Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Kejsersnit eller alm. Fødsel?

Jeg er virkelig bange for at der skal ske mit barn noget under fødslen. Jeg tror det er en bekymring alle mødre går igennem. Men hvordan ved jeg hvad der er det rigtige for mig? Selvom jeg ønsker at føde selv, så hælder jeg mere mod kejsersnit, fordi jeg har en ide om at der er mere fokus og opmærksomhed på baby, og mindre risiko for at navlestrengen kommer i vejen. Nogen med erfaringer eller de samme tanker?

11-02-2017
Katrineogjens
Katrineogjens
Barn på 2 år og 9 måneder

Vil også vælge at føde normalt, mit første barn blev født ved akut kejsersnit det var ikke en god oplevelse og med flere komplikationer for mig. Nu er jeg gravid med mit andet barn og håber meget på en normal fødsel.🤞😊

11-02-2018
1991Kristine
1991Kristine
Barn på 2 år og 1 måneder

Jeg har 2 børn på hhv 11 og 8 år. Min første er født ved kejsersnit, efter et langt forløb på mere end 24 timer hvor jeg havde åbnet mig Ca 9 cm men hun desværre lå forkert så hun ikke kom ned og gav mig presse veer hvilket påvirker hendes hjerterytme, samt jeg var så udmattet fik jeg kejsersnit. Var vågen, havde fået en epedural blokade. Det var en anderledes oplevelse da jeg ikke rigtig var med, lå skærmet bag ved et forhæng og kunne bare hører lægerne snakke hen over maven på mig. Da min datter var født skulle hun tjekkes igennem og derefter kom jeg på opvågnings stuen hvor bedøvelsen skulle fortage sig. Var temmelig øm i op såret ugerne efter og det begrænset hvad man må og kan. Da jeg skulle have min søn forgik det ved normal fødsel. Hele forløbet varede 11 timer og gik derfor som det skulle. Det gjorde ondt, bevares, men det ar alligevel en federe oplevelse selv at være med hele vejen og en kæmpe oplevelse at få ham op på brystet lige efter han kom til verden. Vi tog alle hjem 3 timer efter fødsel og jeg kom mig generel bedre og hurtigere efter normal fødsel. Nu venter jeg mig igen Og håber allermest på en normal fødsel. Held og lykke med din kommende fødsel, du må gøre hvad du føler er rigtigt for dig.

10-02-2018
Nette140685
Nette140685
Barn på 1 år og 10 måneder

Jeg er glad ved at jeg har født min søn naturligt. -uden hovedpinepiller som jeg ellers tiggede jordemoderen om undervejs, men hun nægtede. (Jeg var gået i fødsel) Jeg er så stolt af at min krop kan formå at lave et barn og føde det. Selvfølgelig skal der laves kejsersnit hvis der er fare for mor eller barn. Men jeg glæder mig til at skulle føde (forhåbenligt naturligt) igen til maj/juni. God aften /

18-02-2017
85Engis
85Engis
Barn på 3 år

Jeg vil også anbefale naturlig fødsel. Som de fleste skriver, er det bedst for babyen. Jeg har født naturligt første gang og satser også på, at det bliver naturligt her anden gang. Du skal ikke være bekymret mht overvågning af barnet. De overvåger babyen, bl.a. hjerterytmen, under hele fødslen. Og under fødslen er du på intet tidspunkt overladt til dig selv. Men ja, man er jo altid bekymret for sit barn, det kender jeg godt. Men tænk på at babyen er skabt til at blive født 😊. Held og lykke 😊.

14-02-2017
Friis77
Friis77
Barn på 3 år

Der er altid større risiko ved et kejsersnit, det er jo et kirurgisk indgreb. Men du skal gære hvad du føler for, det er DIN fødsel. Hvis din bekymring primært går på babys ve og vel, skal du ikke være bange for en naturlig fødsel. Al videnskabelig evidens siger at der statistisk er flere komplikationer og behov for ekstra behandling ved kejsersnit vs. alm fødsel :)

12-02-2017
Degovigovich
Degovigovich

Hmm.. den slettede alle mine punktummer. Håber det giver mening alligevel

11-02-2017
Tapirta
Tapirta

Første gang fik jeg kejsersnit pga ingen fremgang og min drengs hjerterytme faldt meget under veerne. Og det gik rigtig godt og havde også minimale gener bagefter. Men det er altså otte uger hvor du kun må løfte baby, mega besværligt i hverdagen. Og nogle får gener i lang tid ved arret. Du kan heller ikke få dit barn op med det samme og du kan ikke skifte det til at starte med. Der gik 8timer inden bedøvelsen var ude af mine ben. Og man har vildt ondt i maven de første par dage. Nogle har brug for smertestillende i op til en uge. Jeg ku nøjes med to dage. Her anden gang fødte jeg så normalt, men var meget bekymrer for om det ville være på samme måde med min søn. Men det gik så fint, fik dog en epiduralblokade da jeg havde meget ondt og de alligevel ville gi mig vedrop. Men blokaden gjorde at jeg ku slappe af så gik fra 3cm til 10cm på to timer uden vedrop. De holder godt øje med babyen under hele forløbet med ctg og senere en elektrode på babyens hoved. Så det er ikke noget du skal bekymre dig så meget over. Men tal med din jordmoder, men vil også anbefale alm fødsel.

11-02-2017
Tapirta
Tapirta

Jeg fødte min dreng ved alm. Fødsel, men jeg ville ønske jeg ikke havde gjort det da han vejede 5 kg. Det gik som sådan okay, men sørg for at blive lyttet til. Det følte jeg ikke man gjorde med mig, og det gjorde mig så ked af det. Jeg venter nr. 2 nu, og chancen for han også er i den høje ende er ret store, derfor er jeg rigtig bange for at føde igen, og skal have foretaget en vægtscanning, og viser det sig han er stor så får jeg et kejsersnit, for det vil være det bedste for mig, men du skal virkelig tjekke din mavefornemmelse inden du beslutter noget, og kejsersnit er bestemt ikke den nemme løsning, for en baby har selvfølgelig bedst at komme den naturlige vej, men snak med din jordemoder, og Fortæl hvad du føler, og sørg for at få alle dine bange følelser med..

11-02-2017
Tummler89
Tummler89

Det er klart bedst for både baby og mor at føde naturligt. Efter min mening bør kejsersnit kun vælges hvis sundhedspersonalet anbefaler det. Efter vaginal fødsel er man hurtigt på benene igen og klar til at tage sig af det lille barn.

11-02-2017
PernilleHO
PernilleHO

Jeg vil til enhver tid føde selv. Det har så vanvittig mange fordele for såvel mor som baby. Man skal ikke underkende den tur som baby får gennem fødselskanalen. Det er f.eks. dér baby får trykket vand ud af lungerne så det selv kan trække vejret. desuden skal man altså heller undervurdere det kirurgiske indgreb det faktisk er at få foretaget et kejsersnit. desuden kræver det nogle dages indlæggelse hvor du ved en ukompliceret alm fødsel kan komme hjem med det samme 😉 Min holdning er at et kejsersnit udelukkende skal være løsningen hvis der er risiko for enten mor eller barns liv. kvinder har født vaginalt lige så længe som der har været mennesker på jorden, og det går altså for det meste ganske godt 😊 slap af og lad din krop arbejde, den ved udmærket godt hvad den skal 😆 rigtig god arbejdslyst 😥

11-02-2017
shanoma
shanoma
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...