Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

brystmælk og modermælkserstatning​?!

Hej Jeg har en datter på 8 uger! jeg ammer hende fuldt ud, ind til for 14 dage siden. nu får hun ca mellem 200 og 300 ml modermælkserstatning! resten får hun af mig.. føler simpelthen ikke min mælk mætter hende, og føler hun kan tømme begge bryster og stadigvæk søge efter mere mælk. andre som har prøvet det?! er lidt nervøs for at nævne det over for min sundhedsplejerske næste gang hun kommer, ved enlig ikke hvorfor. Hilsen Carina

28-02-2017
Carismidt
Carismidt

Da jeg fik min datter for 7 år siden var jeg også nød til at gøre som dig, havde simpelthen ikke mælk nok. Så jeg ser ikke noget problem i det. Jeg sørgerede altid for hun fik alt det jeg havde inden hun fik mme. Du skal på ingen måde have det dårligt over det, og det med at det er trist for dit barn kan jeg slet ikke følge. Det er da mere trist hvis hun ikke får det mad hun har brug for. Gør hvad du føler er bedst for dit barn, så går det hele.

28-03-2017
Ricardy
Ricardy

Min sundhedsplejerske fik mig til at starte med mme da min datter ikke tog nok på i starten så hun fik lidt ekstra for at supplere så hun fik et mæthedsboost. Jeg har så valgt at holde fast i at hun får en aftenflaske inden hun puttes simpelthen for at hun bliver godt mæt til en god lang nattesøvn. Ellers ammer jeg resten af dagen. Der er ingen skam i at give mme og jeg kan slet ikke forstå at det skal være et tabu. Det handler om hvad der er bedst for dit barn og dig.

27-03-2017
Karinae
Karinae

Prøv at snakke med din sundhedsplejerske om det, for ifølge min er det meget normalt at man på et tidspunkt i kortere eller længere tid kan have behov for at supplere op med flaske. Efter 1-1,5mdr blev jeg nødt til det og havde det først rigtig dårligt med det. Men da jeg så forandringen med en meget roligere baby der faktisk blev mæt og dermed kunne sove, gjorde det mindre ondt. Der var flere faktorer der spillede ind; f.eks. Fik jeg ikke nok hvile til at få nået at producere nyt mælk, baby tømte begge bryster og hang der gerne for at få mere så snart der var lidt igen. Men at få hvile, og ikke mindst noget mad at kunne producere af hjalp mig. Men ellers det samme råd herfra; gør hvad der virker for dig/baby.

26-03-2017
misse3003
misse3003
Baby på 17 måneder

Hej. Så vidt det er muligt synes jeg du skal stoppe med mme. Da du har en amning fint oppe og køre(ville give ALT for at det var mig) men er du sikker på hun ligger længe nok ved det ene bryst? For den fede mættende mælk er svære for dem at få ud. Men det er bedre for din stimulation at du bliver helt tømt. Mener, uden at være helt sikker, at man siger det tager ca 15/20 min før de får arb sig ind til den fede mælk. Det siges jo at man ikke kan løbe tør for mælk. Så prøv om du kan finde tid og overskud til at lade hende spise færdig og få tømt dit bryst ordentligt.

02-03-2017
Camilla999
Camilla999

Hej Carina. Kan godt forstå du er nervøs selvom det virker fjollet. Som nybagt mor virker det som om at hele verden handler om at baby skal ammes og at det er det eneste rigtige.. Men det er det ikke... Jeg ammede min datter i 6 uger og da jeg var færdig med at græde og stresse over det, fik jeg, min datter og min mand det meget bedre. Sig det til din sundhedsplejerske men find ud af hvad du vil. Hvis du vil amme er jeg helt sikke på at hun kan hjælpe dig men hvis du ikke vil, så sig det. Det er dit valg og du ved bedst for du er dit barns mor :)

28-02-2017
Jnielsen87
Jnielsen87
Baby på 15 måneder

tak for nogen gode svar :) jeg har ikke så meget imod at hun får modermælkserstatning, tænkte bare om kombinationen måske var dårlig?! jeg ligger hende til brystet så tit jeg formår. måske produktionen af modermælk er sat lidt ned i takt med der sker mange ting, nybagte forældre, dreng der starter børnehave imorgen, et hus der skal holdes osv.. da min søn var baby ammede jeg ham fuldt og kunnen næsten ikke slippe af med mælken pyha av av.

28-02-2017
Carismidt
Carismidt

Hvis du nævner det for din sundhedsplejerske næste gang hun kommer, er jeg sikker på hun kan hjælpe dig af med flasken så du igen kan fuldamme. Det kan sagtens lade sig gøre at få produktionen op så baby bliver tilfreds. Du kan evt. kontakte en ammerådgiver. Jeg kan også anbefale Ammenet på facebook.

28-02-2017
PernilleHO
PernilleHO

Personligt synes jeg det er en skam for jer at du er begyndt med modermælkserstatning når du tilsyneladende godt kan amme, men det er jo op til den enkelte..

Når det er sagt så er det HELT NORMALT at nyfødte/babyer har tidspunkter hvor de skal lægges til brystet oftere, det hedder appetitspring.. Og det er pisse hårdt men det går over igen, og man får virkelig følelsen af at man ikke kan mætte dem, men de gør det for at sætte produktionen af mælk op, og hvis du så supplere med MM så kommer din produktion ikke med op i takt med at baby skal have mere at spise..

28-02-2017
Chili46
Chili46
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...