Hmm.. jeg ville nok ikke gøre det når babyen ikke er ældre. Som en anden skrev så kunne du jo gå 10 dage over tid. Amningen kan nemt drille og så er det ikke fedt at sku sidde på et fly i 9timer og sidde og prøve at lægge babyen til. En anden ting er at babyen helst ikke må sidde i autostolen særlig længe ad gangen. Helst max en halv time. Og I skal jo sikkert køre en del nu når det er USA. Og barnet skal undersøges hos lægen når det er 5uger og dig når baby er 8 uger. Det er i hvert fald noget I skal have med I jeres overvejelser. Ferien kan ikke udskydes nogle måneder?!

27-01-2017
Tapirta
Tapirta

Jeg ville blive hjemme. Babyer er meget forskellige og i ved ikke hvad i får endnu. Min datter sov stort set ikke de første 8 uger og skreg dagen lang. Overskuddet begyndte først at komme efter 3 måneder. Derudover drillede amning også de første 3 måneder. Men ja nogle får nemme børn som sover meget i starten, og så kan man jo sagtens tage afsted 😊

26-01-2017
PernilleHO
PernilleHO

Svært når du ikke kender barnet endnu.
Jeg ville sige nej, i skal have ro (mere end en måned og hvad hvis du går 14 dage over tid.) til at etablere jer som forældre og evt amning.
Barnet kan lide af kolik og personligt kunne min søn ikke kapere mange mennesker og mange forstyrrende elementer, han ville følge med i alt og kunne på ingen måde finde ro og sov derfor heller ikke i de situationer.

26-01-2017
Sheena87
Sheena87

Nu har jeg ikke selv prøvet det, men da jeg fik min søn ville vi sagtens kunne ha gjort det. Han er født tirsdag, og vi kom hjem lørdag. Jeg gik selv med ham hjem fra sygehuset i barnevognen, gik i bad og så tog vi ud til farmor. Far blev indlagt selv om mandagen hvilket resulterede i at hele den efterfølgende uge stod på at være ude af huset. Han boede i sin lift de første 14 dage efter vi kom hjem. Ulempen ved det er alle de ting man skal slæbe med sig. Jeg synes hvis i har mod på det så det da bare om at komme afsted :)

26-01-2017
Mussi85
Mussi85

Jeg ville aldrig gøre det. En nyfødt skal gerne vænne sig til sin faste base inden man tager ud og oplever verden. De sover meget men deres underbevidsthed opfatter mere end man tror. De skal vænne sig til hjemmets lyde og dufte osv. Oven i det tror jeg ikke jeg ville orke at rejse. Ville nok hellere bare være hjemme og nyde den første tid som går så hurtigt. Men hvis I har mod på det så tag afsted. Baby tager bestemt ikke skade af det. Håber I finder en god løsning der passer til jer ☺️

26-01-2017
LisbetVE
LisbetVE
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...