Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Angst

Jeg er førstegangs gravid og har termin midt i juli. Men jeg er desværre super bange for fødslen, dels fordi det er helt ukendt for mig, dels fordi jeg simpelthen kan få det så dårligt (være ved at besvime og få kvalme), når jeg oplever smerter. Det er helt sikkert en reaktion af angst. Er der andre der selv er/har været bange for fødslen? Og har I nogle gode råd til at få bugt med angsten, så jeg kan tænke på fødslen med ro i sindet og ikke ender i panik og får en virkelig dårlig fødsel? Evt gode apps med meditation, mindfulness osv? På forhånd tak.

24-03-2017
HenrietteFaur
HenrietteFaur
Barn på 2 år og 10 måneder

Jeg kan godt forstå du/I er skræmt over det, der er også mange skræmmehistorier.. Jeg var selv meget bange og da jeg fik den sidste ve, inden presseve, sagde jeg til min mor (havde ingen mand dengang, så min mor var med) at det her gad jeg fandme ikke mere, så jeg sprang ned at fødselssengen, og begyndte at gå (var sikker på, jeg kunne gå fra smerterne) hehe.. jeg kom naturligvis ikk så langt inden jeg vendte om :D Men jeg vil lige sige til dig/jer: I glemmer frygten når i er der, det gør skide ondt, men så snart baby er i armene, er det helt okay at det gjorde ondt :) Vi er jo byggede til det formål ;) Det skal nok gå ❤️

06-06-2018
Baby på 16 måneder

Denne kommentar er blevet slettet af forfatteren.

02-05-2018
ct123
ct123

Tror ikke du skal være bange, men det er jo nemt nok at sige... snak med din jordmoder om det du er angst for, så kan hun fortælle om alle de måder de har for at hjælpe dig godt igennem smerterne. Jeg var selv ekstremt bange første gang jeg skulle føde og bad faktisk om kejsersmit fik det dog ikke! Men fødte naturligt min søn der lå i sædestilling og ja det gjorde da ondt, men de var så søde til at hjælpe mig igennem og tænker på min fødsel dengang som god.
Det hjalp også mig dengang at få snakket om hvad det var jeg var angst for, og snakkede om det med flere forskellige.

22-04-2018
Jeannet123
Jeannet123
Barn på 1 år og 10 måneder

Jeg følger lige lidt med her. Jeg er ca 3 mdr henne nu og frygter virkelig også fødslen, jeg er skræmt fra vid og sans. 😫

18-04-2018
Vibeke Frimurer
Vibeke Frimurer

Du skal først og fremmest lukke ørene for alle “skræmme” historier du høre, ingen graviditeter og fødsler er ens. Og så snak med din jordemor om, hvad der evt er af smertelindring. Jeg var også selv pisse bange første gang, men jeg snakkede med jordemoren om tingene og lærte mig selv ikke at lytte på forskellige ting og historier som folk kom og sagde. Og ikke google om alle mulige ting, som sagt snak med jordemoren i stedet. Jeg fødte naturligt og “kun” med akupunktur og varme klude for neden. Så hvis jeg kan være sej, så kan du også 😊

10-01-2018
HeidiLolle
HeidiLolle
Barn på 2 år og 3 måneder

Jeg havde det præcis på samme måde som dig, da jeg ventede mit første barn. Min smertetærskel er meget lav, og jeg var angst for fødslen. Jeg kan anbefale gravidyoga, hvor man træner åndedræt og forskellige afslapningsteknikker. Det gav mig mere ro på. Og så vil jeg sige, at når du først er det, så kan du klare meget mere, end du tror :-). Her anden gang er jeg overhovedet ikke nervøs. Det skal nok gå alt sammen :-)

05-04-2017
Friis77
Friis77
Barn på 3 år

Jeg var ikke bange men har lige som dig en lav smertetærskel så jeg besvimer og kaster op. Men bare rolig. Du har så meget adrenalin i kroppen at du IKKE besvimer 👍🏻 håber du kommer godt igennem din fødsel, det er en vild oplevelse! :-)

04-04-2017
Esiulul
Esiulul
Barn på 3 år og 8 måneder

Jeg var også bange første gang. For mig var svaret privat fødselsforberedelse med helt konkrete teknikker til at håndtere veerne med. Det gav mig en følelse af kontrol. Det kan varmt anbefales. Hvilken slags fødselsforberedelse tror jeg kommer helt an på temperament.

04-04-2017
henriettean
henriettean
Barn på 3 år

Jeg havde det på samme måde som dig. Når man kommer til der hvor man føder forsvinder den angst for dine tænker er et helt andet sted. Men jeg gik til zoneterapi to gange det fik mig til at slappe rigtig meget af.

25-03-2017
Cabo87
Cabo87
Barn på 3 år og 7 måneder

Jeg fik en epidural blokade, og den tager langt størstedelen af smerterne. Så det kan du jo vælge, men snak med din jordmoder og få lagt en fødselsplan. Så du kan få lidt ro på.

24-03-2017
Tapirta
Tapirta
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...